Bezlepkové kukuričné cestoviny s patizónom a tuniakom
Foto: sandra
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme a pripravíme do nádoby, kde ich zmiešame s patizónom. Ja ich varím v osolenej vode s pár kvapkami oleja.
- 2
Očistíme si patizón a nakrájame ho na kocky. Na olivovom oleji opražíme cibuľu, po chvíľke pridáme drvený cesnak v soli. Prihodíme kocky patizónu, opražíme na silnejšom plameni. Pridáme rascu a soľ (so soľou opatrne, radšej na konci dosoliť celý pokrm), premiešame. Potom plameň stíšime a necháme chvíľu dusiť. Keď sa uvaria cestoviny, pridáme trochu vody z nich k patizónu (asi 1 dcl). Keď je patizón udusený (mal by zostať trochu chrumkavý), pridáme citrónovú šťavu, dva prelisované strúčiky cesnaku, a nasekanú petržlenovú vňať. Premiešame a dáme dolu z plameňa.
- 3
Patizón pridáme k cestovinám a premiešame. Tuniaka z konzervy vidličkou oddelíme na menšie kúsky a pridáme k cestovinám. Všetko spolu premiešame a ešte teplé podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu