
Kuracinka z ružičkovým kelom na kyslo
Tento recept pridavam skorej zaciatocnikom ako skusenym varechacom komu sa zapaci budem rad. Samozrejme tie podmienky su...

Morčacia pečeň na marhuľovo-medovom víne
Dnes opäť pridávam jednoduché a rýchlo pripravené jedlo z mojich obľúbených pečienok. Pripravila som ich na...

Hrianky s čerstvými hubami a oštiepkom
Nájdem spriaznenú dušu, alias „Parťáka“ so spoločnými pocitmi pri „machrovaní“ v zástere a s vareškou v...

Mäsková rolka
Dnes ráno som ešte nevedela čo bude na obed, keď sa mäso rozmrazilo, ukázalo sa že...

Hliva kotúčová – kráľovské trúby s vajíčkami
Slovenské čerstvé tu nenájdem. Siahol som po „kúpenských umelých“ kráľovských trúbach (hliva kotúčová, Pleurotus eryngii)....

Kura od Ruda
Kura naporcujeme, sprudka opečieme na oleji. Pridáme všetko ostatné premiešame a pomaly pečieme. Keď je kura udusené,...

Neboloňské nešpagety
Ja viem, fakt veľmi kreatívny názov. Ale čo narobím, zrovna ma nekope oná povestná...

Prívarok z mladej púpavy v bešamelovej omáčke
Variant omáčky s čisto púpavovou zložkou. Naša milovaná babička lady Ann, ju síce používala iba...

Multi-kulti parybie prsty
Toto je návod vzniknuvší na základe improvizácií. Obsahuje stripy (prsty) z tempehu (fermentované sójové bôby, ...

Tournedos s maslovou zeleninou
Francúzska kuchyňa je spojená s úžasnou francúzskou kultúrou a spôsobom života, a predstavuje tiež kolísku kulinárskeho...

Dusené plnené paprikové polovičky v omáčke
Vlani v sezóne som nejako nestihla robiť plnenú papriku. V nedeľu som mala čerstvé mleté mäso,...

Čarovná panvica s pečeňou, šalotkou a paprikou
Veľmi rád „labužírujem“ s pečeňou pripravovanou na rôzne spôsoby, ale kuracia má, aspoň u mňa,...

Pečeň so slaninou
Pečeň odbalíme, umyjeme, osušíme a pokrájame na pôátky. Mierne ich naklepeme, okraje narežeme. Obalíme...

Farfalle s hríbikmi
Huby očistíme a pokrájame na štvrtiny, cibuľu pokrájame a speníme na oleji, pridáme huby a...

Hrianky s hubovou nátierkou
Šampiňóny očistíme, umyjeme, osušíme a 2 – 3 z nich nakrájame na plátky, zvyšné...

Zeleninová polievka a kuracie s fazuľkou z jedného hrnca
Chcem sa priznať, že varenie je pre mňa zážitok a nechcem ho zameniť za varenie ako...

Exotická kačica jambalaya
Kačicu rozdelíme na 10 porcií, okoreníme ju kreolským korením a opečieme z obidvoch strán na masti....

Pečené papriky s paradajkovou omáčkou
Na rozpálenom oleji opečieme papriky, ktoré sme predtým zvnútra očistili a vysypali vegetou. Papriky po...

Štipľavá pochutina
Túto pochutinu pripravujem v jeseni, keď sú všetky ingrediencie a používam ju počas potreby ako prídavok...

Rybací perkelt
Rybacie filé nemusí byť iba vyprážané. Dá sa pripraviť na mnoho iných spôsobov. Čo tak...

Zeleninové mešce s dubákovými toliarikmi
Tieto mešteky sú u nás obľúbené s akoukoľvek plnkou. dnes som ich urobila zo zeleninového cesta...

Fajngemuse
Keď sa vraciam v myšlinkach do minulosti, tak ma napadlo, že moja mama robila fajngemuse,...

Sviečkovica s kuskusom a so zeleninou
Očistenú hovädziu sviečkovú sprudka opečieme z každej strany. Osolíme a okoreníme, pridáme bylinku a zabalíme...

Bravčový perkelt s kyslou kapustou
Možno by som tento recept mal nazvať „segedínsky guláš s väčším pomerom mäsa“....

Hlivovo-tvarůžkové topinky
Mám ráda tvarůžky a houby-jakékoliv. Spojit je dohromady nebyla špatná volba. ...

Baklažán s cesnakom
Pripravíme si 4 malé baklažány. Dôkladne ich umyjeme. Cesnak ošúpeme.

Šibačková Tofu hubová pochúťka
Chutná a nenáročná na prípravu. Presne taká je hubová tlačenka s Tofu. Poteší vegánov aj...