
Špaldové halušky so sladkou kapustou a s údeným mäsom
Do hrnca dáme rozohriať olej, do ktorého vložíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Po opražení pridáme do hrnca nastrúhanú bielu...

Intergalaktická chudnúca panvička
Slovenská sochárka Jana Brisudová pripraví zdravé a farebné jedlo bez sacharidov a bez mäsa.

Dusená čínska kapusta na rasci
Obsahuje veľa vit. C, E, niacín, železo, kys. listová, vit....

Strapačky
Dávat halušky a nočky je jako nosit dříví do lesa. Ale opět to risknu a zase...

Hovädzie bourguignon pre lenivých
Už vyše roka mám v kuchárskej knihe odložený recept na Hovädzie bourguignon od Zema. Plánoval som...

Indické kura
Kurča rozdelíme na menšie porcie, osolíme a na rozpustenom masle opečieme. Opečené porcie odložíme bokom...

Karfiol na indický spôsob
Karfiol rozoberieme na menšie kúsky, opláchneme teplou vodou, nevaríme.

Šopronské kapustové závitky
Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5–6 minút v slanej vode. Osem listov oddelíme,...

Bravčové kotlety s paradajkou a paprikou
Kúpila som kotlety, tak som vymýšľala, ako ich spraviť. Dnes boli v...

Voňavý zajac na veľkonočný stôl
Nenáročná, i keď menej tradičná príprava, veselý farebný vzhľad a prekvapivý chuťový zážitok - jedlo,...

Ryža v tlakovom hrnci
Ryžu máme radi a preto ju robievam často a na veľa spôsobov a teraz vám jeden...

Ryba v jogurtovej omáčke
Na prípravu tohto jedla možno použiť akúkoľvek bielu rybu s čo najmenším množstvom kosti, najlepšie je...

Huby na masle so smotanovým dipom
Šampiňóny nakrájajte na hrubšie plátky a dajte dusiť na rozpustené maslo na cca 15 minút. Sušené...

Diviačie stehno so šípkovou omáčkou
Stehno z diviaka očistime, zbavíme sadla, umyjeme vyklepeme. Mäso vložime do kameninovej nádoby, zalejeme moridlom, zaťažime...

Linguine s morskými plodmi
Rýchla ľahká večera, ktorá vás navnadí na letné prímorské večery :)

Cestoviny s hlivou a kelom
Inspirovala som sa receptom z casopisu, len namiesto kuriatok som pouzila hlivu.

Opapova červená kapusta
Opapa (alebo opi, ako sme ho my deti volali) bol môj milovaný dedo, ktorý fantasticky...

Bravčové na kreolský spôsob
Tento recept bol môj prvý z kreolskej kuchyne a priznám sa, že táto kuchyňa ma dnes...

Hortobáďské zapečené palačinky plněné masem
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle. Přidáme maso nakrájené na malé kostičky, mletou...

Šalát zo šampiňónov
Šampiňóny očistíme a nakrájame na tenké plátky. Osolíme ich a na masle podusíme na miernom ohni....

Sviečková na smotane
Oravskú slaninu pokrájame a dáme opražiť na troške oleja, pridáme na drobno pokrájané cibule a počkáme, kým zmäknú.

Dusené kelové zemiaky
Kelový prívarok jedávame s fašírkou, ale dnes som mala bravčovú krkovičku na cesnaku, tak som...

Tereyağlı yeşil fasulye - Zelená fazuľka na masle
Dalšia chutná variácia zelenej fazuľky...

Pohánka s červenou fazuľou a maslovou tekvicou
Maslovú tekvicu ošúpem, pokrájam a uložím na plech s papierom na pečenie. Pokvapkám olivovým olejom,...

Bravčová pečeň zo Székelyhídu
Objavila som krásny, jednoduchý, rýchly a veľmi chutný recept na No. Salty. Bravčová pečeň...

Strapačky s kyslou kapustou a s bôčikovou nadstavbou
Variant slovenských halušiek, v pamätnej podobe na našeho Dedka z 50. rokov minulého storočia...

Šampiňónové penne s tofu a paprikou
Cestoviny penne s dusenými plátkami šampiňónov, červenou paprikou, kockami údeného tofu a voňavým sušeným tymiánom....