Tournedos s maslovou zeleninou

podravkaPodravka, 7. augusta 2017 10:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »

Tournedos s maslovou zeleninouFoto: podravka

Francúzska kuchyňa je spojená s úžasnou francúzskou kultúrou a spôsobom života, a predstavuje tiež kolísku kulinárskeho umenia.

4
porcie
45 min
príprava

Suroviny

300 g
400 g mladá
450 g (čerstvá alebo mrazená)
750 g
80 g
1 PL
30 ml
25 ml (brandy)
100 ml
40 g

Postup prípravy

  1. 1

    Očistíme a umyjeme brokolicu, mrkvu a fazuľky. Brokolicu nakrájame na ružičky, mrkvu na prúžky.

  2. 2

    Zeleninu krátko varíme vo vriacej vode, do ktorej pridáme štipku morskej soli tak, aby sa uvarila, ale nerozvarila, tzv. „al dente“.

  3. 3

    Po uvarení ihneď zeleninu presunieme do panvice so studenou vodou a ľadom, aby zostala chrumkavá a držala peknú farbu.

  4. 4

    Hovädzinu narežeme na medailóniky v šírke 2 palcov, osolíme a opečieme na rozpálenom oleji približne 1-2 minúty z každej strany tak, aby ostal steak vnútri mäkký a ružový a z vonku červený.

  5. 5

    Steak osolíme a odložíme na teplé miesto.

  6. 6

    Z panvice, v ktorej sme restovali mäso odoberieme prebytočný tuk, zalejeme koňakom a flambujeme.

  7. 7

    Pridáme víno, soľ, korenie a privedieme do varu.

  8. 8

    Do omáčky pridáme nakrájané maslo (40 g) a dobre premiešame.

  9. 9

    V ďalšej panvici rozpustíme maslo (80 g), pridáme 1 polievkovú lyžicu Podravka ochucovadla, potom scedenú uvarenú zeleninu, pomiešame a necháme na panvici chvíľku zohriať.

  10. 10

    Servírujeme na tanieri s opraženými toastami. Na každý plátok toastu dáme teplý steak, zalejeme šťavou a podávame so zeleninou.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist