Záhorácke kapustové koláče

redakcia - fotkaredakcia, 8. júla 2009
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
100 g
30 g
200 ml
2 ks
1/2 KL
250 ml
100 ml
200 g
1 KL
1 KL
1/2 KL




Postup

  1. 1

    Z príslušných surovín vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.

  2. 2

    Medzitým v hrnci zohrejeme olej, pridáme cukor a počkáme, kým skaramelizuje. Keď má zlatistú farbu, pridáme nadrobno nakrájanú kapustu, trochu soli, štipku korenia a kl celej rasce.

  3. 3

    Všetko dobre premiešame, pár minút restujeme, potom podlejeme vodou a udusíme. Keď je kapusta mäkká, pridáme škoricu a odstavíme.

  4. 4

    Z rozvaľkaného cesta vykrajujeme placky, do stredu ktorých dávame kôpky vychladnutej plnky. Vytvarujeme malé bochníky, ktoré roztlačíme na vymastenom plechu.

  5. 5

    Necháme ešte podkysnúť, potrieme vajcom a pečieme pri teplote 180 °C 25 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia