
Hovädzí perkelt s tarhoňou
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na oleji dozlata. Pridáme pokrájanú papriku a rajčinu a krátko podusíme. Potom...

Hovädzie na pive
Jedneho casu som randila s Belgicanom. Raz ma pozval na veceru ktoru sam varil a ...

Nátierka z hlivy ustricovej
Pri jednej diskusii o blahodárnych účinkoch hlivy som sľúbila, že každý recept, ktorý použijem dám...

Zbojnícke mäso so syrom
Mäso pokrájame na hrubšie pásiky, osolíme, okoreníme a opražíme na oleji. Cibuľu pokrájame nadrobno...

Hovädzie po burgundsky
Pôvodne tento recept pochádza od p. Petra Eliáša, vedúceho penziónu a reštaurácie U námořníka v Hukvaldoch. Robil ho naživo v jednom z videoreceptov od Brepty, a keďže postupne skúšam jeho recepty, vnukol mi myšlienku aj na túto pochúťku...

Kuracia pečeň restovaná s paprikou
Chutný variant, tentoraz s klasickou, ktorý nahradil slovenskú ryžu. Ako prílohu však môžete zvoliť...

Kuracie prsia s paradajkovou omáčkou
Nový rok by sa nemal začať ničím, čo má perie, preto odchádzajúci starý, ukončím...

Pikantné zelené fazuľkové struky s paradajkami
Pôvodný recept pochádza z Grécka, máličko som ho upravila a prispôsobila chuti mojich stravníkov. Ide...

Kuracie rezne gyros
Tento recept mám na svojej webovej stránke už veľmi dlho, tak som sa rohodol vyskúšať ho....

Karfiolová India
V poslednej dobe ma oslovila indická, thajská, ázijská kuchyňa... a tak skúšam. Vymýšľam...

Vepřo, knedlo a zelo na južnej Morave
Viem, že bolo uverejnené spústa podobných receptov, hľadala som podobný, ale nenašla, prepáčte až sa tu náchádza......

Diabolská pochúťka
Tento recept pochadza z mojej vlastnej fantazie. Pri varení sa riadim heslom:" netreba sa báť experimentovať...

Bravčové líčka s hríbmi
Fašiangy sú sviatkami skvelej zábavy, ku ktorej patrí dobré jedlo a nápoje. Nie je nič lepšie, ako keď sa tieto...

Sviečková so smotanovo syrovou omáčkou a hlivou
Recept pochádza zo Salamandrovej kuchyne - Nové Zámky. Je to bežné jedlo a patrí medzi moje najobľúbenejšie...

Dusené býčie žľazy na cibuľke
Recept veľmi jednoduchý a rýchly, mám ho od svojej mamy a je veľmi chutný...

Dusená červená kapusta s jablkami a brusnicami
Viem! Dobre viem, že každá rodinka na našom Slovensku má svoj osvedčený recept na túto chuťovo...

Hráškovo-mrkvový prívarok
Tento prívarok je spomienkou na detské časy, keď v záhrade bolo hrášku a mrkvy dosť...

Gulášik z diviačika
Dostali sme skvelé mäsko, tak som sa rozhodla na prianie mojho milého spraviť z neho gulášik....

Bravčové mäso s kukuricou
Recept je z našej školskej jedálne a má asi 20 rokov. Neviem, odkiaľ ho majú...

Šampiňónový guláš so zemiakmi
Na oleji si opražíme nadrobno nakrájaný zázvor, na plátky nakrájaný cesnak a horčičné semienka.

Kurací perkelt s cestovinou
Máte radi rýchle a jednoduché recepty na cestoviny? Potom je tento recept práve pre Vás....

Soté na zürišský spôsob (Geschnetzeltes Züricher Art)
moje oblubene jedlo, ktorému som pri návšteve reštauracii v Zurichu malokedy odolal :-) tak som si vypytal...

Kel ako príloha namiesto kapusty
Ak neviete čo s kelom, tu je môj niekoľkokrát odskúšaný recept. Kľudne ho uduste ako...

Vepřové rolky na paprice
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe slaninou. Na každý plátek...

Kapor na modro
Keďže sa blížia vianoce , pridám viacero úprav na spracovanie kapra. Ja sám viem kapra urobiť na...

Zeleninové tofu so zemiakmi batáty
Batáty - keďže batáty sa pečú trošku dlhšie, pripravíme si ich ako prvé. Zemiaky klasicky...

Bolonské placky
Po príprave bolonskej zmesi na špagety sme sa rozhodli pripraviť plnené placky... je to výborná kombinácia,...

Špagety so syrovou omáčkou a šampiňónmi
Nenáročný no veľmi chutný recept, ktorý zvládne naozaj každý...