
Cestoviny s cottage cheese a orestovanou cukinou
Orestovaná cukina má svoju nezameniteľnú chuť a v spojení s cottage cheese krásne vynikne, túto omáčku...

Orechy, mandle, semienka v karameli
Je to veeeeľmi rýchla, suprová pochúťka. Použila som orechy, mandle, ... ktoré mi...

Pohánka so šampiňónmi a mini mozzarellou
Pohánku je možné využiť rôzne, napríklad ju skombinovať s hubami. Táto je zapekaná a podávaná...

Šalát z červenej repy a kuracieho mäsa
Pomerne jednoduchý a výborný šalát, ktorý mi pripomenul, aká výborná vie byť pečená červená repa....

Zapekané gnocchi so zeleninou
Na internete je síce tristotisíc receptov na zapekané gnocchi, ale aj napriek tomu je tento niečim...

Zemiakové placky
Ošúpané zemiakyy nastrúhame na strúhadle alebo rozmixujeme v mixéri .

Vegan palacinky (pancakes)
Nie sú to síce tie naše klasické palacinky, ale príprava je v podstate taká istá a...

Pečené bravčové pliecko s voňavou krustou
Máme radi klasicky pečné bravčové pliecko, ale v nedeľu sa žiadalo inak, ako ho robím....

Mrkvovo-cuketové tagliatelle s kuracinkou preliate medovo-horčicovou omáčkou
Tip na rýchlu a chutnú večeru.

Predjedlo z baklažánu - Meze
Je vlastne baklažán pripravený na spôsob studeného predjedla, alebo prílohy. Ponúkam vám "zdravšiu" verziu, kedže čo som...

Čínsky zeleninový vok
Uvaríme ryžu (dobré je pridať trocha rímskej rasce). Pripravíme zeleninovú zmes z 1/3 papriky, 1/3...

Škvarky s kapustou
Malo by sa to vlastne volať kapusta zo škvarkami, lebo je tam viacej kapusty. Toto jedlo...

Bravčové medailóniky s kaparami
Za par minut mame na stole vyborne lahke jedlo. Kyslaste kapary daju tomuto jedlu ten spravny...

Polievka z cukrového hrášku s jarnou zeleninkou a s krupicovými haluškami /fotorecept/
Dostala som od sesternice jarnú Bio zeleninku z jej záhradky, ktorú vlastnoručne dopestovala. Neodolala som...

Šiflíky s veselou kapustou a klobásou
Trošku som experimentovala a oplatilo sa. Robila som domáce šiflíky s bielou aj červenou kapustou.

Polievka z Pávie (zuppa pavese)
Jej pôvod sa datuje do stredoveku, keď sa odohrávali boje o taliansku Lombardiu a mesto...

Maďarská restovaná husacia pečeň
Husaciu pečeň necháme hodinu nasiaknuť celkom ponorenú v dostatočnom množstve chladného mlieka. Potom ju necháme odkvapkať...

Kôprová omáčka s klobásou
Je čas kedy môžeme pripraviť jedlá s čerstvým kôprom. Dnešný obed, ktorý potešil, rýchly...

Zdravé palacinky
Palacinky milujem a keďže sa snažím žiť zdravo som rada že som našla tento jednoduchý recept. Je...

Plnené cannelloni
Kuracie mäso nakrájame na malé kocky. orestujeme ho na olivovom oleji.

Kuracie prsia s exotickou omáčkou
Pomocou tohto receptu si na stôl prinesiete určite netradičnú, ale vynikajúcu chuť.

Kačacia pečeň s jablkami na červenom víne s karamelom
Je jablková sezóna tak prečo nie kačacie pečienky na jablkách. Naviac som jablkové kocky podliala vínom...

Kuracie „vepřenky“
Vychádzal som z receptu na vepřenky od Flo z webu Kuchařka pro dceru....

Tekvicovo-jablkové čatní
Čatní je označenie rodiny dochucovacích omáčok, používaných v indickej a juhoázijskej kuchyni. Konzistenciou sa podobá...

Ryža basmati s miešanou zeleninou, s kuracími prsiami a s pecorinom
Ryža basmati patrí medzi najkvalitnejšie, má jemnú orieškovú chuť, je voňavá, najčastejšie sa používa...

Hovädzie mäso s pomarančovou omáčkou
Ošúpeme cesnak a na jemno ho nasekáme. Odšťavíme pomaranče a šťavu zmiešame s cesnakom, sójovou...

Murgh butter masala (maslové kurča)
V kuchyniach Indie sa používa množstvo korenín a údajne väčšinu z nich nezačali pred stáročiami používať pre ich chuť, ale pre zdravotné účinky....

Bravčová panenka s polentou a pomarančovou omáčkou
Niečo pre slávnostnú príležitosť. Nepatrí medzi rýchle jedlá, ale výsledok stojí za to.

Srnčí chrbát s chlpatým knedlíkom
Srnčie mäso vykostíme, odblaníme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a necháme odležať 24 hodín....