
Hliva ustricová na póre a kapii
Huby v mojej kuchyni, už od „junáčikovského“ veku, navždy obsadili pomyselný trón a som presvedčený,...

Ryžové rezance s čili a Tofu
Vyskúšajte tento rýchly recept s nádychom jemne pikantnej Ázie. Vďaka perfektne dochutenému Tofu na gril sa...

Hubové rizoto
Keďže tento rok sa veľmi darílo hríbom, nazbierali sme, nasušili aj zamrazili sme ich neúrekom....

Hovädzie kocky na hubách – Herkules na tanieri
Variant so slovenskou zemiakovou kašou, ale chutia od chlebíka nášho každodenného, cez ryžu, až po parenú knedľu....

Šťavnaté karé na šampiňónoch
Keď mám volný víkend rada experimentuje pri varením obeda, keď to rodine chutí tak si to...

Huby na masle so smotanovým dipom
Šampiňóny nakrájajte na hrubšie plátky a dajte dusiť na rozpustené maslo na cca 15 minút. Sušené...

Brokolica so šampiňónmi a pórom
Najprv si zlahka na suchej panvici opecieme sezamove semena. Len tolko, aby zavonali, nesmu...

Fusilli s mletým mäsom, podpňovkami a krémovou omáčkou
Inšpirovala som sa receptom Marcela Ihnačáka :-) Trošku som si ho upravila podľa seba, chutilo nám,...

Baraní guláš
Nadrobno nakrájanú údenú slaninu vypražíme, pridáme bravčovú masť a nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú opražíme doružova.

Diviačie stehno so šípkovou omáčkou
Stehno z diviaka očistime, zbavíme sadla, umyjeme vyklepeme. Mäso vložime do kameninovej nádoby, zalejeme moridlom, zaťažime...

Pikantné bravčové rizoto
Pre milovníkov pikantných jedál ideálne, rýchle a jednoduché.

Šopronské kapustové závitky
Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5–6 minút v slanej vode. Osem listov oddelíme,...

Šalát zo šampiňónov
Šampiňóny očistíme a nakrájame na tenké plátky. Osolíme ich a na masle podusíme na miernom ohni....

Bravčový plátok na čerstvých dubákoch
Dnes sme mali taký vynikajúci obed... včera mi domiesli čerstvé dubáky, tak som sa rozhodla, ...

Dusené jahňacie pliecko na červenom víne a sušenom ovocí
Nies om veľký fanúšik jahňacieho mäsa, ale skúsila som tento recept prvý krát a určite nie...

Tereyağlı yeşil fasulye - Zelená fazuľka na masle
Dalšia chutná variácia zelenej fazuľky...

Sviečková na smotane
Oravskú slaninu pokrájame a dáme opražiť na troške oleja, pridáme na drobno pokrájané cibule a počkáme, kým zmäknú.

Opapova červená kapusta
Opapa (alebo opi, ako sme ho my deti volali) bol môj milovaný dedo, ktorý fantasticky...

Jarná príloha z cukrového hrášku
Tento recept mám od priateľky z Maďarska a robievam ho vždy na jar, z prvého cukrového...

Placka k Placke - Obzerance
Jeden z motívov na moje ´zeleninové rezne´ nazvaný podľa toho ako si môj chlap obzeral tanier zo...

Cuketa s mrkví a hráškem na karí
Při očkování proti chřipce jsme s naším panem doktorem diskutovali o jídle. Čekárna prázdná tak dost času. No a řeč přišla na cukety. Jak je dělá on a jak já....

Guláš podľa Jamieho Blanca
Milujem ho !!! :) môže sa pripravovať klasicky alebo ako kotlíkový.

Hubový perkelt s nokerľami
Keďže je práve teraz sezóna húb a nevieme čo s nimi (máme už pozavárane, nasušené a...

Strapačky s kyslou kapustou pre Tatuša
Nikdy sa nestretli; dokážem si moje krajšie a lepšie JA, dcérku Angeliku, otca Tatiho a...

Špagety s máslovými rajčaty
Tak jsem tu s ještě jednou verzí špaget a podle mně ještě lepší. No a proč...

Pangasius na pytliacky spôsob
Filety z ázijskej ryby pangasius osolíme a pokropíme citrónom. Takto pripravenú rybu opečieme v teflónovej panvici...

Bravčová pečeň zo Székelyhídu
Objavila som krásny, jednoduchý, rýchly a veľmi chutný recept na No. Salty. Bravčová pečeň...

Dusený granatír
Granatír robievam odjakživa zo zemiakov uvarených v šupke. Až tu na vareche som sa stretla s...

Dusená morčacia pečeň na Chardonnay s jablkami
Morčacia pečeň je veľkou pochúťkou, pripravila som ich na víne a jablkách Príprava je rýchla...

Lokše plnené bôčikom a kapustovým pyré
Umytý a osušený bôčik osolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a posypeme rascou. Pečieme v rúre...