Miešané vajíčka s hlivou a hráškom

monique - fotkamonique, 9. marca 2013
Miešané vajíčka s hlivou a hráškom
Foto: monique

Odkedy som začala cvičiť, snažím sa aj zdravo stravovať. Nie je to vždy ľahké a hlavne nie na začiatku, keď poriadne ani neviete, čo Zobraziť celý popisOdkedy som začala cvičiť, snažím sa aj zdravo stravovať. Nie je to vždy ľahké a hlavne nie na začiatku, keď poriadne ani neviete, čo je vhodné jesť. Okrem motivácie v cvičení, mi aj v stravovaní veľmi pomáha Zuzka Light od ktorej mám aj tento recept. ( http://zuzkalight.com/category/nutrition/ ) je to veľmi jednoduché na prípravu a zasýti Vás to na niekoľko hodín. Navyše, keď už máte prehľad o tom, čo jete, recept sa dá ľahko upravovať a meniť prísady.

1-2
porcia
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
1/2 hrnčeka
2 ks
150 g
5 ks
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny. Hlivu si očistíme, umyjeme a nakrájame.

  2. 2

    Na panvici si rozpálime trochu rastlinného oleja (ja používam olivový, nie však extra virgin! ten len do studených jedál - napr. šaláty) a hlivu s hráškom (ten pridáme trochu neskôr) si pod pokrievkou udusíme.

  3. 3

    Keď máme hlivu s hráškom udusenú do zmesi pridáme 2 vajíčka a poriadne miešame, kým nezhustnú. Ja nepoužívam príliš veľa soli naviac (ak nemusím, nedávam, čo je prípad aj tohto jedla), ale môžete si dochutiť podľa seba.

  4. 4

    Na tanier si spravíme oblohu z rozštvrtených cherry paradajok, do stredu dáme Cottage cheese a na vrch si pridáme miešané vajíčka s hlivou a hráškom. Je to veľmi ľahké a chutné jedlo.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia