Jahodová torta
Jahodová torta

Jahodová torta fotorecept

violeta - fotkavioleta, 30. mája 2017
Jahodová torta (fotorecept)
Foto: Violeta

sezóna sladkého ovocia je tu ;)

2x40 minút
na 150 °C

Suroviny

Korpus 1:
5 ks
120 g
5 PL
150 g
1 ČL
Korpus 2:
3 ks
3 PL
75 g
90 g
1/2 ČL
Crème Pâtissière (vaječný krém):
500 ml
100 g
55 g
2 ks
1 ČL
Tvarohový krém:
150 g
500 g
podľa chuti
 (pomarančová)
cca 1 kg




Postup

  1. 1

    Tortový korpus väčšinou pečiem podľa receptu od varecháčky @ivosenka, je tam podrobný postup. Pridávam link: https://varecha.pravda.sk/recepty/kakaovy-olejovy-korpus-na-tortu-fotorecept/17134-recept.html Ja som robila 2 biele. Jeden z 5 vajec, ten som prerezala a jeden z 3 vajec. Bol príliš vysoký, zrezala som ho o 1/3.

  2. 2

    Crème Pâtissière: mlieko som rozvarila s vanilkovým práškom a 1/2 cukru, nechala som trocha vychladnúť. Kukuričnú múku, zvyšný cukor a celé vajcia som vymiešala a zaliala horúcim mliekom za stáleho miešania. Zmes som vrátila na sporák a na strednom stupni som uvarila hustý krém. Varila som 5 minút a stále som miešala metličkou. Krém som nechala úplne vychladnúť za občasného premiešania.

  3. 3

    Z tvarohu, cream cheese a crème pâtissière som spravila kompaktnú zmes, crème pâtissière som nedala všetok. Dochutila som cukrom a trochou pomarančovej šťavy, hodila by sa aj citrónová. Nesmie sa jej dať veľa, aby nezostal krém riedky. Rozdelila som ho na 3 časti.

    Jahodová torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tortu som naplnila krémom a nasekanými jahodami, vrch som tiež natrela krémom. Ja som nepoužila všetok, zdalo sa mi ho veľa, dva spodné korpusy som jemne pokvapkala vodou, aby bola torta šťavnatá.

    Jahodová torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cez noc som nevyzdobenú tortu odložila do chladničky a na druhý deň som ju obložila plátkami jahôd.

    Jahodová torta (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

zolik
Z Tvojej torty sviezost uplne dycha ( aj cez monitor ). Pekne si ju nacancala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia