Foto: olinecka
Pripravujem vtedy ,keď doma zháňajú niečo sladke,ale aj keď urobim viac cesta na palacinky.
30-35 ks
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
3,5 dcl |
|
7 - 8 PL |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
7 - 8 ks väčšie |
|
na posypanie |
|
na posypanie |
|
na vyprážanie |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Z mlieka ,muky ,vanilky,soli vajička a kryštal cukru urubime v hlbšej mise cesto.Musi byť hustejšie,aby dobre držalo na jablkach neolupovalo sa.Jablka nakrajame na platky asi 0.5cm.
- 2
Dobre robiť na panvici, ktora sa použiva na volske oka.Olej rozpalime a jablka namačame do cesta z oboch stran upečieme do zlatova.Upečene ukladame na tanier.
- 3
Hotove posypeme škoricovym a praškovym cukrom podľa chuti.Su vhodne aj pre navštevu ,ktora prekvapi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu