Sušenými paradajkami plnené kuracie stehná s višňovým likérom fotorecept
Nedeľný obed trošku v chutnejšom prevedení. Plnila som sušeným paradajkami a pred koncom pečenia som stehná poliala višňovým likérom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks (Calimero) |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
5 PL |
|
Plnka: | |
1/2 ks usušený |
|
hrsť |
|
1 ks |
|
|
|
250 ml |
|
Postup
-
1
Kurčatá Calimero som dostala z farmy v celosti. Jedno vážilo 2,99 kg. Rozobrala som ich a v mikroténových vreckách zamrazila. Dnes som 2 kusy vybrala a pripravila som ich plnené so sušenými paradajkami. Odstránila som kratšiu kosť a pripravila miesto pre plnku.
-
2
Z vnútra ich nezvyknem soliť, lebo plnka je spravidla ochutená a potom ich solím ešte z vonku.
-
3
Sušený rožok som nakrájala na kocky, pridala som na malé kúsky nakrájané sušené paradajky, vajce a mleté korenie. Tieto rožky nezvyknem pokvapkať mliekom, lebo sa potom plnka šmýka a ťažko sa mi s ňou manipuluje pri zošívaní. Počas dusenia plnka navlhne z vajca a sušených paradajok, takže nie je vôbec tvrdá.
-
4
Naplnené stehná som zošila s veľkou ihlou a bielou niťou.
-
5
Hlavne som sa snažila, aby koža zatiahla plnku.
-
6
Na panvicu som dala masť a nechala som ju zohriať. Stehná som najprv zatiahla zo strany plnenia, aby som sa poistila, že počas pečenia zošívaná časť bude držať.
-
7
Potom som ich obrátila a opiekla aj z druhej strany.
-
8
Ku stehnám som pridala na väčšie kusy nakrájanú cibuľu a cesnak.
-
9
Stehná som osolila, korenila, posypala celou rascou a mletou paprikou.
-
10
Podliala som ich slepačím vývarom.
-
11
Pod pokrievkou som ich najprv dusila 40 minút.
-
12
Po tomto čase boli stehná hotové, tak som ich poliala višňovým likérom a nechala odkryté opiecť z oboch strán.
-
13
Stehná som vybrala a odstránila som nite.
-
14
Pokrájala som, jedno stehno na plátky.
-
15
Hotový obed som podávala s ryžou a uhorkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.
Tiež kuracie stehná:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Ano,stehno bolo omnoho chutnejsie ako ked ho podlejem vinom... Dakujem pekne za komentar...
Za vyskusanie nic nedame... Chutilo... Dakujem pekne za komentar..
Vacsinou pouzivam klasiku ihlu a nit, tomu verim, ze to ustoji.. Raz som uz pouzila u peceneho masa domacu slivovicu, ale griotka bola lepsia.
Ďakujem pekne za komentár..
Ďakujem pekne za komentár
Ja si myslim, ze aj s paprikou krasne ochutis plnene stehno... Mam rada plnene masa, su stavnate a este aj pekne vyzera plnka v reze... Verim, ze sa ti podari vykuzlit chutny obed pre vas... Dakujem pekne za komentar..
Ano tento druh kurcata z farmy je ozaj velkostou neporovnatelny s predavanymi v retazcoch.. O chuti ani nepisem... Visnovicu si tento kus stehna aj zasluzil...dakujem pekne za komentar...