
Tekvicovo-jablkové čatní
Čatní je označenie rodiny dochucovacích omáčok, používaných v indickej a juhoázijskej kuchyni. Konzistenciou sa podobá...

Rib eye steak
Je to tak trochu zvláštna kombinácia - dobre ugrilovaný a šťavnatý rib eye steak a vlašské orechy. Ale rozhodne nie je zlá! Práve naopak....

Orechy, mandle, semienka v karameli
Je to veeeeľmi rýchla, suprová pochúťka. Použila som orechy, mandle, ... ktoré mi...

Šalát z červenej repy a kuracieho mäsa
Pomerne jednoduchý a výborný šalát, ktorý mi pripomenul, aká výborná vie byť pečená červená repa....

Pečeňoff
Tak neviem, je potrebné vysvetľovať názov? :-) Inšpirácia surovinami (okrem hlavnej) podľa @cistinka a @2010

Praženica z prepeličích vajíčok
Žiadala som manžela , aby mi doniesol vajíčka. Večer mi vravel , že by...

Zemiakové placky
Ošúpané zemiakyy nastrúhame na strúhadle alebo rozmixujeme v mixéri .

Papriky s vajíčkom
Horúce letné dni nás nabádajú skôr k leňošeniu a ja ponúkam receptík, ktorý ani zďaleka nemôže...

Šiflíky s veselou kapustou a klobásou
Trošku som experimentovala a oplatilo sa. Robila som domáce šiflíky s bielou aj červenou kapustou.

Salát z hlívy ústřicové a cibule
Recept jsem ulovila na netu, lehce upravila. Je jednoduchý a naprosto dokonalý.

Ryža basmati s miešanou zeleninou, s kuracími prsiami a s pecorinom
Ryža basmati patrí medzi najkvalitnejšie, má jemnú orieškovú chuť, je voňavá, najčastejšie sa používa...

Čínsky zeleninový vok
Uvaríme ryžu (dobré je pridať trocha rímskej rasce). Pripravíme zeleninovú zmes z 1/3 papriky, 1/3...

Maďarská restovaná husacia pečeň
Husaciu pečeň necháme hodinu nasiaknuť celkom ponorenú v dostatočnom množstve chladného mlieka. Potom ju necháme odkvapkať...

Polievka z Pávie (zuppa pavese)
Jej pôvod sa datuje do stredoveku, keď sa odohrávali boje o taliansku Lombardiu a mesto...

Plnené cannelloni
Kuracie mäso nakrájame na malé kocky. orestujeme ho na olivovom oleji.

Jelenia sviečkovica s cícerovo-mrkvovou kašou
V nenápadnom struku sa skrývajú skutočné perly – šošovica, fazuľa, cícer, hrach.....

Pečené bravčové pliecko s voňavou krustou
Máme radi klasicky pečné bravčové pliecko, ale v nedeľu sa žiadalo inak, ako ho robím....

Bravčová krkovička na dubákovo-syrovej omáčke
Veľmi jednoduchý a rýchly recpet ako pripraviť bravčovú krkovičku so šťavou a tarhoňou

Karfiolové fašírky s medvedím cesnakom v čepcovej blane
Jednoduchý obed dnes z karfiolu. Do fašíriek som pridala medvedí cesnak a obalila ich v čepcovej...

Hovädzie kocky na dubákoch
Dostala som dubáčiky od priateľky, časť rodiny chcela maďarský guláš a časť zase mäsíčko na dubákoch,...

Srnčí chrbát s chlpatým knedlíkom
Srnčie mäso vykostíme, odblaníme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a necháme odležať 24 hodín....

Kuracie prsia s exotickou omáčkou
Pomocou tohto receptu si na stôl prinesiete určite netradičnú, ale vynikajúcu chuť.

Stredomorská frittata
Hľadáte rýchle a zdravé jedlo, ktoré vám pripomenie dovolenku v Stredomorí? Nech sa páči, tu...

Bravčová panenka s polentou a pomarančovou omáčkou
Niečo pre slávnostnú príležitosť. Nepatrí medzi rýchle jedlá, ale výsledok stojí za to.

Thajské kuracie karí
Toto jedlo si občas dávam v ázijských bistrách. Keďže si myslím, že už mám ázijskú...

Kuracie tonkatsu s rezancami udon
Zeleninu a mäso nakrájame na rezančeky, vložíme na panvicu, najlepšie wok, pridáme olej a...