Palacinková torta fotorecept
Foto: sonulienka
Vnučka ma poprosila, či by som jej neurobila palacinkovú tortu, no a čo by človek neurobil pre vnúčence.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
350 ml |
|
400 ml |
|
2 ks |
|
100 ml |
|
300 g |
|
2 bal. |
|
Na naplnenie: | |
mleté |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
Poleva: | |
100 ml |
|
100 g (85 %) |
|
Na ozdobu: | |
(guľky) |
|
Na potieranie panvice: | |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Všetky suroviny na cesto si dobre vymiešame alebo šľahačom vyšľaháme. Palacinky som robila na menšej panvici (priemer asi 20 cm) a dávala som 1 1/2 malej naberačky cesta na každú palacinku. Na obrázku vidíte prvú palacinku a už je aj posypaná orechmi a zmesou cukru. Takto som urobila všetky palacinky až kým sa mi neminulo všetko cesto. Žiaľ, zabudla som počítať koľko som urobila palaciniek. Ešte hore som nenapísala koľko som zomlela orechov a to preto lebo každá si dajte podľa svojej chuti. Ja mám orechy vákuované v sedem decových pohároch a zomlela som 1/2 pohára orechov. Samozrejme, plniť môžete čím chcete podľa Vašej chuti. U nás palacinkovú tortu vždy plním len takto, lebo to takto milujeme. Panvicu som si po každej palacinke trochu natrela olejom ale ozaj len trochu.
-
3
Tu už mám hotovú a orezanú tortu.
-
4
No a ozdobila som ju čokoládovou polevou, ktorú som robila nasledovne. Smotanu som si dala zohriať ale nie vrieť a polámala som do nej 100 g čokolády. Miešala som, pokiaľ sa čokoláda nerozpustila a poliala na tortu. Na vrch som poukladala rafaelo guľky. No a preto je na papierovej tácke, lebo vnučka si ju brala domov. Tu už je rozkrojená.
-
5
Takto vypadá v reze.
Diskusia k receptu