Pikantné bravčové rizoto
Foto: lenkap00
Pre milovníkov pikantných jedál ideálne, rýchle a jednoduché.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1,5 pohára |
|
400 g |
|
1 konzerva |
|
1 konzerva |
|
1,5 ČL |
|
|
|
|
|
2 PL |
|
|
|
3 ks |
|
1 ČL (Erős Pista) |
|
|
|
Na posypanie: | |
strúhaný |
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame na menšie kúsky. V hrnci alebo na panvici rozohrejeme masť, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme. Pridamé mäso, orestujeme, podľa potreby premiešavame.
- 2
K mäsu pridáme všetky korenie, soľ, vegetu, chilli, cigánsku omáčku a dusíme domäkka. Podľa potreby premiešavame a podlievame troškou vody. Ku koncu pridáme scedený hrášok a mrkvu. Dochutíme podľa svojej chuti. My osobne ľúbime pikantné, ale s Erős Pistom narábame opatrne :) Je to viac-menej dochucovadlo do polievok, ale ani v rizote s tým nič nepokazíte.
- 3
Ryžu osobitne urobíme v ryžovariči (vy si ju samozrejme môžete uvariť klasicky v hrnci).
- 4
Mäsovú zmes zmiešame s uvarenou ryžou. Rizoto pred podávaním posypeme postrúhaným tvrdým syrom.
Tiež rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Da sa to aj tak :) ale nemyslím si že by to bola škoda ... či mäsko k ryži alebo všetko dokopy je to jedno :) hlavne že je to chutné.
napíš do gugla , hned budeš vedieť....ani ja som nevedel a terazky už hej , ale doporučujem použit pastu eros pista zn. uniber , kupujem v kauflande , stačí čajová l. na kilko maska a típe ako osa
opravujem zn.univer
Ja sa už veľmi smejem na tebe :D toto tvoje hatetovanie je trapne a ak si si nevsimol alebo nevsimla smejú sa tomu už aj druhý.. nestrapnuj sa prosím ta s tou tvojou redakcia
je ich tu viac co si riesia svoje frustracie takymto sposobom. vobec si to nevsimaj...ich problem, mrzi ma, ze to vidim aj po rokoch
Ja len nechápem proste sa obula do mňa a hateuje ma v každom recepte, asi to fakt bude frustracia:/ ach škoda reči
kasli na to...var si ako ty chces, kludne pridavaj recepty. komu sa nepaci, nech ide do vychytenej restike kde za dva kusky malej rybky zaplati 1000 eur...toto nie je stranka pre profesionalov...ale pre nas laikov...
nik tu po tebe nechce aby si varila ako profesional, len nevynechavaj dolezite slova z receptu, ako je “ opečieme”,“ podusíme”, “uvaríme”, prečitaj si po sebe aspoň. Niekto berie oprávnenú kritiku ako frustraciu, fajn:-)) čakala som aspoň základné veci, že sa tu zmenia za ten čas, ale vidím, že nie:-)
Okey s eros pistom máš pravdu..vloudila se chybicka.. ale prosím ťa čítaj "hodím si cibuľku na masť a mäso pridám k nej " vieš dosť veľa ľudí to tu pochopilo že asi nehodim cibuľu masť a mäso do jednej misky :) či?
na teba a @caterinu sa presne hodi anglicky termin snowflakes, kazdy iny nazor je nevhodny, lebo som z toho vystresovana a kritika je daco strasne... takze redakcie ma jedine riesenie zakazat akukolvek diskusiu, alebo ty a podobne budu moc vymazavat komentare ktore ich nechvalia ( aj to tu uz bolo).
Zatial si isla podla starych pravidiel na verejnost ,takze ocakavaj aj kritiku, tento recept je prezentovany ako keby ho pripravila prvacka na zakladnej skole .
ešte stále ma udivuje, ak niekto dospelý má problém porozumieť obyčajnému zrozumiteľnému textu. V prvom komentári som schválne písala o surovom mäse, a v druhom o tom, aby si nevynechala dôležité slová, ktoré ozrejmia, čo sa bude diať s mäsom na cibuli a masti. Kto vie varit, jasne, ze si domyslí. Kto nevie, má smolu. Caterinu komentovat nebudem, píše od veci.
kludne si posluz a kydaj na mna kolko chces...mne je to fuk. nie je to ani moj recept a ja sa neurazam, ked ma niekto nepochvali...a ty taky super sefkuchar co robis na tejto stranke? iba sa ventilujes...uzivaj si svoju aziu. nezabudnes ju pripomenut v ziadnom komente
Sorry, ale mam dojem ze kritika co tu bola povedana bola konstruktivna ktora pomaha rastu.
Alebo si vyber smer kde
je len jeden spôsob, ako sa vyhnúť kritike: nič nerobte, nič nehovorte, nikým nebudte – Aristoteles
Rešpektujme prosím, každého, kto chce vnímať Varechu, ako niečo, kde nájde inšpiráciu, slušných ľudí, kde strávi príjemné chvíle, ktorých je u nás dnes malo. Ak sa niekomu recept nepáči, prehliadanie ho, aj to je k zamysleniu pre zadávateľa, prečo sa pri ňom nikto nepristavil. Prajem Vám, všetkým príjemný zvyšok dna:-)
fuuuha...aristoteles...kde sa ja na vas hrabem...hmmm. no...asi mam co dobiehat....myslela som si ze som. vadit sa kvoli receptom....to je fakt maximum. majte sa tu pekne, budete mat odo mna chvalabohu pokoj. vazim si kazdeho cloveka, ktory, uvari, nafoti, snazi sa...aj profesionalov, aj zaciatocnikov...ale toto je uz silna kava aj pre mna....buon appetito
Peknu nedelu.