Ryža v cukine

oco - fotkaoco, 12. júna 2010

Toto ľahké jedlo pripravujeme hlavne v lete keď je cukina mladá a je už aj nová kapusta,ale dnes nieje problém potrebné suroviny sú dostupné Zobraziť celý popisToto ľahké jedlo pripravujeme hlavne v lete keď je cukina mladá a je už aj nová kapusta,ale dnes nieje problém potrebné suroviny sú dostupné celoročne.Pre nás je to jedlo k tomuto ročnému obdobiu.Dobrú chuť.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 ks
1 ks
1 ks
250 g
250 g
250 ml
200 g




Postup

  1. 1

    Cibuľu pokrájame na tenké kolieska,kapustu a papriky na pásiky.Cukinu prerežeme na polovicu a nakrájame na tenké polmeciačiky/jadierka a dužinu nevyberám/.Každú zeleninu zvlášť.Kapustu a cukinu mierne osolíme.

  2. 2

    Rozpustíme maslo pridáme cibuľu po chvíľke aj vodou opláchnutú a odkvapkanú ryžu,dobre premiešame a 5 minút dusíme ak sa ryža prichytáva podlejeme trochou vývaru.

  3. 3

    Pridáme ostatnú zeleninu okoreníme,pridáme vývar a spolu prikryté dusíme.Zľahka premiešame.Zdravé zeleninové jedlo je hotové keď je ryža tak akurát.Podávame posypané strúhaným syrom .

Diskusia k receptu

jabath
zaujimavy napad- dakujem ! Ale iste si k tomu švacnem aj kus maska :))
martina34
Škoda, že nie je foto, je to niečo podobné ako zeleninové rizoto s cukinou? Môže byť dobré, vyskúšam :-)
1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
oco
Aj na pohľad je to je to také pestré,pre mňa šťavnatejšie ako zeleninové rizoto
1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
oco
To mäsko je tam tiež dobré,ale zmení to tu pôvodnú chuť.Osobná skúsenosť s nakrájaným zbytkom pečeného kurčaťa je veľmi dobrá.Som rád že som trochu zaujal.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia