Jablkové lievance

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 15. mája 2016
Jablkové lievance
Foto: droetker

Komerčný recept

16
porcií
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks kyslé
1 bal.
360 ml
 na potretie panvice
Na posypanie:
1 PL zarovnaná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta jablká olúpeme a nastrúhame najemno. V mise zmiešame zmes na prípravu lievancov, jablká a vodu. Vypracujeme hladké cesto a necháme ho 5 minút postáť.

  2. 2

    Na rozohriatu, olejom potretú panvicu nalejeme cesto a smažíme z obidvoch strán dozlatista.

  3. 3

    Lievance podávame teplé, posypané práškovým cukrom.

  4. 4

    TIP: Lievance podávame ozdobené šľahačkou a Toppingom čokoláda Dr.Oetker alebo Polevou tmavou Dr.Oetker. Namiesto práškového cukru môžeme posypať Škoricovým cukrom Dr.Oetker.

    Jablkové lievance - obrázok 4

Diskusia k receptu


Jeden komentár