Kuracie soté s mandľami

timothy - fotkatimothy, 23. augusta 2013
10
porcií
20 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1500 g (prsia, stehná )
1 ČL
2-3 ks
50 g
20 g
150 ml
800 g
150 g
200 g
100 g




Postup

  1. 1

    Očistené, umyté, osušené kuracie prsia alebo stehná sa nakrájajú na menšie plátky. Mäso sa osolí, okorení mletým čiernym korením a obalí v žĺtkoch zmiešaných so škrobom, worcestrom. Pripravené mäso sa rýchlo opečie zo všetkých strán na troch štvrtinách oleja, pridajú sa na plátky nakrájané šampiňóny, lečo a spolu sa krátko podusí. Podusené mäso sa zjemní smotanou. Porcia soté sa na vrchu posype na plátky nakrájanými , na zvyšku oleja opraženými mandľami. Vhodná príloha rôzne upravené zemiaky alebo ryža

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia