Nerobte palacinky podľa starých receptov, skúste ich spraviť podľa tohto receptu. Je to výborná dobrota pre vašu domácnosť a stačí Vám len pár ingrediencií.😊
Suroviny
4 ks |
|
štipka |
|
1/2 bal. |
|
250 g |
|
500 ml |
|
1 konzerva |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Prichystáme si suroviny spolu s dvomi miskami, jednu väčšiu a druhú menšiu.
- 2
V menšej miske zmiešame všetky suché suroviny: Múku (používam hladkú špaldovú múku Pernerku), soľ, škoricu (môžete si jej dať aj viac ak ju máte radi ja jej dávam koľkokrát aj celý balík).
- 3
Vo väčšej miske vymiešame Salko s vajíčkami. Postupne primiešavame múčnu zmes z menšej misky.
- 4
Ako posledné nalejeme do cesta minerálku a poriadne vymiešame. (Ak máte doma Sodastream ušetríte peniaze za kúpu minerálky).
- 5
Z cesta upečieme palacinky z oboch strán. Spravíte tak 15-20 palaciniek, ale ak chcete viac, nebojte sa pridať trochu viac minerálky a múky so škoricou, chuť to neovplyvní. Prajem Vám dobrú chuť
Tiež palacinky:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Presne to som si povedala aj ja. :) Navyše, mám v špajzi nejaké Salko, ktoré by bolo potrebné v najbližšej dobe spotrebovať - tak recept prišiel celkom vhod.
Palacinky budu zrejme ale dost sladke. Takze mozno nejake kyselkave ovocie sa k nim hodi, alebo len tak, bez nicoho. Trosku tvarohu...
Ja vacsinou robim na jeden raz viacero druhov, vzdy spravim aj cast so zapecenymi platkami syra, niekedy slaninky...Takze cesto nikdy nejako moc nepresladzam, len take neutralne robim.
Tieto tvoje vyzeraju dost pritazlivo, musim povedat :-). Ak niekedy vyskusam, dam vediet.
Budem rád keď Vám recept bude vyhovovať a cesto nebýva moc sladké keďže minerálka sladkosť neutralizuje a ani sa nelepí🙂 určite dajte vedieť aké boli.