Bezmäsitá hurková kaša

haston - fotkahaston, 19. septembra 2010

Nerád špiním riad pre jednu-dve porcie jedla, takže takúto kašu robím z kila ryže naraz.

Suroviny

1 kg
2 šálka
3 ks
3 strúčiky
3 PL
5 PL
2 KL




Postup

  1. 1

    Deň vopred si namočíme šošovicu. Na druhý deň ju uvaríme domäkka. Do veľkej nádoby dáme odmeranú ryžu, zalejeme ju dvojnásobným množstvom vody, pričom použijeme aj vodu zo šošovice.

  2. 2

    Na olej dáme pražiť/dusiť nadrobno pokrájanú cibuľu, ku koncu praženia pridáme otruby a klíčky. Po odstavení z ohňa pridáme prelisovaný/rozdrvený cesnak. Zamiešame do zmesi soľ, ďumbier, mleté čierne korenie a majorán.

  3. 3

    Do udusenej ryže pridáme šošovicu a cibuľovú zmes. Dobre premiešame a podľa potreby prichutíme. Ak treba, pridáme olivový olej. Opäť zamiešame. K opečenej kaši podávame varené zemiaky, prípadne pyré a ľubovoľný zeleninový šalát. Zvyšnú kašu po vychladnutí dáme do polyetylénových vrecúšok, prípadne do iných plastových obalov a zamrazíme.

Diskusia k receptu

evanaaa
Ešte som neskúšala takúto kombináciu, ale skoro podobný recept sem dala aj Sovka, takže, asi je to dobré. Haston, nepíšeš, či sa kaša dusí alebo zapeká.
haston
v texte píšem o "opečenej kaši". odoberiem si na panvicu z udusenej kaše koľko uznám za vhodné a ešte ju opečiem, aby chrumkala trochu. aj chuť sa tým trošku zmení. kašu určenú na mrazenie neopekám - až po vybratí z mrazničky.
jozka
zaujímavý recept niečo podobne už som čítala niekde vyskúšam dávam do KK
mariaklara
Niečo podobné robím, je to mňamka. Recept mám pripravený, čo nevidieť ho zverejním. Tento si ukladám.
haston
mariaklara - už som zvedavý na ten recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia