Nerád špiním riad pre jednu-dve porcie jedla, takže takúto kašu robím z kila ryže naraz.
Postup
-
1
Deň vopred si namočíme šošovicu. Na druhý deň ju uvaríme domäkka. Do veľkej nádoby dáme odmeranú ryžu, zalejeme ju dvojnásobným množstvom vody, pričom použijeme aj vodu zo šošovice.
- 2
Na olej dáme pražiť/dusiť nadrobno pokrájanú cibuľu, ku koncu praženia pridáme otruby a klíčky. Po odstavení z ohňa pridáme prelisovaný/rozdrvený cesnak. Zamiešame do zmesi soľ, ďumbier, mleté čierne korenie a majorán.
- 3
Do udusenej ryže pridáme šošovicu a cibuľovú zmes. Dobre premiešame a podľa potreby prichutíme. Ak treba, pridáme olivový olej. Opäť zamiešame. K opečenej kaši podávame varené zemiaky, prípadne pyré a ľubovoľný zeleninový šalát. Zvyšnú kašu po vychladnutí dáme do polyetylénových vrecúšok, prípadne do iných plastových obalov a zamrazíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu