Pochúťka z kačacej pečene fotorecept

danda3 - fotkadanda3, 29. decembra 2012
Pochúťka z kačacej pečene (fotorecept)
Foto: danda3

Tento recept som našla v jednom komentári na FB a keďže som dostala kačicu aj s pečeňou, musela som vyskúšať. Podotýkam, že ja nemám Zobraziť celý popisTento recept som našla v jednom komentári na FB a keďže som dostala kačicu aj s pečeňou, musela som vyskúšať. Podotýkam, že ja nemám rada pečeň ani iné vnútornosti, ale táto ma dostala a veľmi chutila. Dá sa pripraviť aj z kuracích pečienok.

30 minút
príprava

Suroviny

cca 100 ml
1 ks
250 g
4 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Pokrájanú cibuľu osmažíme na tuku, potom pridáme pokrájanú pečeň a pražíme cca 15 minút. Ja som ju robila z pečene už udusenej, takže som ju pražila len chvíľku.

    Pochúťka z kačacej pečene (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď pečeň vychladne, pridáme k nej postrúhané vajcia (mali ísť len dve, ja som sa pomýlila, ale na chuti to neubralo), horčicu, soľ, korenie podľa chuti a rozmixujeme na hladko.

    Pochúťka z kačacej pečene (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme do pohárikov, vyšli mi dva, vrch zalejeme troškou tuku a dáme stuhnúť do chladu.

    Pochúťka z kačacej pečene (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A na druhý deň môžeme ochutnávať, je fakt výborná. Už som ju skúšala robiť aj z kuracích pečienok, tiež nemala chybu.

    Pochúťka z kačacej pečene (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

cistinka
Takto pripravenú paštétu s varenými vajcami som ešte nerobila, robievam trochu inak, ale tá tvoja verzia ma láka vyskúšať...pekný recept.
danda3
Ďakujem Tánička, budem rada, ak vyskúšaš, ja som ju zjedla napriek tomu, že pečeň teda nemusím a pochutila som si.♥
iva63
krásny receptík, tiež robievam, ale s varenými vajcami nepoznám, ukladám a vyskúšam...
helca103
aj pre mňa je to novinka lebo robím paštétu inak. no aj táto určite stojí za vyskúšanie.Hneď by som si dala z tej tvojej kúsok :-)
ywett
hneď by som si dala na domáci práve upečený chlebík :-)
misa1
vyzera mnamkovo..... dala by sa aj zasterilizovat, aby dlhsie vydrzala?
danda3
Ďakujem za milé komentáre!♥
@misa1 Autorka receptu píše, že sa dá, ale ja som robila len z polovičnej dávky, takže tie dva poháre sa myslím, zjedia dosť rýchlo.☺
radox1
danda,ani si mozno neviete predstavit aka kvalitna surovina sa vam dostala do ruk(teda ak sa jedna o vykrmenu pecen-foie gras,kde cena sa pohybuje od 30€ hore za 1kg,a vy ju takto degradujete.kedze obsah tejto pecene tvori vysadne tuk,tak pri cim dlhsej teplnej uprave straca na objeme a skrckava sa.pre vyznavacov tejto luxusnej dobroty pridavam link,ako ju najlepsie pripravit bez toho,aby sa zmensila na objeme.po nakrajani sa podava bud ohriata na panvicke alebo na studeno.vyzilkovanie nie je nutne,je vec vkusu.










danda3
Ďakujem @radox za pripomienky k receptu, človek sa učí celý život. Vlastne, a to som do receptu dopísala, pečeň som mala už udusenú, takže na tuku som ju pražila minimálne, ale napísala som to, ako bol pôvodný recept. Na ďalšiu kačicu si budem musieť počkať, tak potom vyskúšam aj niečo iné.☺
havino
oj Darinka, dnes som upiekla chlebík, mať ju už tu hotovú na stole. :-) Nevadí, urobím ju zajtra, aj chlebík upečiem. Pečen mám
v mraziaku, mali sme husokačku, mala cez 600g pečen. Z polovice som urobila plátky na jablčkách a polku dala do mraziaka. S takouto s varenými vajciami tiež nepoznám, ale vyskúšam určite. Dám vedieť. díky za recept
afataga
tak toto by som si veru dala, super, len tie vajcia mi tam akosi nepasuju, bohuzial ja nemam od koho dostat taku kacku, tak mozem len slintat :-)
babkamt
Práve som nasolila na zajtra kačku. Chcela som pečienku len opiecť na husacej masti. Kačku mám kúpenú v obchode. Otvorím Varechu a toť , RECEPT AKO NA ZAVOLANIE. Zajtra si pochutnáme na pečienke. Chcem sa spýtať , nemixovala si to ? Asi pridám aj kuracie pečienky.
honestka
takuto pravu dobrotu Foi gras, ktora nas tu 1 lalok dovazany z francuzska stoji skoro $100 si dovolime obcas. tak s stalo, ze som to urobila ako predjedlo pre nasich "tunajsich" hosti. vsetci to nechali bokom, ze sa predsa nebudu krmit tukom! nuz co mali sme hostinu my dlhsie ako sme si mysleli.
ja robievam pastiky vacsinou len varene so surovymi vajickami.
Casto mame poruke pecienky z moriek, ktore su oproti kuracim lahodkou aj ked nie vykrmene ako si pamatam na dolniacke husi.
vyskusam tuto verziu!
danda3
Ďakujem vám všetkým veľmi pekne za komentáre.♥
@afataga Ani ja som si to nevedela predstaviť s tými vajíčkmai, ale asi práce preto chutí aj mne, necítim tú pečienkovú chuť. Už som v vyskúšala rôzne paštéty z kuracej pečene, ale tie som potom nejedla, aj tak najlepšie boli pašteky robené na zabíjačke u svokrovcov, keď ešte chovali.☺
@babkamt Áno, všetko som rozmixovala tyčovým mixérom do hladka, je to aj v postupe. Budem rada, ak vyskúšaš aj z kuracích, tých mám v mrazáku dosť, lebo okrem manžela pečeň nikto nemá rád. Tak ju väčšinou niekomu posuniem.♥
@honestka Budem rada, ak vyskúšaš, ja som tiež robila so surovými, ale táto mi chutí viac.♥
danda3
Máš pravdu @pusta , nevedela som, aký názov má táto paštéta, ako píšem, vyčítala som ju z komentára, názov tam nebol, a keďže som ju robila z polovičnej dávky, pomýlila som sa v počte vajec, dala som ich ako do celej, ale chutí a to je hlavné. Robila si ju niekedy aj z kuracích pečienok?♥
mataliptak
tak to som rada , že ti chutila ... ja ju robím už dávno a tiež nám velmi chutí ... a som rada , že si vyskúšala moj recept :-)
danda3
Vďaka @mataliptak , priešiel mi vhod, keďže manžel pečeň nechcel, tak som vyskúšala a už je jeden pohár v ťahu. Vskúšam aj z kuracích, všimla som si až dnes, že ty si písala s kuracími pečienkami.♥
pusta
@danda3 , áno robila som ju aj z kuracích pečienok, je vynikajúca. židia vedeli robiť túto paštétu, je pôvodne židovská a my sme ju od nich prevzali. je taká dobrá, že ju robím aj z teľacej a bravčovej pečienky, ale to už nie je židovský recept, lebo židia bravčové nekonzumujú. túto paštétu podávajú ako slávnostné predjedlo. ved pravda, nie je lacné použiť práve husaciu či kačaciu pečeň, teda foie gras. je to pochúťka. :-)))
jerica
dobrota v akej koľvek úprave a surovín , ráno na raňajky mňam, páči sa mi aj postup čo pridal @radox1.
pusta
@danda3 , nedá mi nenapísať ti to. použila si môj recept, ktorého názov je Pečeňová židovská paštika. Vložila si ho síce pod iným názvom a uviedla si sa ako autorka, lenže recept zostáva aj tak môj, aj ked si napísala ako si ho získala, je na mieste, aby si z tohoto dôvodu požiadala redakciu o jeho vymazanie, pretože je to inak plagiátorstvo. dakujem ti.
viceroy
@pusta to sú tvoje fotky? Ja u teba vidím iné a táto verzia je vymakanejšia aj s nafoteným postupom. To by sa tu musel mazať každý piaty recept.
pusta
@viceroy , nie sú to moje fotky. recept je môj. pozri si vyššie link, ktorý som vložila včera o 18,17 hodine. jej recept je identický s mojim rp, nie je vymakanejší.. tiež si pozri odpoved @danda3 včera o 18,51, kde píše, že mám pravdu.. @viceroy , nielen fotky, ale aj privlastnenie receptu niekoho iného je plagiátorstvo. ja som k jej fotkám výhrady nemala, ale mám výhrady proti tomu, že môj recept uvádza pod svojim menom. snád si toho názoru, že si to môžeme robiť jeden druhému, akoby sa nechumelilo? nesúhlasím s tebou a trvám na jeho vymazaní v zmysle "fair play". škoda, že sa to nemôže stať tebe - potom by som rada videla tvoju vlastnú reakciu.
marijanka712
@pusta možno že sa mýlim ty si svoj recept vkladala z hucacej pečene a masti tento tu je z kačacej pre niekoho je to novinka nie každý vie že na tento recept môže použiť akú koľvek pečen mne sa to nezdá že by to bolo plagiatorstvo, pretože aj ty nie si stvoritelka toho receptu, ale si ho prevzala od inej kuchárky .... aj postup @danda3 má svoj aj fotografie nemá prekopirované , ale svoje nevidím dôvod vzájomneho napadania ste obe šikovné toto tu nie je súťaž , ale odovzdanie receptov tomu kto ich potrebuje je pravda, že je tu mnoho receptov navlas rovnakých pod inými názvami a nerobí sa z toho tragédie ----- dievčatá hlavy hore ste tu pre nás a my pre vás je koniec roka nalejte si pohár vínka a pripime si na zdravie a na dobre varenie a pečenie a tieto posledné hodiny travme veslešie.... do noveho roku prajem pevné zdravie ,dobre priatelstvo, kolegialnosť a pochopenie ....
pusta
@marijanka712
1.áno, ja som dávala recept s husacou pečeňou a masťou
2.danda má rp s kačacou pečeňou a masťou, čo nie je nejaká chyba
3. plagiátorstvo je aj to, ak niekoho recept vydávaš za svoj, nielen ked vezmeš niekoho fotografie - vid wikipédiu
4. nie som stvoriteľkou toho recepti, to nie. mám ho od mamy, čo som uviedla
5. ale som jeho autorkou
6. mím ho pod svojim nickom na internete a dvoch dalších variacich weboch
7. nenapísala som nikde, že danda má prekopírované fotografie - kde si to čítala?
8. nikoho som nenapadla, naopak ja dandu chválim
prečítaj si celé pozorne
@marijanka712 , aj tebe prajem šťastný Nový rok.
dakujem
evanaaa
Recept je už preč, aspoň ja ho tu nemám, mám prázdne miesto , neviem prečo, už druhý taký, takže nemôžem posudzovať a komentovať.
pusta
recept bol vymazaný a zázrakom sa vrátill...
pusta
ešte raz pripomínam, že recept autorka prevzala odo mňa, o čom som dôkaz priložila. vid môj link vyššie, ako aj moje komentáre k nemu - @danda3 nie je autorkou tohto receptu.
jody
@pusta , nie si autorkou receptu, si autorkou konkretneho jedla podla receptu uvareneho. Ziadne plagiatorstvo to nie je. Tvoja reakcia je neadekvatna.
pusta
@jody , to je tvoj názor, nestotožňujem sa s ním. @danda3 29.decembra 2012 o 18,53 napísala, že mám pravdu. moja reakcia je adekvátna, či sa ti to páči alebo nie, preto odpoved očakávam od @danda3 .
pusta
@jody , to nie ja, ale @danda3 uvarila podľa môjho receptu, čo verejne priznala a uviedla sa ako jeho autorka.
marianne
...ale ved @danda3 tam ma aj iny pomer surovin,ked to tu davala urcite nevedela,ze to mas @pusta pod takym nazvom aj Ty,tak ako stovky inych varechacov,ktori tu pridavaju a pridali uz v minulosti rovnake recepty.Ked to zmazu vsetci,tak to zmaze aj ona.Inak nevidim dovod.Lebo tu som si vsimla uz davno,platia rozlicne metre.
marianne
a keby aj,tak sa inspirovala Tvojim receptom,co sa tu uplne bezne robi a naopak varechacky si radi,ze si dal niekto tu namahu a inspiroval sa.Vadi Ti,ze je to tu 2x?
jody
@pusta , opakujem sa - nie si autorkou receptu. Ty si ho nevymyslela. Nemáš naň žiadny patent.
pusta
@marianne , v poriadku. ale vtedy aj zvyknú konkrétne uviesť, že koho receptom sa inšpirovali a potom je to už o niečom inom. ani ja by som v takom prípade nemala žiadne výhrady. inak @danda3 nemá iný pomer surovín, sama uviedla, že sa pomýlila v surovinách.
pusta
@jody , raz som ho tu uviedla ako prvá, teda som autorkou svojho receptu, skús teraz poprieť toto a nehovor o patente. keby som sa uviedla ako autorka tvojho receptu, lebo som podľa neho uvarila, potom by ma veľmi zaujímal tvoj názor a tvoja adekvátna reakcia. znovu opakujem, že očakávam odpoved od @danda3 , totiž to je Mmedzi mnou a ňou. inak mi ndeuniklo že ste obidve z Piešťan alebo sa mýlim?
marianne
@pusta naozaj sa nedokazes nad tym povzniest?. ja som tu tiez dala v r.2010 recept a odvtedy je tu uz 3x uplne rovnaky,len moja fotka chyba,mozem tu a linky dat,ale naco to je dobre...@danda 3 je dobra kucharka s dobrymi receptami,to musime naozaj kazdeho dobreho vystipat?No tak, ked si niekto hodi do vyhladavaca vasu pastetu,tak ma moznost vyberu...a keby ju nasla niekde v casopise a spravila ju tak isto,tak co?bude tiez rovnaka.Alebo Ty si ju vymyslela sama?Ak ano,tak @danda dopise,ze sa inspirovala a bude pokoj.......fakt vam to za to stoji,sa tu dotahovat?
pusta
@jody , máš pravdu, že som ten recept nevymyslela, je to židovský recept, napísala som odkiaľ ho poznám, ale tu na vareche som ho uviedla skôr a ako prvá, teda som jeho autorkou. aj ostatní na vareche sa v takom prípade akceptujú ako autori receptu, napriek tomu , že nemajú na ten ktorý recept patent, ako ten patent nemám ani ja.
violeta
@pusta , nechapem, preco tu znova otvarate takuto staru vec. Po dlhych diskusiach, hadkach a urazkach uz vsetci rezignovali. Niektore recepty sa tu opakuju od slova do slova a mnohy varechaci su nazoru, ze to vobec nevadi. Prosim Vas, uz @dandu3 , nechajte.
pusta
@marianne , dakujem ti za tvoj spravodlivý prístup a uznanie. aj ja si myslím, že @danda3 je skvelá kuchárka, ale aj férová žena.
marianne
Tiez si myslim...osobne som rada,ze sa @danda3 vratila.Uz tu chodim cim viac,tym menej,teraz mam chvilku casu,ze nakuknem,ale vidim,ze furt rovnako...idem radsej nejaky dobry chlebik pohladat...
pusta
@marianne , ver mi, že nemám záujem sa doťahovať, nie som malicherná...postačí mi, ak to @danda3 dopíše, ja ju uznávam a mám o nej vysokú mienku.
marianne
@pusta tu nikto nejde ani nechce richtara medzi vami robit,ale toto su take zabomysie vojny,ze sa nad tym rozum pozastavuje...myslim si,ze sa tak strasne @danda3 neprevinila,aby sa to tu zase muselo roztahavat na 100 komentov...praveze mne velmi chybala a bola som rada,ze som ju tu opat zazrela.A co sa tej spravodivoti tyka,po tom ja nemienim patrat:-)
marianne
a posledne @pusta :ja sa Ti priznam,ze ja v tomto pripade viac podporim @3dandu ,lebo: ak si ten recept niekde vycitala z knih,alebo casopisu a dala ho tu,nie si autorom.Jedine,ze by si ho sama vymyslela.Ale to uz Ty vies najlepsie.
pusta
@violeta , len pre tvoje info, nikoho tu neurážam a ani sa tu s nikým nehádam, len som otvorene napísala svoj názor a dôvody, treba si pozorne prečítať všetko od začiatku do konca. okrem toho osobne som veľmi rada, že sa @danda 3 vrátila a znovu s krásnym receptom. dúfam, že ti neuniklo, že si ju vážim a uznávam.
pusta
@mariane , tento recept nemám zo žiadneho časopisu a ani z knihy, napísala som, že ho poznám od mojej mamy.
jody
@pusta , myslím si, že plne stačí, keď @danda3 uznala inšpiráciu tebou v komente, je úplne zbytočné to nafukovať. A znova opakujem - nie si autor receptu, ale si autor jedla podľa toho receptu uvareného.
jarmilaka
Pusta, silne pochybujem že ste autorkou tohto receptu. Tento recept koluje už celé roky po internete a po domácnostiach. Ja osobne ho poznám dobrých 30 rokov. Toto je verejná stránka a každý má právo vkladať sem svoje vlastnoručne nafotené a napísané recepty (nielen vy).
 www.toprecepty.cz/recept/8953-zidovsky-kaviar---pastika/...

 kehilazilina.sk/viewpage.php?page_id=67...

 www.kankan.sk/clanok/recepty/zidovska-kuchyna/21395/z...

 www.dobruchut.mwb.sk/?en_tradicne-zidovske-recepty,96...

 www.varime.sk/recepty/zidovsky-kaviar/...

Pani danda3 - nedajte sa!!!
pusta
@jarmilaka , ty asi nevieš, že v tvojich linkoch som autorkou receptu práve ja osobne, ten nick na tých uvedených weboch patrí totiž mne. dakujem ti za potvrdenie môjho receptu týmito linkami. spomínala som, že svoj recept mám aj na nete a iných variacich weboch.týmto končím dalšie vyjadrovanie na túto tému. nechávam výlučne na @danda3 , ako sa zachová...
slavka2012
Tuto diskusiu som nesledovala, precitala som ju az teraz. Nepoznam detaily zakona na ochranu autorskych prav, nie som si vsak ista, ci sa vztahuje aj na recepty a ak ano, za akych podmienok. Mozno by to mohla redakcia Varechy zistit, aby sa v buducnosti predislo podobnym vymenam nazorov. Ja osobne tuto stranku vnimam ako priestor, kde sa umoznuje ludom, ktori radi variavaria vymienat si recepty, rady a skusenosti...a ked autor nejakeho jedla uvedie zdroj, ako napriklad tu, link alebo kucharsku knihu, je jasne, ze si recept neprisvojuje, iba reprodukuje. A na obrazku v tomto pripade vidiet, ze finalna podoba ochoch receptov je sice podobna, ale nie identicka...cize ide o dva originaly...
tiginko
mne je @danda3 ľúto, v dobrej viere urobila nádherný recept a pochybujem, že by klamala o tom, že ho našla na FB. Nepripadá mi ako neseriózna prispievateľka. @pusta nehnevaj sa, ale spočiatku ti to vôbec nevadilo a dokonca ste spolu normálne komunikovali. Prečo zrazu taký obrat? Ja mám tiež výhrady proti tomu, aby sa tu privlastňovali cudzie recepty, ak sa prevezmú do poslednej bodky, bez vlastnej inovácie a ešte s konštatovaním, že si je autor vedomý toho čo urobil. Je neuveriteľné, že sa nájde skupina ľudí, ktorí toto schvaľujú a dokonca rozhorčene napádajú tých, ktorí tento postup neschvaľujú.Naozaj sa mi takéto plagiátorstvo nepáči, ale ak človek použije v dobrej viere cudzí recept a dokonca ho nájde na úplne inej stránke, a ešte ho aj keď minimálne pozmení, tak podľa mňa je to v poriadku a normálne. @danda3 by podľa mňa nemala požiadať o vymazanie receptu, len v texte môže uviesť, že podobný recept tu už je. Ale myslím, že v komentároch je tu toho o tom popísané už dosť, takže každý vie...
pusta
predsa ešte jedna reakcia: @tatrano čka, tvoje invektívy o paranoi si vyprosím. @magdalenka pridala recept na Židovský kaviár a ja na Židovskú paštiku. ak ti to uniklo, tieto dva recepty nie sú identické. a nie je magdalénkin recept administrátormi uvedený ani medzi podobnými. ak by identické boli, tak administrátori ho vymažú na tomto webe, to mi ver! na rozdiel od teba ja nikoho neurážam...
pusta
@tiginko , áno, moja mama ho má od židov a ja som to v úvode môjho receptu aj pravdivo uviedla. mňa len zaráža, že sa vyjadruje každý, len nie ten, koho sa to priamo týka, ale to už nechávam na @danda3 , to je však len na nej samotnej.
marianne
@pusta ved to @danda3 priznala v komentoch,Ty sama si to napisala,co to ma este vlastnou krvou podpisat?? ved moznoze je v praci,nesedi kazdy cely den na vareche....ved teda trosku sudnosti by to chcelo...
tatranocka
@pusta kľud,ani @danda3 nenazvala svoj recept @pe čeňová židovská paštéta .A môžete s ňou komunikovať cez Tajné správy, aby sa tu mohla diskusia rozvíjať konštruktívne.
pusta
@marianne , veľmi si ťa vážim a odpoviem ti preto. nič také nežiadam, ale slušne počkám na jej vyjadrenie. dalej nemám čo dodať, svoj názor som formulovala slušne a jasne.
havino
@pusta , vymazať recept nie. Myslím si a viem to, že @danda je veľmi solídny človek. Ved ona sa vyjadrí. Mám za to, že recept videla na FB, sama vidíš, že aj na tých pridaných linkoch sa dá kliknúť, ,,páči sa mi to" a už to je na FB. Ved pekne napísala, že ho má z FB. No a čo som pozorne čítala komentár od @mataliptak , porozumela som to tak, že zrejme sú priatľky na FB, @mataliptak ho tam mala niekde v komentároch na FB a @danda ho teda vyskúšala. jasne v komentári @mataliptak píše, že som rada, že si vyskúšala môj recept a @danda jej odpísala, že áno, že jej prišiel vhod. No to ťažko povedať, odkial recept má, ked visí na viacerých webových stránkach. Vôbec nie je na škodu, aby tu bol recept viac krát. Ked niekto bude hladať s husacími pečienkami, nájde tvoj, ked s kačacími nájde od @dandy.
marianne
aj ja si Ta vazim @pusta ,si vyborna kucharka,tvoje chleby,pecivo su bezkonkurencne...,vzdy sa vsetko vydarilo perfektne:-),len keby Ti neodpovedala,moc by som sa necudovala...nepouzila Tvoje pomenovanie,priznala v komente,ze sa inspirovala a nadovazok mate tajne spravy,kde si to mozete vycinkat,iba ze by ste chceli,aby to sledovala cela varecha....
ethanel
Jeziskove huslicky, to co tu zase vidim, toto je horsie ako boj o Stalingrad :) @pusta 99.99% receptov su tu prevzate alebo zdrdene z generacie na generaciu Vas recept je originalny a @danda3 ma svoj tiez, spomenula ze recepturu pouzila z internetu ale suroviny one a na zaklade toho vunik´o opat nieco ine ako sa to stava cele roky aj u spickovych kucharov, prida surovinu navyse alebo omylom nieco popletie a je tu novsia verzia receptu co je na svete uz dake tie toky a nikto z toho nerobi taku vedu ako vy. Inak by som sa vyjadril keby ten recept ukradla aj s fotkami, ja mam tiez jeden recept od znameho piestasnskeho kuchara a zmenil som recepturu a nazov a este som ho aj spomenul na zaciatku receptu ...  varecha.pravda.sk/recepty/lososove-karbonatky-s-kaviarom-...
a neutoci na mna ze som mu nieco ukradol ;) prajem krasny den.
irenaw
nestačilo napísať raz? kto má rovnaký názor, bude súhlasiť, kto nemá, ani 1000 komentárov ho nepresvedčí. zbytočné a smutné. nedivím sa @danda3 , že sa už k tomu nevracia. skôr sa budem čudovať, ak ešte niečo pridá :(
vavan
Milá @pusta mňa zaráža a vôbec neviem o čo vám ide tak sa mi zdá že ste asi voči @danda3 zaujatá a nedá mi nereagovať pozrite si profil @danda3 jej recepty:
 varecha.pravda.sk/profil/danda3/recepty/...
a medzi nimi tento recept na kačaciu pečeň má uvedený????? nie je tam !!!!! a keď niekto vymaže recept a má ho od neho uložený v kuchárskej knihe tak sa recept zobrazuje aj keď ho vymaže.Takže vy ste si ho uložili do KK a napísali ste k nemu dnes komentár tak sa recept zobrazil.Takže ste ho
zázrakom sem vrátili práve vy.
rea1
no páni a dámy, tak toto je už naozaj v paži. chodím na varechu už dlho, najprv len tak, potom som sa prihlásila, veľa receptov som nepridala, skôr sa chodím iba inšpirovať, sem-tam pridať vlastnú kuchársku skúsenosť a vlastne som sa sem chodila hlavne baviť. je mi ľúto ale posledné diskusie ma už privádzajú skôr do rozpakov a znechucujú. a to je môj recept a ja som autorka, a dup, dup, dup, buch päsťou po stole a kto dociká vyššie? tešila som sa na každú návštevu varechy. skutočne. veľmi. teraz začínam byť znechutená a otrávená. ak niekto pridá dobrý recept, zásadne ho treba dodr bať. zlo a závisť sa tu plíživo šíri. samoľúbosť a arogancia. a okrem toho, pri niektorých receptoch mám pocit, že vôbec neviem, akým jazykom sú písané, lebo slovenčina - a nemusela by byť ani príliš spisovná - to nie je. ja, postaršia osoba, by som po oprávnenej kritike sklopila uši a opravila si aspoň tie najkrikľavejšie hrubky. nie, teraz autorka ešte takmer školopovinná napíše "ja nenávidím slovenčinu a nič opravovať nemienim" a hŕba komentárov je na tému toto je o varení a nie o slovenčine. ale je to aj o slovenčine, o tom, ako daný recept prezentujem, lebo mnou pridaný recept je mojou vizitkou. aspoň by mal byť. s úrovňou varechy to ide rapídne dolu kopcom. kvantita rastie na úkor kvality. ak niekto pridá behom 20-tich minút 4 recepty typu uvaríme cestoviny a hodíme na ne omáčku v prášku ... načo je to dobré. ja obdivujem a držím palce mladým babám, ktoré sem pridajú recept, aj keď jednoduchý, ale ktorý má hlavu a pätu a je vidieť, že slečna sa naozaj snaží. mnoho dobrých kuchárok sa nechalo odradiť a otráviť a odišli aj so svojimi receptami a miesto nich sa objavujú recepty div nie na maslový chlieb. a ešte sa aj začnú zvady o autorstvo. neskutočné. paštiku, presne podľa týchto receptov robila moja židovská babka už pred päťdesiatimi rokmi a tiež ten recept zdedila či odkukala od svojej mamy a tá zas od svojej. a nikto si nenárokuje patent ani autorské práva. samozrejme, že plagiátorstvo a kradnutie receptov odsudzujem, ale keď sa recept inovuje alebo vylepší alebo jednoducho aspn trochu zmení - preboha, "vo co gou"?
mali sme dobrú stránku o varení, o receptoch, o zážitkoch, radili sme si navzájom, pomáhali, bavili sa. odpustite mi ale ja osobne mám pocit, že varecha pomaly ale iste smeruje - dámy, páni a admini prepáčia - do zadku.
toť môj názor. tak na ukameňujte. jana
pusta
@vavan , neviem o čo ide tebe, ale ja spomínaný rp nemám u seba v kuchárskej knihe, ani som ho nemala, čiže ja som ho vrátiť nijako nemohla.
tiginko
@rea1 máš svätú pravdu, len škoda, že si umiestnila tento koment sem a nie do niekoľkých diskusných príspevkov, ktoré nedávno prebehli touto stránkou. Aspoň by nás bolo trochu viac s rovnakým názorom, proti presile rozhorčených oponentov...
marianne
no a teraz sa @pusta zamysli.Vela ludi sa inspiruje na webe a potom recepty z nich pridaju na varechu .Aj ja patrim medzi nich.@jarmilaka pridala linky na tuto pastetu,ktorej je na webe namaderu....A teraz ako ja mam vediet po prve: o tvojich dalsich aktivitach na weboch a pod akym nickom tam pridavas recepty.Odpisem,uverejnim a napisem,ze mam recept z webu.Bodka.Ako mam vediet,ze si ho tam dala Ty.Tu nikto nechce branit @dandu zubami-nechtami,ale co ziadas je naozaj neadekvatne.Ja mam na plagiatorstvo alergiu,ale to by som nim rozhodne nenazvala.Myslim,ze jej krivdis.Ona nie je z tych,jednoducho nasla recept na webe,uverejnila,nemala ani potuchy,ze je Tvoj.Robia to tak stovky ludi...a este ho aj stiahla,no nezavdaci sa @dandicka nasa.
elixir
Nevyjadrujem sa k diskusii, len chcem pridať poznámku.
@danda3 tento recept nemá uverejnený, má ho medzi skrytými. Toto je bug (chyba) Varechy, že skryté recepty sa dajú zobrazovať užívateľom, dokonca aj tie čo nikdy ani neboli schválené. Dokonca aj chladnička vám nájde ešte neschválené recepty, stačí ak zadáte surovinu, ktorá sa v takom recepte nachádza. Dokonca by sa taký recept zobrazil aj medzi "Podobnými receptami", ak sa názov receptu podobá. Takže, @pusta , prestaňte útočiť na @danda3 , lebo sa mýlite so všetkými vašimi sťažnosťami a obvineniami.
jody
A ja si myslím, že @danda3 by tento recept mala uverejniť, pretože sa vôbec nemá za čo hanbiť. Práve naopak.
marianne
Jasne,ze by ho mala uverejnit.Tu sa totiz kope na nespravnom hrobe.Plagiat by to bol vtedy,keby ho okopcila aj s fotkami alebo odfotila z kucharskej knihy aj obrazok,aj to som tu videla.Alebo kupila veterniky v cukrarni a dopisala recept,aj take som uz videla...:-))
zuzkabluzka
Pri pridavani receptu je cervenym napisane toto :"Ak ale pripravíš jedlo podľa cudzieho receptu a pridáš k nemu vlastné skúsenosti či vlastnú fotku, takým receptom sa už môžeš na Vareche oprávnene pochváliť a pridať ho pod vlastným menom. V takom prípade však odporúčame v texte uviesť autora pôvodného receptu."
Vsetko @danda3 splnila, uviedla aj, odkial recept ma(facebook), nemohla predsa skumat a hladat povod tohto receptu, casto pozname rovnake recepty s roznymi nazvami, myslim, ze ten, kto chce na recept prava, by namiesto podobnych stranok mal zacat radsej pisat vlastnu knihu ;) ja som sa na Varechu prihlasila prave pre genialitu tohto napadu - nezistne vymienanie si receptov a skusenostii, vidim vsak, ze to ma aj kopu zadrhelov :)
mne sa podobny problem stal pri uverejneni "stuchaneho kolaca", pod tymo nazvom mi dala recept moja svagrina, ktora pracuje v CR, az z komentarov som zistila, ze na Slovensku sa vola vareskovy, mala som vsak stastie, nikto ma nezvozil... preto rozpravat o plagiatorstve a autorskych pravach pri receptoch mi pride prehnane, preto drzim palce @danda3
evusik
@pusta my čo sme sa dostali s tebou do krížku, nikdy na teba nezabudneme a bolo nás tu na Vareche zopár... ja som kvôli tebe a tvojim neustálym invektívam takmer odišla z Varechy... a už si asi zabudla ako to skončilo?? no ja som ostala a tebe zakázali na dlhý čas komunikovať tu na Vareche a to nehovorím o tom, že ťa vyhodili aj z iných stránok kde si robila rozbroje....
ako vidím našla si si ďalšiu obeť, ale myslím, že ti to neprejde, akosi nikto nie je na tvojej strane...
honestka
Kedze mame moznost kupy roznych krasnych pecienok a naviac ju robime na mnozstvo uz aj tu uvedenych sposobov recept u mna je ulozeny pod nazvom:
= "Pecienkova natierka s vajickami na tvrdo" =
pretoze som ju takto nikdy nerobila. vsetky pastiky varim len so surovymi vajickami.
Co si mam recept premenovat na "PustoDandova natierka" aby som nikoho neurazila?
S vela vyjadrenymi nazormi suhlasim kedze tu nejde o typicky mylny pojem v pochopeni co bolo napisane.
Priznane bolo, ze @danda ho nevymyslela a tym aj DALA kredit kazdemu, kto uz takyto recept mal uverejneny Nie?

chudaci admini, iste maju hlavybol zo vsetkeho, co sa teraz tu deje a neprekvapi ma, ak sa pravidla v kratkej dobe tu zmenia.

Aj napriek tomu dakujem za napad obidvom uverejnenym receptom TU a vsetkym dalsim, ktori si ho budu autorizovat...
andreac
Prosime vsetkych zucastnenych tejto diskusie o dostatok tolerancie a slusnosti.
@zuzkabluzka s komentarom dnes 12:06 ma uplnu pravdu.
@elixir s komentarom dnes 10:26 ma tiez pravdu - recept je skryty. Nad technickym riesenim problemu: "moznost komentovania a vyhladavania skrytych receptov" pracujeme.
Dakujeme. Redakcia
jody
Ako jedna zo zúčastnených mám za to, že som bola dostatočne tolerantná a slušná. Nepáči sa mi len jedna vec a to - ak je recept skrytý len preto, lebo proti nemu brojí pusta, tak to považujem za nespravodlivé.
marianne
Zatial som tu nevidela jeden netolerantny a neslusny koment.Naopak diskutujuci sa tu snazia konflikt urovnat argumentaciou.Dufam,ze nebudem za nazor,ktory vyjadrim v komente ZASE zmazana.
danda3
Prídem z práce a aké prekvapenie ma tu čaká, všetkým ďakujem za príspevky. A aby som to uviedla na správnu mieru, ako píšem v úvode, recept mám z FB, nemám dôvod klamať a ani nemám dôvod pridávať recepty, len aby som ich mala čo najviac. Snažím sa sem pridávať recepty, ktoré tu ešte nie sú a tom som bola presvedčená aj v tomto prípade. Ak niekde nájdem nejaký recept, ktorý ma zaujme, vyskúšam ho, nafotím ho a ak za niečo stojí, ponúknem ho na vyskúšanie ďalej. Stalo sa mi, že som veľa receptov nepridala, lebo som nebola s nimi spokojná. A dala som za pravdu puste v tom, že sú to podobné recepty, nie, že som ho u nej videla a odpísala si ho . Keby to tak bolo, pridám komentár s poďakovaním za dobrý recept a nenamáham sa s fotením, vkladaním fotiek a písaním textu, načo, to ozaj nemám vo zvyku. A ako píšeš @pusta , že si ma vážiš a ak si si pozrela moje recepty, vidíš, že nemám vo zvyku pridávať 100 krát pridané a všade píšem, odkiaľ ten ktorý recept mám. Z Tvojho komentára koncom roka som bola tak mimo, že som recept vymazala a nechcela som už sem pridávať nič. Čas je najlepší lekár ako sa hovorí a recept som si dopísala pre svoju potrebu, aby som ho tu mala vždy po ruke a nechala ho ako skrytý. Keby si ho včera nekomentovala, nebol by sa zjavil v komentároch.
Ešte raz ďakujem za vaše názory, príspevky a hlavne podporu, pretože si tiež myslím, že som sa ničím neprevinila, som rada, že tu ste, že som tu s vami a môžem sa inšpirovať vašimi receptami a ak mám čas, zabaviť sa vašimi príspevkami. A som rada, že vy sa inšpirujete mojim receptami, o to tu ide v prvom rade. Ďakujem.♥
1x staja
pusta
@danda3 , ja som ho komentovala až dnes ráno, nie včera. ešte za seba toľko, že napriek tomu, že máme každá tento recept z rôznych zdrojov, ale sú úplne identické, tak sa mi nediv... a chcem povedať, že sa mi tvoje recepty naozaj páčia, teším sa na ne, aj ich varím. prajem ti zdarné varenie a dakujem ti, že si bola celý čas slušná, otvorená a férová.
viceroy
pusta, včera 20:13
recept bol vymazaný a zázrakom sa vrátill...
pusta
@viceroy , správne. bola som len zvedavá, kto zase rypne. vdaka za upozornenie.
pusta
ešte maličkosť, @viceroy , čo keby si pridal svoj vlastný recept a predviedol všetkým svoju neomylnosť. prehliadla som ten dátum, ospravedlňujem sa.
jody
Och, de ja vu, obraty o 180 stupnov...omg...

@danda3 , podla mna by ten recept mal byt zverejneny, ale to je samozrejme na tebe ;-)
pusta
@lucylee , nebolo to zbytočné, z komentárov to až také jednoznačné a zrejmé nebolo, vyjasnilo sa až po včerajšej odpovedi @danda3 . ak @danda3 recept zverejní, to je jej rozhodnutie, ja jej ten úspech zo srdca úprimne prajem. máš však pravdu v jednom, že sa tak mohlo stať oveľa skôr, ved sú aj tajné správy.nie? nerozumiem však, prečo sa vyjadruješ ty v jej mene...
pusta
@lucylee , možno ťa moja odpoved podráždi, lebo oba recepty sú identické, teda jej úspech je aj mojím úspechom, kedže som ten recept pridala skôr, teda úspešný je recept ako taký a vysvitlo, že nepatrí ani jednej z nás. každá z nás však zostáva autorom svojho receptu. dúfam, že si teraz už spokojná :-)
jody
Ježkove husličky!!! Pusta, už prosím ťa prestaň, pretože ani to, že chceš mať posledné slovo, ti nedá za pravdu. Celé si to vyvolala, tak sa už na to vykašli. Prosím!
angast
@pusta
všetci vedia , že máš pravdu, len sa boja ti to povedať. @lucylee a
@viceroy sú na vareche najväčšie vyrývačky a podpichovačky , ktoré sa vyžívajú a blaží ich pri srdci , keď môžu rozoštvávať varechárky medzi
sebou. Nebolo to prvý krát. Sú tým známe a týmto sa zabávajú.
pusta
@angast , dakujem. viem to...a súhlasím s tebou. takých rýpačov je tu však viac a neznížim sa k ich menovaniu. vedia to sebe aj rýpači, aj tí ostatní. vyjadrím sa jadrnejšie:"Cas na hovadiny má len ten, čo nemá čo iné na práci" alebo výstižnejšie: sú to poľutovania hodní zakomplexovaní chudáci, ktorí sa inak nevedia uplatniť, ktorí sú doma pod papučou a takto manifestujú svoju úbohosť...
pusta
@jody , už sa na to vykašlem...nech si poslúžia, ak ich to ešte baví.
jody
:-DDDDDDDDDDDDD som pod stolom!
jody
@lusylee , tak neviem, ale ja v príspevku od @angast síce vidím hlbokú iróniu, ale určite nie zameranú proti tebe, v tomto prípade dám za to ruku do ohňa. ;-)
tiginko
no tak ale teraz som už aj ja pod stolom, konečná! Toto je už taký guláš a prevracanie kabátov, že to ani vláda nedokáže....
jody
@tiginko , no prepáč, pôsobím tak, že mi to treba vysvetľovať? :-DDD
ethanel
To tu vyzera ako boj dvoch kucharok o Micheline Star :) Varecha mi pripada ako bojisko, kazdy den sa tu odohrava boj, ludiato uz naozaj nemate co robit? Niekedy premyslam ci uverejnit alebo neuverejnit nieco z mojej kuchyne aby som sa nahodou nedostal do konfliktu s druhou osobou, mal som varechu naozaj rad a spoznal som tu naozaj prijemnych ludi ale ak to pojde takto dalej normalne uvazujem ci ma vlastne zmysel tu ostavat. Uz to tu bolo spomenute vela krat te su tu ludia co ribia rozbroje medzi druhymi a naozaj to nechapem, co z toho mate ludia ze robite druhym zle, je to smutne. Ja som sa uz raz vyjadril k tomuto receptu a kazdy je niecim originalny a dievcata si to tu vysvetlili tak naco opat komentovat a drazdit. Prajem Vam krasny den.
marianne
Skoda,ze Jan Chalupka uz nie je medzi zivymi.Keby chcel napisat druhu cast KOCURKOVO,vyborna inspiracia...
andreac
Oznam pre diskuskutujucich k tomuto receptu: Uzivatel @lucylee poziadal o vymazanie svojich komentarov k tomuto receptu. Redakcia
rea1
kedysi dávno-dávno som videla film, v ktorom padla veta: důstojný otče, jsme v prdeli. (o, pardon!) neviem, prečo mi to teraz napadlo. aj okrídlená veta jdu blejt, velebnosti, by sa hodila. lebo táto debata, aspoň mnohé argumenty a tvrdenia v nej, majú nie nulovú úroveň, ale priam úroveň pod bodom mrazu a hlboko v mínusových číslach.
danda3
@Kimlo (5.12.2016 07:25)

Ďakujem za vyskúšanie, keď prídem domov, urobím aj ja, dávno sme nemali.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia