Sušenými paradajkami plnené kuracie stehná s višňovým likérom fotorecept
Foto: izabella929
Nedeľný obed trošku v chutnejšom prevedení. Plnila som sušeným paradajkami a pred koncom pečenia som stehná poliala višňovým likérom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks (Calimero) |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
5 PL |
|
Plnka: | |
1/2 ks usušený |
|
hrsť |
|
1 ks |
|
|
|
250 ml |
|
Postup
-
1
Kurčatá Calimero som dostala z farmy v celosti. Jedno vážilo 2,99 kg. Rozobrala som ich a v mikroténových vreckách zamrazila. Dnes som 2 kusy vybrala a pripravila som ich plnené so sušenými paradajkami. Odstránila som kratšiu kosť a pripravila miesto pre plnku.
-
2
Z vnútra ich nezvyknem soliť, lebo plnka je spravidla ochutená a potom ich solím ešte z vonku.
-
3
Sušený rožok som nakrájala na kocky, pridala som na malé kúsky nakrájané sušené paradajky, vajce a mleté korenie. Tieto rožky nezvyknem pokvapkať mliekom, lebo sa potom plnka šmýka a ťažko sa mi s ňou manipuluje pri zošívaní. Počas dusenia plnka navlhne z vajca a sušených paradajok, takže nie je vôbec tvrdá.
-
4
Naplnené stehná som zošila s veľkou ihlou a bielou niťou.
-
5
Hlavne som sa snažila, aby koža zatiahla plnku.
-
6
Na panvicu som dala masť a nechala som ju zohriať. Stehná som najprv zatiahla zo strany plnenia, aby som sa poistila, že počas pečenia zošívaná časť bude držať.
-
7
Potom som ich obrátila a opiekla aj z druhej strany.
-
8
Ku stehnám som pridala na väčšie kusy nakrájanú cibuľu a cesnak.
-
9
Stehná som osolila, korenila, posypala celou rascou a mletou paprikou.
-
10
Podliala som ich slepačím vývarom.
-
11
Pod pokrievkou som ich najprv dusila 40 minút.
-
12
Po tomto čase boli stehná hotové, tak som ich poliala višňovým likérom a nechala odkryté opiecť z oboch strán.
-
13
Stehná som vybrala a odstránila som nite.
-
14
Pokrájala som, jedno stehno na plátky.
-
15
Hotový obed som podávala s ryžou a uhorkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.
Ano,stehno bolo omnoho chutnejsie ako ked ho podlejem vinom... Dakujem pekne za komentar...
Za vyskusanie nic nedame... Chutilo... Dakujem pekne za komentar..
Vacsinou pouzivam klasiku ihlu a nit, tomu verim, ze to ustoji.. Raz som uz pouzila u peceneho masa domacu slivovicu, ale griotka bola lepsia.
Ďakujem pekne za komentár..
Ďakujem pekne za komentár
Ja si myslim, ze aj s paprikou krasne ochutis plnene stehno... Mam rada plnene masa, su stavnate a este aj pekne vyzera plnka v reze... Verim, ze sa ti podari vykuzlit chutny obed pre vas... Dakujem pekne za komentar..
Ano tento druh kurcata z farmy je ozaj velkostou neporovnatelny s predavanymi v retazcoch.. O chuti ani nepisem... Visnovicu si tento kus stehna aj zasluzil...dakujem pekne za komentar...