prazdny

Husacie stehno na ananáse

Obed

Potrebovala som si urobiť v mrazničke miesto pre farmársku zabíjačku... tri obrovské husacie stehná mi tam zaberali...

prazdny

Pastierske jahňacie rebrá a fašírky z podbrušiny

Hlavné jedlá

Jednoduché jahňacie rebrá, ktoré si aj pastier oviec dokáže ľahko urobiť. Dnes som pripravila aj...

prazdny

Zeleninové mešce s dubákovými toliarikmi

Bezmäsité jedlá

Tieto mešteky sú u nás obľúbené s akoukoľvek plnkou. dnes som ich urobila zo zeleninového cesta...

prazdny

Morčacie roládky s bryndzou na šampiňónoch

Hlavné jedlá

Bryndza sa výborne hodí nielen na halušky, ale trebárs aj ako plnka k jemnému mäsku, ...

prazdny

Tmavá treska v šafranovej omáčke

Hlavné jedlá

Filé opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme. V hrnci zohrejeme biele víno, mäsový vývar, ...

prazdny

Zelenina s kukuričnými plátkami a hummus

Bezmäsité jedlá

Milujem tento recept. Ak sa spoja chute, máte doslova nebíčko v papuľke:-)))

prazdny

Segedinsky, ktorý nám chutí

Bravčové mäso

Na masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané mäso, č. papriku, paradajky, gril. korenie, vegetu, rascu zamiešame, podlejeme...

prazdny

Hlivovo-tvarůžkové topinky

Večera

Mám ráda tvarůžky a houby-jakékoliv. Spojit je dohromady nebyla špatná volba. ...

prazdny

Hrianky s čerstvými hubami a oštiepkom

Bezmäsité jedlá

Nájdem spriaznenú dušu, alias „Parťáka“ so spoločnými pocitmi pri „machrovaní“ v zástere a s vareškou v...

prazdny

Cuketový perkelt so šampiňónmi

Bezmäsité jedlá

Vlastne je to perkelt ako s bársakým mäsom, ale ono je nahradené zeleninou a hubami....

prazdny

Rizoto so zajačími chrbátmi a pórom

Hlavné jedlá

Z času na čas ma „prepadne“ chuť na dáku gastronomickú lahôdku v mojom poňatí. Možno sa...

prazdny

Exotická kačica jambalaya

Hlavné jedlá

Kačicu rozdelíme na 10 porcií, okoreníme ju kreolským korením a opečieme z obidvoch strán na masti....

prazdny

Jadrovníky v praženici s prílohou pico de gallo

Bezmäsité jedlá

Sezóna paprík je ešte v plnom prude a tak je nadostač aj ich jadrovníkov (viem, že...

prazdny

Čarovná panvica s pečeňou, šalotkou a paprikou

Kuracie mäso

Veľmi rád „labužírujem“ s pečeňou pripravovanou na rôzne spôsoby, ale kuracia má, aspoň u mňa,...

prazdny

Koňakové kurča

Hlavné jedlá

Kurča rozdelíme na dve polovice. Do hrnca dáme koňak, pridáme kurča a varíme domäkka, po...

prazdny

Papaníčko-čomalatodala

Bravčové mäso

Rýchla príprava a je to dobré.

prazdny

Pirohy plnené dubákovým ragú

Cestoviny

Z múky, vajec, zo soli a z oleja vymiesime kompaktné cesto. Hotové cesto zabalíme...

prazdny

Zeleninová polievka a kuracie s fazuľkou z jedného hrnca

Kuracie mäso

Chcem sa priznať, že varenie je pre mňa zážitok a nechcem ho zameniť za varenie ako...

prazdny

Bezlepkové lasagne s mletým hovädzím mäsom a bešamelom

Hovädzie mäso

Talianska špecialita s mletým hovädzím mäsom a bešamelom.

prazdny

Kurča na paprike

Kuracie mäso

Stará dobrá a overená klasika ktorú mám od mamky.

prazdny

Kohút na víne

Hlavné jedlá

Syr ladotyri je špecialitou ostrova Zakynthos, vyrába sa už od staroveku z ovčieho aj z kozieho mlieka....

prazdny

Mleté mäso s kyslou kapustou a bazalkovým pestom

Bravčové mäso

Ahojte, doma mi zostalo po sviatkoch mleté mäso a nevyužité pesto a tak som trochu kúzlila...

prazdny

Vajcia s dusenou zeleninou

Bezmäsité jedlá

Najemno nasekanú cibuľu a na prúžky pokrájanú zelenú papriku zľahka osmažíme na oleji. Pridáme štvrtiny paradajok, ...

prazdny

Zemiaky zapečené s mletou teľacinou

Hlavné jedlá

Vyše polroka som „laboroval“ so svojou infikovanou nohou a tak mal dostatok času na potulky so svákom Google-om...

prazdny

Bravčové na póre s ovocnou omáčkou

Bravčové mäso

ako som písal prepisujem svoje a iné recepty

prazdny

International vegetables

Bezmäsité jedlá

Pôvodne som chcela uvariť len dačo jednoduché slovenské s dusenou zeleninou. a potom som začala...

prazdny

Paprikové mäso

Bravčové mäso

Cez noc dáme fazuľu namočiť, potom ju varíme bez soli.

prazdny

Sviečkovica s kuskusom a so zeleninou

Hovädzie mäso

Očistenú hovädziu sviečkovú sprudka opečieme z každej strany. Osolíme a okoreníme, pridáme bylinku a zabalíme...