Cícerové placky s krúpami
František Kriššák
šéfkuchár hotela Club v Kežmarku, 30. januára 2012
šéfkuchár hotela Club v Kežmarku, 30. januára 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
7 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cícer necháme vo vode napučať. Prepláchneme ho v studenej vode. V hrnci s trochou soli a celou rascou uvaríme cícer takmer domäkka. Scedíme a prudko ochladíme studenou vodou.
- 2
Do misy vsypeme cícer, uvarené krúpy, pridáme surové vajcia, prelisovaný cesnak, múku, korenie a soľ. Vymiešame na kašu.
- 3
Lyžicou ukladáme do rozpáleného tuku, roztlačíme a vypražíme po obidvoch stranách.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu