Vyprážaná plnená zemiaková placka
Tento recept mám zo svojej vlastnej hlavy, je náročný na prípravu, ale veľmi výborný. A...
Gjuveč s hubami a štipľavou paprikou - Гювечета с гъби и люти чушки
Ďaľšie jedlo z Bulharskej kuchyne: Veľmi chutné giuveče sa pripravuj v malch hlinených nadobách, tzv. giuvetcetach,...
Bravčovo-kapustový guláš podľa mňa
Mohlo by sa povedať, že je to segedínsky guľáš. No mám v ňom zahustené mlieko...
Šťavnaté karé na šampiňónoch
Keď mám volný víkend rada experimentuje pri varením obeda, keď to rodine chutí tak si to...
Bravčová roláda plnená paradajkovou kapustou
Kapusta je kráľovnou jesene. Hovorí sa o nej ako o vitamínovej bombe a čističi organizmu, nás kuchárov však viac zaujíma jej chuť a storaké použitie....
Bravčové kotlety na tokajský spôsob
Kotlety zľahka naklepeme, osolíme, z oboch strán obalíme v múke a v troche rozpáleného oleja opečieme mäso do sfarbenia....
Rýchle rybie filé zo Sole
Ryba "SOLE" je velmi tenka (taky ploskac) a teda maso z nej je rychlo hotove - max....
Kuracie stehná dusené s toskánskym kelom na haluškách s bylinkami
Hladala som na internete recepty v ktorych by som mohla pouzit kel ktory mi zacal rast v...
Dusené kelové zemiaky
Kelový prívarok jedávame s fašírkou, ale dnes som mala bravčovú krkovičku na cesnaku, tak som...
Prepelice na pytliacky spôsob
Kuchynsky upravené prepelice umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme a okoreníme. V olivovom oleji rozmiešame...
Farmárske kuracie krídla v leče
Cez víkend som dostala dodávku farmárskej kuraciny a vajíčok. Je to celkom iná chuť mäsa ako...
Prírodné rezne talianske
Očistené bravčové stehno narežeme na rezne, opečieme sprudka na oleji a preložíme na tanier. Do oleja dáme...
Kuracie na brokolici a smotanových zemiakoch
Zas taký recept z jedného hrnca, pekáča, ktorý v tejto olympijskej dobe šetrí čas :)
Sedliacke mäso de luxe
Masko si nakrajame na kocky, orestujeme nakrajanu cibulu, pridame maso, opečieme a podlejeme vodou....
Zelerové rizoto
cibuľku nadrobno nakrájame a na oleji osmažíme do sklovita, pridáme nadrobno nakrájané kuracie prsíčka. Dusime...
Pohánka s červenou fazuľou a maslovou tekvicou
Maslovú tekvicu ošúpem, pokrájam a uložím na plech s papierom na pečenie. Pokvapkám olivovým olejom,...
Francúzska nátierka
Najskôr namočíme strúhanku do vody. Zamiešame ju a necháme zmäknúť. Na rajnicu dáme olej, ...
Bravčové rebrá na rasci a bielom víne
Dnešný sviatočný obed. Bravčové rebierko som piekla na rasci a bielom víne.
Risotto Primavera
Znovu jedna z chutných talianskych inšpirácií. Podobné rizoto učil Jamie Oliver variť talianskych mníchov v kláštore...
Rozlietané španielske vtáčiky podľa formácie 4 Tenoři
Traja zo štyroch členov vokálnej formácie 4 Tenoři zavítali do TV Varecha a uvarili nám španielske vtáčiky, ale inak, než sme zvyknutí....
Guláš z husokačky
Nestihli sme všetky husokačky včas zlikvidovať a tak sa stalo, že niektoré boli tak veľmi stonkové...
Milánske rizoto (alebo šafranové)
Tento recept je síce na rizoto, ale jedná sa o jeho jednoduchšiu obdobu a nakoľko má...
Králík v česnekovo-hořčičné marinádě v Remosce
Opět moje oblíbená babička Remoska. Ono to děvče je jen o pár let mladší než já....
Teľacina na provensálsky spôsob
Recept som raz náhodou našla vo svojej kuchárskej knižke, keď som súrne potrebovala uvariť niečo "Extra",...
Hovädzie mäso na paradajkách
Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na tuku, pridáme nakrájané mäso a urestujeme. Osolíme, okoreníme a podlejeme...
Bravčové s čili a medvedím cesnakom
Je to pikantné, sladkasté, aromatické jedlo a na prvý pohľad vytvorené zo šialenej kombinácie prísad....