
Zemiakové palacinky s paradajkovo-hubovou plnkou
Za ktorou inou surovinou môžem podnikať také príjemné a zároveň užitočné túry? Preto mám rád huby v lese, ...

Husacie stehno na ananáse
Potrebovala som si urobiť v mrazničke miesto pre farmársku zabíjačku... tri obrovské husacie stehná mi tam zaberali...

Baklažánové fusilli s paradajkovou omáčkou
Nakrájaný baklažán namočíme na 30 minút do osolenej vody. Medzitým predhrejeme rúru na teplotu 220 stupňov...

Karé s čiernymi ríbezľami
Pôvodne som mala v úmysle urobiť mäso na iný spôsob, ale špajza zlyhala... :) nakoniec...

Kuracie soté s mandľami
Očistené, umyté, osušené kuracie prsia alebo stehná sa nakrájajú na menšie plátky. Mäso sa...

Kuracie stehná s domácou údenou klobáskou a červeným vínom
Na sobotný obed pre mojich hostí som pripravila výborné kuracie stehná na červenom víne s domocou údenou...

Východ proti západu (ryžová vojna)
Rozhodli sme sa s manželkou, že si spravíme niečo ľahké. Zeleninové rizoto. Po servirovaní....

Šalát pre obojživelníkov
Tento šalát máme veľmi radi. Je vhodný pre milovníkov mäska, aj pre vegetariánov /môžu sa...

Mozočková pochúťka
Cibuľu pokrájame a opražíme na masti nato dáme mäso a dusíme potom červenú papriku, čierne...

Kolienko v horčicových cibuľkách
Niet nad vianočnú klasiku – národnú, regionálnu, ale aj rodinnú, pod ktorú sa podpisujú korene nášho rodostromu. V mene „šťastných...

Rizoto so zajačími chrbátmi a pórom
Z času na čas ma „prepadne“ chuť na dáku gastronomickú lahôdku v mojom poňatí. Možno sa...

Kuracinka z ružičkovým kelom na kyslo
Tento recept pridavam skorej zaciatocnikom ako skusenym varechacom komu sa zapaci budem rad. Samozrejme tie podmienky su...

Pastiersky jahňací rebierkový perkelt na červenom víne so saturejkou
Nedeľný obed z jahňacích rebierok na víne so saturejkou.

Stroganov so sírovcom
Sírovec je chutná žltá huba, ktorá rastie na kmeňoch listnatých stromov. Jedlé sú mladé plodnice....

Morčacia pečeň na marhuľovo-medovom víne
Dnes opäť pridávam jednoduché a rýchlo pripravené jedlo z mojich obľúbených pečienok. Pripravila som ich na...

Kura od Ruda
Kura naporcujeme, sprudka opečieme na oleji. Pridáme všetko ostatné premiešame a pomaly pečieme. Keď je kura udusené,...

Jadrovníky v praženici s prílohou pico de gallo
Sezóna paprík je ešte v plnom prude a tak je nadostač aj ich jadrovníkov (viem, že...

Neboloňské nešpagety
Ja viem, fakt veľmi kreatívny názov. Ale čo narobím, zrovna ma nekope oná povestná...

Dusené plnené paprikové polovičky v omáčke
Vlani v sezóne som nejako nestihla robiť plnenú papriku. V nedeľu som mala čerstvé mleté mäso,...

Pečeň so slaninou
Pečeň odbalíme, umyjeme, osušíme a pokrájame na pôátky. Mierne ich naklepeme, okraje narežeme. Obalíme...

Mäsková rolka
Dnes ráno som ešte nevedela čo bude na obed, keď sa mäso rozmrazilo, ukázalo sa že...

Multi-kulti parybie prsty
Toto je návod vzniknuvší na základe improvizácií. Obsahuje stripy (prsty) z tempehu (fermentované sójové bôby, ...

Farfalle s hríbikmi
Huby očistíme a pokrájame na štvrtiny, cibuľu pokrájame a speníme na oleji, pridáme huby a...

Hrianky s čerstvými hubami a oštiepkom
Nájdem spriaznenú dušu, alias „Parťáka“ so spoločnými pocitmi pri „machrovaní“ v zástere a s vareškou v...

Zemiaky zapečené s mletou teľacinou
Vyše polroka som „laboroval“ so svojou infikovanou nohou a tak mal dostatok času na potulky so svákom Google-om...

Rizoto s mäsom a hroznovými listami
Fantasticky chutné rizoto, ku ktorému stačí už len šalát, alebo kyslé uhorky. Ja toto...

Fajngemuse
Keď sa vraciam v myšlinkach do minulosti, tak ma napadlo, že moja mama robila fajngemuse,...

Čarovná panvica s pečeňou, šalotkou a paprikou
Veľmi rád „labužírujem“ s pečeňou pripravovanou na rôzne spôsoby, ale kuracia má, aspoň u mňa,...

Hrianky s hubovou nátierkou
Šampiňóny očistíme, umyjeme, osušíme a 2 – 3 z nich nakrájame na plátky, zvyšné...