Steak medium

marykay - fotkamarykay, 25. januára 2012
Steak medium
Foto: marykay

Môj prvý pokus o steak :)

2
porcie
30 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
2 lyžičky
2 lyžičky
1 lyžička
1 balenie
1/2 lyžičky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na 4 cm hrubé plátky. Pripravíme marinádu z horčice, olivového oleja, chilly, čierneho korenia a soli. Plátky natrieme marinádou a necháme niekoľko hodín odležať

  2. 2

    Plátky následne na panvici sprudka opražíme max. 30 sekúnd z každej strany. Vložíme do zapekacaj nádoby a dáme piecť. Steak medium pečieme vo veľmi vyhriatej trúbe 10 minút pri teplote 200°C.

  3. 3

    Z výpeku si pripravíme omáčku - do výpeku vlejeme smotanu, krátko povaríme, pridáme lyžičku dijonskej horčice, soľ a čierne korenie podľa chuti, krátko varíme. Podávame so zemiakmi uvarenými v šupke :) Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
Poznam chlapika,ktory musi mat len rare steak,doslova sa mu to vzdy kupe v krvi.Zo zaciatku som mu nesmela mu pozriet na tanier,nebolo mi dobre:-) Skusala som medium,ale nakoniec som ostala pri well done.
Aj ja len well done, čiže by som ho nechala v rúre trošku dlhšie. Len z čoho ho spraviť, naše hovädzie je nespoľahlivé, minule som tatárske azu dusila štyri hodiny a stále to nebolo ono.
Ďakujem, mäsko bolo z domáceho býčka, teda bolo ok a aj chutilo tým, ktorí to papali :) ja keby som ho chcela jesť, tak isto by musel byť upečený well done ;-)
no ja mám radšej medium rare az medium, well done je pre mna moc suchý a extra rare a bleu rare zase moc krvavý ale zase dam si ten rare ked mám chuť, dobrý steak pekne s grilovanou zekleninou a bylinkovým maslom to je delikatesa , no hovädzie nechutí všetkým hlavne v rodine je nás málo čo má rado steak a to sme len štyria bracháči a bratranec :-)) mama oblubuje radsej biftek :-D
Ano medium steaky su najlepsie, ale je hriech vysusit stavnatu rostenku alebo svieckovu...Ja osobne mam v oblube len rare a medium rare ale to je vec kazdeho z nas :) inak super to vyzera

Pridaj komentár k receptu: