Bravčové rizoto
Bravčové rizoto

Pikantné bravčové rizoto

lenkap00 - bez fotkylenkap00, 14. januára 2020
Pikantné bravčové rizoto
Foto: lenkap00

Pre milovníkov pikantných jedál ideálne, rýchle a jednoduché.

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 pohára
400 g
1 konzerva
1 konzerva
1,5 ČL
2 PL
3 ks
1 ČL (Erős Pista)
Na posypanie:
 strúhaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na menšie kúsky. V hrnci alebo na panvici rozohrejeme masť, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme. Pridamé mäso, orestujeme, podľa potreby premiešavame.

  2. 2

    K mäsu pridáme všetky korenie, soľ, vegetu, chilli, cigánsku omáčku a dusíme domäkka. Podľa potreby premiešavame a podlievame troškou vody. Ku koncu pridáme scedený hrášok a mrkvu. Dochutíme podľa svojej chuti. My osobne ľúbime pikantné, ale s Erős Pistom narábame opatrne :) Je to viac-menej dochucovadlo do polievok, ale ani v rizote s tým nič nepokazíte.

  3. 3

    Ryžu osobitne urobíme v ryžovariči (vy si ju samozrejme môžete uvariť klasicky v hrnci).

  4. 4

    Mäsovú zmes zmiešame s uvarenou ryžou. Rizoto pred podávaním posypeme postrúhaným tvrdým syrom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@caterina (18.1.2020 13:57)
Sorry, ale mam dojem ze kritika co tu bola povedana bola konstruktivna ktora pomaha rastu.
Alebo si vyber smer kde
je len jeden spôsob, ako sa vyhnúť kritike: nič nerobte, nič nehovorte, nikým nebudte – Aristoteles
@Lenkap00 : Každá kritika posúva k lepším receptom.Nemá urážať,ale radiť a je dobré kritiku prijať.V podobných diskusiách sme často vylepšili recepty a som bola prekvapená,na koľké spôsoby sa dá jedlo vylepšiť,alebo v ktorom kraji,či oblasti sa robí ináč a má aj iné pomenovanie. Tu sa môžeš veľa naučiť,ak niečomu nerozumieš,každý poradí a rád.Všetci sme začínali ,maj nadhľad a napíš podrobnejší postup.Nech sa ti darí :-)
Poďte všetci do mňa... Neviem prečo tu na Vareche stále musia pretrvávať prieky!? Je to dôvod, prečo sa nepodielam na pridávaní receptov aj ja. Presne to tu uvádzate, že Varecha je stránka nie profesionálov a preto tu môže každý spropagovať svoj recept, taky, aký chuti práve jemu, jeho rodine. Myslím si, že ak sa niekomu, ten, ktorý recept páči, vyjadrí pochvalu, pripadne nádej, že ho odskúša, ale nevidím dôvod, prečo niekomu radiť, čo by malo byt iné, čo chuti jednotlivcom, či už postup, koreniny, servírovanie a pod., ak o to nestojí zadávateľ receptu. Na otázky, rady, sú diskusie, tam mame možnosť radiť, vyjadriť sa. Veľmi si vážim každého skúseného kuchára, ktorý sa podeli o svoje recepty, rady, ako postupovať v každom kroku, ale tiež sucitim s mladými, začínajúcim, neskúsenými, ktorí sa odhodlajú podeliť sa, často, o svoje prvotinami v kuchteni, na ktorých sa vyzvali spúšť kritiky.
Rešpektujme prosím, každého, kto chce vnímať Varechu, ako niečo, kde nájde inšpiráciu, slušných ľudí, kde strávi príjemné chvíle, ktorých je u nás dnes malo. Ak sa niekomu recept nepáči, prehliadanie ho, aj to je k zamysleniu pre zadávateľa, prečo sa pri ňom nikto nepristavil. Prajem Vám, všetkým príjemný zvyšok dna:-)