Šalát pre obojživelníkov

tetuska - fotkatetuska, 25. septembra 2010

Tento šalát máme veľmi radi. Je vhodný pre milovníkov mäska, aj pre vegetariánov /môžu sa použiť len sójové rezance/, najlepší je však s kuracím mäskom i sójovými rezancami. Podľa toho som ho aj nazvala. Robíme ho hlavne na slávnostné príležitosti.

8
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na rezančeky a spolu so sójovými rezancami naložíme do sójovej omáčky, vegety, bieleho korenia, oleja a Zlatého klasu. Na 2 dni dáme do chladničky, môže byť aj viac, potom je mäsko krehkejšie /čiže mäsko treba pripraviť 2 dni vopred, ako budeme robiť šalát/. Po 2 dňoch ho sprudka opražíme na 2 PL oleja dozlatista spolu s nakrájanou cibuľkou, necháme vydusiť šťavu a nakoniec pridáme slnečnicu. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Čínsku kapustu najemno nakrájame, zalejeme 2 PL oleja, octu, dochutím troškou soli a necháme zmäknúť. Povaríme zeleninovú zmes, vychladnutú zmiešame s kapustou. Nakoniec túto zmes zmiešame s mäskom. Necháme odstáť v chladničke, aby sa všetky chute prepojili. Potom už len dochutíme mletým čiernym korením a soľou.

Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Huby, Slovenská kuchyňa, Žilinský kraj, Šaláty, Dusené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha