Rizoto s kuracím mäsom
Rizoto s kuracím mäsom

Rizoto na španielsky spôsob

podravka - fotkapodravka, 4. mája 2017. Komerčný recept.
Rizoto na španielsky spôsob
Foto: podravka

Rizoto bohaté na všelijaké koreniny, od kurkumy, Podravka ochucovadla až po chilli, vás prenesie do horúceho Španielska. Už cítite tú skvelú chuť?!

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

300 g
500 g
2 lyžičky
1/2 lyžičky
1 lyžička
1 lyžica
 štipka
130 g
2 strúčiky
1 ks
150 ml
2 lyžice
2 lyžice
2 lyžice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na rozpálený olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, trošku ju opečieme a pridáme na malé kúsky nakrájaný cesnak a na kocky nakrájané kuracie prsia.

  2. 2

    Všetko spolu krátko opražíme a pridáme sladkú papriku, chilli, kurkumu, šafrán, Podravka ochucovadlo, nastrúhanú pomarančovú kôru a Lagris ryžu.

  3. 3

    Podlejeme vínom, panvicu prikryjeme a za občasného miešania a prilievania vody dusíme na miernom ohni.

  4. 4

    Pridáme petržlenovú vňat, čierne korenie a pomarančovú šťavu. Keď je ryža mäkká, zložíme z ohňa.

  5. 5

    Posypeme nakrájanou vňaťou z mladej cibuľky a podávame.

Diskusia k receptu