Cícerové placky s krúpami

František Kriššák
šéfkuchár hotela Club v Kežmarku, 30. januára 2012
Cícerové placky s krúpami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
20 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
60 g
2 ks
5 strúčikov
3 PL
1 KL




Postup

  1. 1

    Cícer necháme vo vode napučať. Prepláchneme ho v studenej vode. V hrnci s trochou soli a celou rascou uvaríme cícer takmer domäkka. Scedíme a prudko ochladíme studenou vodou.

  2. 2

    Do misy vsypeme cícer, uvarené krúpy, pridáme surové vajcia, prelisovaný cesnak, múku, korenie a soľ. Vymiešame na kašu.

  3. 3

    Lyžicou ukladáme do rozpáleného tuku, roztlačíme a vypražíme po obidvoch stranách.

Diskusia k receptu

mariaklara
Veľmi sa na tento recept teším, práve v Reflexe rozprával doktor Bukovský, aký je cícer zdravý.
jelenik
a ja po zhliadnuti Reflexu idem zajtra navarit cicerovu polievku /celkom som zabudla, ze mam zamrazeny taky mladucky/. Tiez robievame humus a teraz budem skusat aj placky, budu isto dobre.
alexdidi
Vyskúšam tieto placky,cícer som si veľmi obľúbila a rada ho pripravujem...
siesta
Cicer je zdravy, to vie nielen Dr. Bukovsky, ale paneboze NIE vyprazany! Ak chcete zdrave jedlo, toto tu uvedene ani neskusajte...
porzellanka
@redakcia mozno by bolo vhodne spytat sa pana sefkuchara ako dlho sa ma cicer namacat: ako fazula, alebo ako sosovica? a krupy sa zjavili tiez hned uvarene - tie potrebuju tak hodinu, aby boli makke, to moze byt neprijemne prekvapenie, ked chcem pripravit jedlo a neratam s tym. Krupy z nasej kuchyne takmer zmizli a nie kazdy vie, ako ich varit. Hovorim z vlastnej skusenosti, varila som krupovu polievku, vsetko v nej bolo takmer rozvarene a krupy stale "al dente"
hubata
A aké číslo krúpov použiť pán kuchár? Viem že krúpy sa číslujú podľa toho aké sú hrubé. A majú čísla ako topánky: od č. 01 - do č. 10.
modrykamen
Ale veď takéto jedlá sa nemusia vyprážať na oleji. Existujú rajnice s nelepivým povrchom - stačí panvicu trochu postriekať (potrieť). Jasné, nie je to celkom ono ako v oleji, ale dá sa na to privyknúť. Robíme tak aj všetky typy placiek




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia