Bezlepkové palacinky
Bezlepkové palacinky

Bezgluténové palacinky z ryžovej múky

ryzasos - fotkaRyža SOS, 20. septembra 2022. Komerčný recept.
Bezgluténové palacinky z ryžovej múky
Foto: ryzasos

Vyskúšajte tento recept na palacinky a zistíte, že pripraviť ich verziu bez gluténu a s použitím klasických surovín nie je žiadna veda. Výhodou tohto receptu je, že nevyžaduje kombináciu rôznych typov bezgluténových múk. Na prípravu palaciniek sme použili bielu ryžovú múku značky SOS. Cesto z ryžovej múky je pevné a palacinky sa netrhajú a ani nelámu.
Zdroj: Rice SOS

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
250 ml (alebo rastlinný nápoj)
1 PL neutrálny
2 PL
160 g
1/2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia vyšľahajte v miske vidličkou. Pridajte k nim mlieko, javorový sirup, olej a dôkladne premiešajte.

  2. 2

    Potom pridajte ryžovú múku a soľ a vymiešajte do hladka.

  3. 3

    Na panvici rozohrejte olej, pridajte naberačku cesta a opekajte približne 1 minútu.

  4. 4

    Palacinku otočte a nechajte na panvici ešte približne 30 sekúnd. Opakujte až kým neminiete cesto.

  5. 5

    Palacinky odporúčame podávať s lekvárom a posypané práškovým cukrom.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha