Cícerové placky s krúpami

František Kriššák
šéfkuchár hotela Club v Kežmarku, 30. januára 2012
Cícerové placky s krúpami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
20 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
60 g
2 ks
5 strúčikov
3 PL
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cícer necháme vo vode napučať. Prepláchneme ho v studenej vode. V hrnci s trochou soli a celou rascou uvaríme cícer takmer domäkka. Scedíme a prudko ochladíme studenou vodou.

  2. 2

    Do misy vsypeme cícer, uvarené krúpy, pridáme surové vajcia, prelisovaný cesnak, múku, korenie a soľ. Vymiešame na kašu.

  3. 3

    Lyžicou ukladáme do rozpáleného tuku, roztlačíme a vypražíme po obidvoch stranách.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Veľmi sa na tento recept teším, práve v Reflexe rozprával doktor Bukovský, aký je cícer zdravý.
a ja po zhliadnuti Reflexu idem zajtra navarit cicerovu polievku /celkom som zabudla, ze mam zamrazeny taky mladucky/. Tiez robievame humus a teraz budem skusat aj placky, budu isto dobre.
Vyskúšam tieto placky,cícer som si veľmi obľúbila a rada ho pripravujem...