Jahodová torta fotorecept
Foto: Violeta
sezóna sladkého ovocia je tu ;)
na 150 °C
Suroviny
Korpus 1: | |
5 ks |
|
120 g |
|
5 PL |
|
150 g |
|
1 ČL |
|
Korpus 2: | |
3 ks |
|
3 PL |
|
75 g |
|
90 g |
|
1/2 ČL |
|
Crème Pâtissière (vaječný krém): | |
500 ml |
|
100 g |
|
55 g |
|
2 ks |
|
1 ČL |
|
Tvarohový krém: | |
150 g |
|
500 g |
|
podľa chuti |
|
(pomarančová) |
|
cca 1 kg |
|
Postup
-
1
Tortový korpus väčšinou pečiem podľa receptu od varecháčky @ivosenka, je tam podrobný postup. Pridávam link: https://varecha.pravda.sk/recepty/kakaovy-olejovy-korpus-na-tortu-fotorecept/17134-recept.html Ja som robila 2 biele. Jeden z 5 vajec, ten som prerezala a jeden z 3 vajec. Bol príliš vysoký, zrezala som ho o 1/3.
- 2
Crème Pâtissière: mlieko som rozvarila s vanilkovým práškom a 1/2 cukru, nechala som trocha vychladnúť. Kukuričnú múku, zvyšný cukor a celé vajcia som vymiešala a zaliala horúcim mliekom za stáleho miešania. Zmes som vrátila na sporák a na strednom stupni som uvarila hustý krém. Varila som 5 minút a stále som miešala metličkou. Krém som nechala úplne vychladnúť za občasného premiešania.
- 3
Z tvarohu, cream cheese a crème pâtissière som spravila kompaktnú zmes, crème pâtissière som nedala všetok. Dochutila som cukrom a trochou pomarančovej šťavy, hodila by sa aj citrónová. Nesmie sa jej dať veľa, aby nezostal krém riedky. Rozdelila som ho na 3 časti.
- 4
Tortu som naplnila krémom a nasekanými jahodami, vrch som tiež natrela krémom. Ja som nepoužila všetok, zdalo sa mi ho veľa, dva spodné korpusy som jemne pokvapkala vodou, aby bola torta šťavnatá.
- 5
Cez noc som nevyzdobenú tortu odložila do chladničky a na druhý deň som ju obložila plátkami jahôd.
Tiež jahodová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@adakovalinka ;)