Revírnické tajomstvo
Odležné stehno z diviaka umyjeme, nakrájame na rezance a dusíme na oleji s cibuľou nakrájanou nadrobno. Pridáme...
Poussin risotto
Môj jednoduchý, rýchly a mega chutný recept hlavne pre ženy, ktoré by chceli držať diétu,...
Zeleninová ryža s bazalkou
Papriku, zeler, cibuľu a cesnak očistíme a nadrobno nakrájame. Urestujeme, pridáme ryžu, ...
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Tieto krehké kúsky kuracieho mäsa pripravené spolu so zeleným hráškom a pasírovanými paradajkami, podávané s gnocchi...
Rizoto z kuracieho perkeltu
Ani tak nejde o recept, ako o moju samochválu a aby si moja mamka i babička...
Pečienky na kuriatkach
Kačacie pečienky nakrájame na väčšie kúsky a opečieme na rozpálenej panvici spolu s cibuľou. Osolíme, ...
Kuracie stehná v kapustných listoch
Slaninu a klobásu pokrájame na malé kocky, popražíme, pridáme pokrájanú cibuľu a papriku, chvíľu...
Kuracia pečeň so zemiakovými dolkami
Všimol som si, že tu máme aj začínajúcich varecháčov, ktorých vrcholným dielom je "Chlebík natretý...
Kuskus so zeleninou a kuracinou
Mňamka pre tých čo majú radi aj nákypy a rizotá. Mám rada rôzne zmesi . čo...
Prirodné rezne s pečiarkami
Pridávam ďalšie recepty nielen pre hubárov a tých čo majú radi huby.
Karfiol s kečupom a cesnakom
Najemno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme prelisovaný cesnak, nakrájanú petržlenovú vňať, vmiešame ružičky...
Cuketové rizoto s krevetami podľa Rastislava Gašpara
V tomto videorecepte nám uvarí hokejový útočník HC Slovan Bratislava Rastislav Gašpar cuketové rizoto s krevetami...
Pražskou šunkou plnené kačacie prsia na tokajskom víne
Nedeľný obed z kačacích pŕs, ktoré som plnila pražskou šunkou a dusila na tokajskom víne.
Zelená fazuľka s paradajkami
Fazuľku umyjeme, nakrájame a dáme na olej, pridáme paradajky – sparené a olúpané, pokrájané...
Perkelt z husacej pečene
Na masti speníme cibuľu pokrájanú na kocky, pridáme sladkú červenú papriku, cesnak a pečeň, ktorú sme pokrájali na...
Rýchla cuketová polievka zo „zvyškov“
Rýchla cuketová polievka z malého množstva surovín, ktorá má veľmi príjemnú a lahodnú chuť.
Piperada
Zo žemle vyberieme striedku, namočíme ju do mlieka a následne vyžmýkame. Šunku opečieme a uložíme...
Kapustový prívarok zo sudovej kapusty s údenou krkovičkou a kôprom
Dnešný sviatočný obed
Kapustové karamelky
Najprv uvaríme cestoviny, najlepšie sú domáce fliačky. Na oleji skaramelizujeme cukor, necháme ho...
Zaúdený jelení chrbát s orechovo-jablkovým pyré
Veľa ľudí si myslí, že orechy sú doménou sladkej kuchyne. Nie je to však pravda,...
Listový kel (lacinato kale) s homárom
Začalo to dávno v penzióne „Kamila“ v Čiernej vode. Odvtedy každoročne 20. október, čas...
Hovädzie na shiitake a judášovom uchu
Variantov na prípravu mäsa s paletou húb je v slovenskej kuchyni nespočetne mnoho. Rád s voňavou...
Omeleta plnená špenátom a šampiňónmi
Na oleji urestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme špenát a dusíme asi 15 minút...
Šatôčka plnená „ratatouille“ s tekvicovým krémom
Z múky, vajec a oleja vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať 8 hodín.
Kuracie prsia z ovocím a karí
kuracie prsia si nakrajam na menšie pásiky, jablko na kocky a ananás tiež kocky.
Dusený tas kebap
Nastrúhanú cibuľu osmažíme na rozpustenom masle do zlatista, pridáme mäso nakrájané na kocky a miešame asi 5 minút.
Baklažánová zmes so špaldovými cestovinami
Mali sme doma baklažán. Výborné zeleninové jedlo spolu so špaldovými špirálkami....
Zelenina na pašeráckom korení
Pašerácke korenie obsahuje sezamové semiačka, tymián, oregano, kurkumu, zmes korenia a zeleniny, ...
PPP projekt (Pikantný Patizónovy Paprikáš)
Dosť bolo mäsa!V záhradkách začíname zberať plody našej práce (aspoň zbytky, čo ostali po povodniach) a preto...
Hubová pochúťka na chlieb
Očistené huby nakrájame na menšie kúsky a na oleji urestujeme. Osolíme, ochutíme rascou, podlejeme...
Kačacie prsia s fazuľkou
Kačacie mäso sa zaraďuje k tmavým hydinovým mäsám, je bohaté na kvalitné bielkoviny, omega-3 a-6 nenasýtené mastné...