Salkové palacinky

dearon - bez fotkydearon, 29. júla 2022
Salkové palacinky
Foto: dearon

Nerobte palacinky podľa starých receptov, skúste ich spraviť podľa tohto receptu. Je to výborná dobrota pre vašu domácnosť a stačí Vám len pár ingrediencií.😊

Suroviny

4 ks
štipka
1/2  bal.
250 g
500 ml
1 konzerva




Postup

  1. 1

    Prichystáme si suroviny spolu s dvomi miskami, jednu väčšiu a druhú menšiu.

  2. 2

    V menšej miske zmiešame všetky suché suroviny: Múku (používam hladkú špaldovú múku Pernerku), soľ, škoricu (môžete si jej dať aj viac ak ju máte radi ja jej dávam koľkokrát aj celý balík).

  3. 3

    Vo väčšej miske vymiešame Salko s vajíčkami. Postupne primiešavame múčnu zmes z menšej misky.

  4. 4

    Ako posledné nalejeme do cesta minerálku a poriadne vymiešame. (Ak máte doma Sodastream ušetríte peniaze za kúpu minerálky).

  5. 5

    Z cesta upečieme palacinky z oboch strán. Spravíte tak 15-20 palaciniek, ale ak chcete viac, nebojte sa pridať trochu viac minerálky a múky so škoricou, chuť to neovplyvní. Prajem Vám dobrú chuť

Diskusia k receptu

farbuska
@terinka55 (30.7.2022 16:33)

Presne to som si povedala aj ja. :) Navyše, mám v špajzi nejaké Salko, ktoré by bolo potrebné v najbližšej dobe spotrebovať - tak recept prišiel celkom vhod.
janger
Tak do tretice :-), aj ja som si povedala, ze mozno vyskusam. Mam dost Salka v zasobe, treba pominat....

Palacinky budu zrejme ale dost sladke. Takze mozno nejake kyselkave ovocie sa k nim hodi, alebo len tak, bez nicoho. Trosku tvarohu...

Ja vacsinou robim na jeden raz viacero druhov, vzdy spravim aj cast so zapecenymi platkami syra, niekedy slaninky...Takze cesto nikdy nejako moc nepresladzam, len take neutralne robim.

Tieto tvoje vyzeraju dost pritazlivo, musim povedat :-). Ak niekedy vyskusam, dam vediet.
dearon
@janger (31.7.2022 12:05)
Budem rád keď Vám recept bude vyhovovať a cesto nebýva moc sladké keďže minerálka sladkosť neutralizuje a ani sa nelepí🙂 určite dajte vedieť aké boli.

haji
Pěkný receptík. Počítám, že na panvicu bude třeba trochu tuku, chytat se to bude, v těstě je dost cukru.
janger
No, @dearon , vyskusala som.
Tu je moja odozva :-).
Na rozdiel od teba, pouzila som obycajnu hladku muku. Perlivej mineralky (kupila som len kvoli tymto palacinkam :-), my bublinkove takmer nepijeme) som pridala len 400ml, uz sa mi cesto zdalo dost riedke. Mozno som mohla dat aj viac...
Na panvici sa rychlo sfarbili, to bude tym sladkym cestom. Tak to si treba dat pozor.
Ako "doplnok - plnku" som spravila jablka a hrozienka v rume. Jablka som pokrajala a na troske masla opiekla na panvici (bez cukru). Hrozienka som vopred namocila v rume. Plnky treba spravit vela, dobre k palacinkam pasuje a tiez aj preto, ze cesto sa mi zdalo trosinku suchsie, ako som zvyknuta.
Dnes rano som si dala s kyselkavym dzemom, aj to k nim dobre pasuje.
Chut palaciniek je velmi dobra. Taka "jesenna prichut" tou skoricou :-). Myslim, ze aj cernice by k nim velmi dobre chutili.
Tu je obrazok. Palacinky sa budu zdat velke, ale ja mam velku palacinkaren - panvicu, tak preto :-).




2x haji a dearon




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia