Foto: zabiatko66
Včera večer som trošku experimentovala a podarilo sa.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 PL |
|
1 ks |
|
5 plátkov |
|
1 hrsť, alebo iné huby |
|
5 PL |
|
200 g |
|
3 ks |
|
|
|
|
|
ako príloha |
|
ako príloha |
|
ako príloha |
|
Postup
-
1
Vo veľkej panvici rozohrejme olej. Za 3-4 minúty na ňom osmažíme pór do mäkka, ktorý sme nakrájali na kolieska. Pridáme slaninku a za stáleho miešania opekáme ešte 3-4 minúty, pokiaľ nie je slaninka do zlatista upečená.
- 2
Pridáme šampiňóny a pečieme ešte 3-4 min. Občas premiešame. Pridáme víno ak nemáme môže byť vývar, necháme 2-3 min zvoľna variť, dokiaľ sa tekutina nevyparí. Nakoniec pridáme smotanový syr, ktorý miešame až kým sa nám celý nerozpustí.
- 3
Medzi tým si uvaríme v slanej vode cestoviny podľa návodu. Dobre zlejeme vodu. Cestoviny potom zmiešame so zmesou, osolíme a okoreníme čiernym mletým korením podľa chuti. Ako prílohu môžme použiť ľadový šaláť, čevenú papriku, hranolčeky.
- 4
Poznámka: Údená slaninka, šampiňóny sú veľká delikatesa v tomto jedle. A ešte môžeme na vrch pomrviť plesňivý syr NIVA a ozdobiť petržlenovou vňatou ak máme. dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu