Nízkosacharidové pečivo

babsicok - fotkababsicok, 20. februára 2016
Nízkosacharidové pečivo
Foto: babsicok

Je zakázané používanie úvodzoviek v nadpise ale toto "pečivo" (lebo neviem ako inak to pomenovať) je to najchutnejšie čo som kedy jedla za poslednú Zobraziť celý popisJe zakázané používanie úvodzoviek v nadpise ale toto "pečivo" (lebo neviem ako inak to pomenovať) je to najchutnejšie čo som kedy jedla za poslednú dobu. Snažím sa zdravo stravovať, bohužiaľ som povedala zbohom pečivu a postupne po mesiacoch experimentovania som vlastne zistila že sa dá naozaj chutne a zdravo. Odporúčam každému vyskúšať. Je to mňamka :)

1
porcia
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na 1 ks:
2 ks
2 PL
2 PL
 štipka
 štipka




Postup

  1. 1

    Všetký suroviny vymiešame spolu. Vznikne z toho tuhšie cesto palacinkového typu. Špaldovú múku môžeme nahradiť aj kokosovou v takom istom množstve. Necháme 5 minút odpočívať.

  2. 2

    Opekáme na teflónovej panvici bez tuku v tvare lievancov, z jednej aj druhej strany do bronzova. Z jednej dávky výjdu 2 ks hrubších plátkov pečiva.

  3. 3

    Ako plnku som použila šunku (96 percent mäsa) opečenú na panvici, mozzarellu ktorú som postrúhala ešte kým boli teplé. Syr sa krásne roztiekol a chutilo to fantasticky. Druhý variant bola šunka - takisto opečená, horčica, mozzarella a kyslá uhorka.

  4. 4

    Odporúčam, naozaj je to výborné a nie je tam zbytočne veľa múky a je to rýchlovka :)

Diskusia k receptu

atheena
Super vec! Tvoj recept určite vyskúšam, si mi chute narobila :-) Ja sa tiež stravujem zdravo a veru ľudia by mali pochopiť, aké svinstvo je biele pečivo (mŕtva múka chemicky upravená, bez zdravých otrub, rafinovaný cukor atď). Inak všeobecne múka sa môže nahradiť pomletými ovsenými vločkami. Ja túto variantu používam aj pri pečení proteínových koláčikov, ktoré sú úplne bez tuku a múky a chutia úžasne!
evanaaa

Nazvala by som to aj - špaldové lievance plnené, a potom ich spravila a zjedla! :) Ale zatiaľ si ich aspoň ukladám do KK.
soncya
Vyskúšané, upečené, zjedené. Výborné! Akurát mi došla špaldová múka tak som robila s ovsenou. Vtedy treba dať skoro dvojnásobok múky, ale sú vynikajúce a výjde ich asi 6 ks.
Ďakujem.
samanka
@Atheena (21.2.2016 09:28)

prečo také kruté slová? Keby si robila s obilím, vedela by si, že v šupke obilia sa skrýva najviac jedov......zostane tam totiž najväčšie množstvo herbicídov, fungicídov, kadejakých desikantov, trocha nafty z kombajnu, etc.....:)
luclup
Super! Suroviny maam, hned ako budem doma vyskusam to :) vyzera to velmi chutne, takze * * * * * :)
luclup
Takze som to vyskusala, a akurat ranajkujem :) musim povedat, ze je to fakt skvele, len moje lievance su tensie ale naplnit sa dali v pohode :-D moja teflonka je vacsia, vylialala som tam vsetko a toto je vysledok, nie su take pekne ako tie tvoje, ale chut je super - len som si pridala stipku soli, viac bazalky, a este lanove a slnecnicove semienka :) skvela a syta nahrada chlebika ci ineho peciva, hlavne rychla! Takze super, vdaka za recept !!! :-*


popoluska340
Taketo super zdrave receptiky potrebujem,ja som bezlepkarka,tak vymenim za pohankovu muku.Urcite budem skusat aj s inymi mukami.Uz aj ukladam a posielam veeela bodikov.
aleana
@Babsicok mám niekoľko otázok: 1.tento recept si vymyslela alebo prevzala? 2.Máš to vyskúšané s kokosovou múkou? Naozaj stačí rovnaké množstvo ako špaldovej? kokosová múka sa chová úplne inak ako ostatné múky, saje oveľa viac... vraj stačí dať štvrtinové množstvo pri nahradzovaní....3.plnku (šunku) si dala do cesta,ako keď sa robí plnený langoš? Alebo si naplnila 2 kusy tohoto pečiva už hotového?
aleana
4.neskúšala si to robiť v toustovači? Myslíš že by sa dalo?
aleana
5. môžem dať aj kokosové mlieko? alebo iné bezlaktózové? (sójové, mandľové)
babsicok
@Aleana recept je prevzatý ale upravený podľa seba. Ja používam sójové mlieko ale neskúšala som to s ním :) V recepte som použila špaldovú no skúšali sme to aj s kokosovou a vyšlo to fajn takisto no množstvo bolo iné. Cca 2-3PL. Cesto nemá byť úplne tuhé. Malo by sa robiť na panvici na lievance aby sa neroztieklo :) Toustovač odskúšaný nemám, treba vyskúšať ;)
babsicok
@Aleana a lievance som najprv opiekla a rozkrojila na polovicu a potom ich plnila opečenou šunkou ako na ham&eggs :)
aleana
Ďakujem za odpovede @Babsicok :-) vyskúšala som s kokosovou múkou a boli dobré, len chuť bola trochu sladká, tak som ich nemohla jesť so šunkou. Nepasovalo mi to :-) potom som skúsila s pohánkovou a to už sa skôr hodilo k šunke. Len moje boli tenké na to, aby sa dali rozkrojiť. V toustovači ich asi robiť nebudem, na panvici sú hotové raz-dva :-) z jednej dávky mi vyšlo 8 lievančekov veľkosti približne 10 cm. Vyzerá to tak, že ostanem pri tejto verzii.
giussa
@popoluska340 to cesto si naliala do toustovaca a len priklopila? Asi si to neplnila nie? Lebo si neviem predstavit, ako by si dala vrchnu vrstvu. Laka ma to vyskusat s tou pohankovou mukou, pohankove lievance si robievam
popoluska340
@Giussa (16.5.2016 09:02)

Ano liala som to cesto tam.A priklopila vrchnu cast.vcera som pouzila ryzovu muku,tiez experimentujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia