Tournedos s maslovou zeleninou
Foto: podravka
Francúzska kuchyňa je spojená s úžasnou francúzskou kultúrou a spôsobom života, a predstavuje tiež kolísku kulinárskeho umenia.
porcie
príprava
Suroviny
300 g |
|
400 g mladá |
|
450 g (čerstvá alebo mrazená) |
|
750 g |
|
|
|
|
|
80 g |
|
1 PL |
|
30 ml |
|
25 ml (brandy) |
|
100 ml |
|
40 g |
|
Postup
-
1
Očistíme a umyjeme brokolicu, mrkvu a fazuľky. Brokolicu nakrájame na ružičky, mrkvu na prúžky.
- 2
Zeleninu krátko varíme vo vriacej vode, do ktorej pridáme štipku morskej soli tak, aby sa uvarila, ale nerozvarila, tzv. „al dente“.
- 3
Po uvarení ihneď zeleninu presunieme do panvice so studenou vodou a ľadom, aby zostala chrumkavá a držala peknú farbu.
- 4
Hovädzinu narežeme na medailóniky v šírke 2 palcov, osolíme a opečieme na rozpálenom oleji približne 1-2 minúty z každej strany tak, aby ostal steak vnútri mäkký a ružový a z vonku červený.
- 5
Steak osolíme a odložíme na teplé miesto.
- 6
Z panvice, v ktorej sme restovali mäso odoberieme prebytočný tuk, zalejeme koňakom a flambujeme.
- 7
Pridáme víno, soľ, korenie a privedieme do varu.
- 8
Do omáčky pridáme nakrájané maslo (40 g) a dobre premiešame.
- 9
V ďalšej panvici rozpustíme maslo (80 g), pridáme 1 polievkovú lyžicu vegety, potom scedenú uvarenú zeleninu, pomiešame a necháme na panvici chvíľku zohriať.
- 10
Servírujeme na tanieri s opraženými toastami. Na každý plátok toastu dáme teplý steak, zalejeme šťavou a podávame so zeleninou.
Tiež hovädzí steak:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu