Foto: patroveckypitrs
Cez víkend sme mali zabíjačkové špeciality, takže mastného bolo dosť. Tak dnes niečo ľahšie stráviteľnejšie a z iného súdka.
porcií
príprava
na 180°C °C
Postup
-
1
Kuracie prsia som nakrájal na rezne. Rezne som osolil, okorenil a posypal práškovým cesnakom. Nechal som ich chvíľu postať.
-
2
Pripravil som si ostatné suroviny a to červené víno, brusnice sušené, džús brusnicový a med.
-
3
Na panvici na oleji som opiekol rezne asi po 2 minútach s každej strany. Odkladal som ich na pekáč v ktorom sa budu piecť v rúre.
-
4
Na rezne som poukladal šunku.
-
5
Na to som poukladal plátky syra.
-
6
Do výpeku na panvici som dal sušené brusnice, červené víno 1dcl. Ďalej som pridal džús brusnicový 1dcl a za lyžicu medu a sušený tymián. Za častého miešania som to varil až sa to zredukovalo na hustú omáčku a brusnice do seba vsiakli veľa šťavy. Voňalo to nádherne.
-
7
Odložil som panvicu zo sporáka a brusnice s omáčkou dal na mäso. Brusnice som roztiahol, nech sú po celom pekáči.
-
8
Teraz so do ručného mixéra dal smotanu a 1 dcl džúsu. Poriadne som to premiešal a nalial na mäso. Rúru som mal zohriatu na 180°C, Tak som do nej mäso vložil na pol hodinu piecť nezakryté. Opakujem čas a teplotu treba prispôsobiť typu rúry. Zatiaľ som si uvaril ryžu ta mi k tomu chutila.
-
9
Po pol hodine som mäso pozrel a bolo pekne prepečené. Nechal som chvíľu vychladnúť.
-
10
A začal som servírovať na dno taniera som naukladal kolieska uhorky. Na to som naukladal ostatné, trochu ozdobil ovocím a paradajkami. Polial omáčkou z pekáča a hotovo. Takže dobrú chuť želám.
5*
vynikajúco varíš.
5*