Steak medium

marykay - fotkamarykay, 25. januára 2012
Steak medium
Foto: marykay

Môj prvý pokus o steak :)

2
porcie
30 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
2 lyžičky
2 lyžičky
1 lyžička
1 balenie
1/2 lyžičky




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na 4 cm hrubé plátky. Pripravíme marinádu z horčice, olivového oleja, chilly, čierneho korenia a soli. Plátky natrieme marinádou a necháme niekoľko hodín odležať

  2. 2

    Plátky následne na panvici sprudka opražíme max. 30 sekúnd z každej strany. Vložíme do zapekacaj nádoby a dáme piecť. Steak medium pečieme vo veľmi vyhriatej trúbe 10 minút pri teplote 200°C.

  3. 3

    Z výpeku si pripravíme omáčku - do výpeku vlejeme smotanu, krátko povaríme, pridáme lyžičku dijonskej horčice, soľ a čierne korenie podľa chuti, krátko varíme. Podávame so zemiakmi uvarenými v šupke :) Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

irenaw
nooo, steaky máme doma veľmi radi :) výborne to vyzerá
bejgi
mňam hovädzie ja môžem, chutný steak :)
damisa
len zahryznúť, tuším sa podarili .....
rybarkuchar
Ak všetko čo uvaríš vyzerá po prvom pokuse tak, ako prezentovaný steak, klobúk dolu.
marianne69
Poznam chlapika,ktory musi mat len rare steak,doslova sa mu to vzdy kupe v krvi.Zo zaciatku som mu nesmela mu pozriet na tanier,nebolo mi dobre:-) Skusala som medium,ale nakoniec som ostala pri well done.
sovka62
Aj ja len well done, čiže by som ho nechala v rúre trošku dlhšie. Len z čoho ho spraviť, naše hovädzie je nespoľahlivé, minule som tatárske azu dusila štyri hodiny a stále to nebolo ono.
marykay
Ďakujem, mäsko bolo z domáceho býčka, teda bolo ok a aj chutilo tým, ktorí to papali :) ja keby som ho chcela jesť, tak isto by musel byť upečený well done ;-)
adamochutnavac
no ja mám radšej medium rare az medium, well done je pre mna moc suchý a extra rare a bleu rare zase moc krvavý ale zase dam si ten rare ked mám chuť, dobrý steak pekne s grilovanou zekleninou a bylinkovým maslom to je delikatesa , no hovädzie nechutí všetkým hlavne v rodine je nás málo čo má rado steak a to sme len štyria bracháči a bratranec :-)) mama oblubuje radsej biftek :-D
doman
Ano medium steaky su najlepsie, ale je hriech vysusit stavnatu rostenku alebo svieckovu...Ja osobne mam v oblube len rare a medium rare ale to je vec kazdeho z nas :) inak super to vyzera




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia