Foto: babsicok
Je zakázané používanie úvodzoviek v nadpise ale toto "pečivo" (lebo neviem ako inak to pomenovať) je to najchutnejšie čo som kedy jedla za poslednú Zobraziť celý popisJe zakázané používanie úvodzoviek v nadpise ale toto "pečivo" (lebo neviem ako inak to pomenovať) je to najchutnejšie čo som kedy jedla za poslednú dobu. Snažím sa zdravo stravovať, bohužiaľ som povedala zbohom pečivu a postupne po mesiacoch experimentovania som vlastne zistila že sa dá naozaj chutne a zdravo. Odporúčam každému vyskúšať. Je to mňamka :)
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Všetký suroviny vymiešame spolu. Vznikne z toho tuhšie cesto palacinkového typu. Špaldovú múku môžeme nahradiť aj kokosovou v takom istom množstve. Necháme 5 minút odpočívať.
- 2
Opekáme na teflónovej panvici bez tuku v tvare lievancov, z jednej aj druhej strany do bronzova. Z jednej dávky výjdu 2 ks hrubších plátkov pečiva.
- 3
Ako plnku som použila šunku (96 percent mäsa) opečenú na panvici, mozzarellu ktorú som postrúhala ešte kým boli teplé. Syr sa krásne roztiekol a chutilo to fantasticky. Druhý variant bola šunka - takisto opečená, horčica, mozzarella a kyslá uhorka.
- 4
Odporúčam, naozaj je to výborné a nie je tam zbytočne veľa múky a je to rýchlovka :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nazvala by som to aj - špaldové lievance plnené, a potom ich spravila a zjedla! :) Ale zatiaľ si ich aspoň ukladám do KK.
Ďakujem.
prečo také kruté slová? Keby si robila s obilím, vedela by si, že v šupke obilia sa skrýva najviac jedov......zostane tam totiž najväčšie množstvo herbicídov, fungicídov, kadejakých desikantov, trocha nafty z kombajnu, etc.....:)
a odfotila som len 3 kusy,lebo 4-tym som sa uz napchavala.
Ano liala som to cesto tam.A priklopila vrchnu cast.vcera som pouzila ryzovu muku,tiez experimentujem.