Východ proti západu (ryžová vojna)

ado9999 - fotkaado9999, 28. marca 2012
Východ proti západu (ryžová vojna)
Foto: ado9999

Rozhodli sme sa s manželkou, že si spravíme niečo ľahké. Zeleninové rizoto. Po servirovaní. Moja dcérka : " Tato vieš že si na niečo Zobraziť celý popisRozhodli sme sa s manželkou, že si spravíme niečo ľahké. Zeleninové rizoto. Po servirovaní. Moja dcérka : " Tato vieš že si na niečo zabudol ?" Ja: " Mhm? " Dcérka :" No predsa na mäsko, tato. " Aspoň si nevšimla, že som jej tam dal prelisovaný cesnak. Lebo neviem ako to robí, ale vždy mi tam nájde cibuľu aj keď ju nakrájam na nanočastice.

Suroviny

2 hrnček
 mrazená (zmes)




Postup

  1. 1

    Uvaríme slepačí vývar. Dáme doň jeden hrnček umytej ryže a pomaly uvaríme ryžu. V druhom hrnci dáme variť ryžu s karí korením. Obidve ryže posolíme.

  2. 2

    Pretlačíme cesnak a dáme ho do rozpáleného oleja môže byť aj olivový. Po minútke pridáme mrazenú zeleninu. Posolíme a pridáme oregáno, čierne korenie a soľ. Necháme trošku podusiť aj s pridaním vody.

  3. 3

    Po uvarení ryže rozdelíme podusenú zeleninku na dve polovičky a zmiešame s ryžou. Servírujeme so strúhaným syrom.

Diskusia k receptu

margaretka28
S deťmi to je tak,ked niečo nechcú,tak ich neoklameš,ale občas sa to podarí. Môj 4 ročný syn na vianoce odmietal jesť rybu,lebo on rybu neľubi,tak som mu povedala že to neni ryba ale rezeň a on že aha tak to si dám a ešte si vypýtal dupľu ! receptík ok niekedy urobím.
rea1
u nas sa robieva tzv. cervena ryza. na oleji oprazim cibulu, do hotovej dam za lyzicku cervenej papriky a vmiesam do ryze.
@margaretka , moj syn ked bol maly, nechcel jest banany, zato hruskami by sa bol aj zadrhol. tak ked som donho chcela dostat banan, presviedcala som ho, ze to je len taka čudne vyzerajuca hruska. samozrejme, ze mu chutilo - ved to bola "hruska". :-)))
afataga
obcas aj ja robievam zeleninove rizoto ked sme prejedeni masa, aj ked ho robim inak, paci sa mi, ze pouzivas nano technologie :-)
ado9999
S kolegom v práci sme sa rozprávali o nanotechnológiach a nanorobotoch. Ale kto bude opravovať tie nanoroboty? A prišli sme po týždni na to: budú to pikoroboty.
tothka
Keď chcem, aby môj vnuk zjedol jedlo, do ktorého sa dáva cibuľka v akéjkoľvek forme, musím ju po opražení jednoducho rozmixovať, a on potvorka, niekedy aj nie pikočastice v jedle objaví a vyhŕňa bokom na tanier. Tiež neviem, ako to objaví.
dogagador
vsetku cibulu som VZDY musela mixovat a ked nahodou po rokoch ideme na pizzu, moj syn pri objednavani zapoti: prosim bez cibule!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia