Chicken Cacciatore - Kuracie stehná s hríbikmi v paradajkovej omáčke fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 14. októbra 2010

Toto jedlo je u nas velmi oblubene. Recept som nasla tu v jednej kucharskej knihe. Neviem ale, ci je to ten pravy taliansky recept.

6
porcií
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/4 salky
2 strucky
2 ks
250 g
1 kg vykostené
1/4 salky
500 g
1/2 salky
2 pl
1/2 salky
1 kl
2 pl




Postup

  1. 1

    Do misky som si dala muku a jednu kavovu lyzicku soli, korenia a cervenej papriky.

    Chicken Cacciatore - Kuracie stehná s hríbikmi v paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie stehno (kratsia kost) som vykostila a upravila na priblizne rovnake kusky. Trochu som ich posolila a obalila som ich v pripravenej muke rozmiesanej s korenim.

    Chicken Cacciatore - Kuracie stehná s hríbikmi v paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Obalene maso som oprazila na horucom oleji. Ulozila som si ho na papierovy obrusok.

    Chicken Cacciatore - Kuracie stehná s hríbikmi v paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cibulu som so pokrajala na mesiacky a cesnak som roztlacila.

    Chicken Cacciatore - Kuracie stehná s hríbikmi v paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cibulu s cesnakom som dala prazit na olej, kde som predtym prazila maso.

    Chicken Cacciatore - Kuracie stehná s hríbikmi v paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Medzitym ako sa cibula prazila, nakrajala som si hribiky. Najlepsie na tento recept su malicke sampiony. Tie sa potom nekrajaju, alebo sa len prekrajuju na poly. Moje sampiony boli trochu vacsie, tak som ich musela viacej pokrajat. Ked bola cibula poprazena do sklovita, pridala som hribiky a aj tie som trochu oprazila. Potom som pridala maso, oregano, bobkovy list, paradajkovy pretlak a paradajky. Ja som si minule kupila velku plechovku zavaranych paradajok. Aby sa mi nepokazili naporcovala som ich do mensich kelimkov a zmrazila som ich. Do tohto receptu som pouzila taketo paradajky. Ak sa pouziju cerstve paradajky, tie treba osupat a nakrajat.

    Chicken Cacciatore - Kuracie stehná s hríbikmi v paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vsetko som zaliala vodou a vinom. Nechala som to zovriet a potom som to pomaly dusila. Obcas som to premiesala aby mi to neprihorelo.

    Chicken Cacciatore - Kuracie stehná s hríbikmi v paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Maso sa asi za 40 minut udusilo a omacka zhustla. My sme to jedli so zemiakovou kasou. Myslim si ale, ze by sa to malo podavat s cestovinou.

Diskusia k receptu

frezia68
Presne takto so zemiakovou kašou by mi vééééľmi chutilo :-)))
marianne69
Teda okrem toho skveleho jedla,vidim na stole aj krasny obrus,pripomina mi vysivku mojej maminky.
palokuchki
Dakujem vsetkym za mile komentare. @marianne69 taketo obrusky som dostavala od rodiny vzdy, ked som prisla na navstevu na Slovensko. Pripominaju mi domov a mojich drahych, preto ich rada a casto pouzivam.
zitar
určite výborné a chutné jedlo, ukladám do KK
vychutnavam
Dakujem za recept, bolo to u nás síce bez vína, ale oblízali sme si prsty. Z časového dôvodu som kurča nevykostila, ale stehienko prekrojila v klbiku. Keďže ostalo aj omáčky, tá bola ešte využitá na večeru s cestovinami.
katrinecka
recept je výborný,len sa bojím to mäso vykostiť,na to nemám asi "bunky"