Tento šalát máme veľmi radi. Je vhodný pre milovníkov mäska, aj pre vegetariánov /môžu sa použiť len sójové rezance/, najlepší je však s kuracím Zobraziť celý popisTento šalát máme veľmi radi. Je vhodný pre milovníkov mäska, aj pre vegetariánov /môžu sa použiť len sójové rezance/, najlepší je však s kuracím mäskom i sójovými rezancami. Podľa toho som ho aj nazvala. Robíme ho hlavne na slávnostné príležitosti.
porcií
príprava
Suroviny
250 g |
|
1 balíček |
|
1 ks |
|
1 konzerva |
|
1 ks |
|
300 g |
|
1 balíček |
|
4 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
štipka |
|
1 PL |
|
štipka |
|
2 PL |
|
|
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájame na rezančeky a spolu so sójovými rezancami naložíme do sójovej omáčky, vegety, bieleho korenia, oleja a Zlatého klasu. Na 2 dni dáme do chladničky, môže byť aj viac, potom je mäsko krehkejšie /čiže mäsko treba pripraviť 2 dni vopred, ako budeme robiť šalát/. Po 2 dňoch ho sprudka opražíme na 2 PL oleja dozlatista spolu s nakrájanou cibuľkou, necháme vydusiť šťavu a nakoniec pridáme slnečnicu. Necháme vychladnúť.
- 2
Čínsku kapustu najemno nakrájame, zalejeme 2 PL oleja, octu, dochutím troškou soli a necháme zmäknúť. Povaríme zeleninovú zmes, vychladnutú zmiešame s kapustou. Nakoniec túto zmes zmiešame s mäskom. Necháme odstáť v chladničke, aby sa všetky chute prepojili. Potom už len dochutíme mletým čiernym korením a soľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu