Rizoto na španielsky spôsob
Foto: podravka
Rizoto bohaté na všelijaké koreniny, od kurkumy, Podravka ochucovadla až po chilli, vás prenesie do horúceho Španielska. Už cítite tú skvelú chuť?!
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Suroviny
300 g |
|
500 g |
|
2 lyžičky |
|
1/2 lyžičky |
|
1 lyžička |
|
1 lyžica |
|
štipka |
|
130 g |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
150 ml |
|
2 lyžice |
|
2 lyžice |
|
2 lyžice |
|
|
Postup
-
1
Na rozpálený olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, trošku ju opečieme a pridáme na malé kúsky nakrájaný cesnak a na kocky nakrájané kuracie prsia.
- 2
Všetko spolu krátko opražíme a pridáme sladkú papriku, chilli, kurkumu, šafrán, vegetu, nastrúhanú pomarančovú kôru a Lagris ryžu.
- 3
Podlejeme vínom, panvicu prikryjeme a za občasného miešania a prilievania vody dusíme na miernom ohni.
- 4
Pridáme petržlenovú vňat, čierne korenie a pomarančovú šťavu. Keď je ryža mäkká, zložíme z ohňa.
- 5
Posypeme nakrájanou vňaťou z mladej cibuľky a podávame.
Tiež rizoto s kuracím mäsom:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A hlavne tá chemicky ošetrená pomarančová kôra.