Chicken Cacciatore - Kuracie stehná s hríbikmi v paradajkovej omáčke fotorecept
Foto: palokuchki
Toto jedlo je u nas velmi oblubene. Recept som nasla tu v jednej kucharskej knihe. Neviem ale, ci je to ten pravy taliansky recept.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1/4 salky |
|
2 strucky |
|
2 ks |
|
250 g |
|
1 kg vykostené |
|
1/4 salky |
|
|
|
|
|
|
|
500 g |
|
1/2 salky |
|
2 pl |
|
1/2 salky |
|
1 kl |
|
|
|
2 pl |
|
Postup
-
1
Do misky som si dala muku a jednu kavovu lyzicku soli, korenia a cervenej papriky.
-
2
Kuracie stehno (kratsia kost) som vykostila a upravila na priblizne rovnake kusky. Trochu som ich posolila a obalila som ich v pripravenej muke rozmiesanej s korenim.
-
3
Obalene maso som oprazila na horucom oleji. Ulozila som si ho na papierovy obrusok.
-
4
Cibulu som so pokrajala na mesiacky a cesnak som roztlacila.
-
5
Cibulu s cesnakom som dala prazit na olej, kde som predtym prazila maso.
-
6
Medzitym ako sa cibula prazila, nakrajala som si hribiky. Najlepsie na tento recept su malicke sampiony. Tie sa potom nekrajaju, alebo sa len prekrajuju na poly. Moje sampiony boli trochu vacsie, tak som ich musela viacej pokrajat. Ked bola cibula poprazena do sklovita, pridala som hribiky a aj tie som trochu oprazila. Potom som pridala maso, oregano, bobkovy list, paradajkovy pretlak a paradajky. Ja som si minule kupila velku plechovku zavaranych paradajok. Aby sa mi nepokazili naporcovala som ich do mensich kelimkov a zmrazila som ich. Do tohto receptu som pouzila taketo paradajky. Ak sa pouziju cerstve paradajky, tie treba osupat a nakrajat.
-
7
Vsetko som zaliala vodou a vinom. Nechala som to zovriet a potom som to pomaly dusila. Obcas som to premiesala aby mi to neprihorelo.
-
8
Maso sa asi za 40 minut udusilo a omacka zhustla. My sme to jedli so zemiakovou kasou. Myslim si ale, ze by sa to malo podavat s cestovinou.
Diskusia k receptu