20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Z príslušných surovín vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.
- 2
Medzitým v hrnci zohrejeme olej, pridáme cukor a počkáme, kým skaramelizuje. Keď má zlatistú farbu, pridáme nadrobno nakrájanú kapustu, trochu soli, štipku korenia a kl celej rasce.
- 3
Všetko dobre premiešame, pár minút restujeme, potom podlejeme vodou a udusíme. Keď je kapusta mäkká, pridáme škoricu a odstavíme.
- 4
Z rozvaľkaného cesta vykrajujeme placky, do stredu ktorých dávame kôpky vychladnutej plnky. Vytvarujeme malé bochníky, ktoré roztlačíme na vymastenom plechu.
- 5
Necháme ešte podkysnúť, potrieme vajcom a pečieme pri teplote 180 °C 25 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu