Foto: jody
Jeden z motívov na moje ´zeleninové rezne´ nazvaný podľa toho ako si môj chlap obzeral tanier zo všetkých strán, že čo som mu to Zobraziť celý popisJeden z motívov na moje ´zeleninové rezne´ nazvaný podľa toho ako si môj chlap obzeral tanier zo všetkých strán, že čo som mu to naložila... :-D Komu sa s tým chce piplať, nech sa páči ďalej...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rozpálime dve panvice. Do oboch dáme dusiť na troche oleja cibuľu nakrájanú na drobno.
-
2
Do jednej z panvíc ešte pridáme malé kocečky slaniny a keď sa spraží, šupneme tam pásiky z morčacích pŕs.
-
3
Keď sa mäso zatiahne, posolíme, poriadne popaprikujeme, podlejeme troškou vody a udusíme do mäkka.
-
4
V druhej panvici medzitým k cibuli hodíme pár guličiek kardamónu a keď prasknú, pridáme pokrájaný karfiol a mrkvu a neskôr aj listy karfiolu. Posolíme, podlejeme vodou, udusíme.
-
5
Obe panvice aj naďalej svorne capneme na balkón ochládnuť. A nachystáme si dve misy.
-
6
V oboch misách spravíme z vajíčok, vody a múky trochu hustejšie cestíčko. Do jednej pridáme udusenú zeleninu, kurkumu a petržlenovú vňať.
-
7
Dodatočne som si ešte zmyslela tam nastrúhať zo dva surové zemiaky.
-
8
V druhej mise do cestíčka šupneme mäso a pridáme zelerovú vňať.
-
9
A vyprážame. Opäť na tých istých dvoch panviciach. Zeleninové na zeleninovej,
-
10
...mäsové na mäsovej. Mäsové robíme menšie. Z kyslej smotany, popučeného cesnaku a ostrého kečupu si urobíme notoricky známy dip (už som ho tu použila tisíckrát a doteraz som mu chudákovi nevymyslela meno, tak ho týmto krstím na DipDip :-D)
-
11
Na tanier dáme zeleninový rezeň, naň kôpku DipDipu a navrch ešte perkeltový rezník. K tomu kopec čerstvej zeleniny. A buď obzeráme, alebo jeme. Dobrú chuť. :-)
môžu byť celkom cutné tie tvoje dipdipové s plackami hody...ty to 3 v 1 máš..ja môžem skúsiť i každé zvlášť..:-))prsia plus dip...zelenina plus dip...čo bude chutiť líp...:-)