Foto: stefanm
Ja, kuchár amatér, varím svoje jedla pre potešenie a nie ako poniektorí profi kuchári len z povinnosti a za mzdu. V jedle máme cítiť Zobraziť celý popisJa, kuchár amatér, varím svoje jedla pre potešenie a nie ako poniektorí profi kuchári len z povinnosti a za mzdu. V jedle máme cítiť nie len to či je dostatočne posolené a okorenené ale hlavne vychutnať to, že bolo robené s láskou! Preto tu pridávam pre vás túto prácu, hoci podobných už tu niekoľko je. No a bude aj môj obľúbený hudobný gastro klip.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pretože sa jedná o jednoduchú prípravu budem, ako vždy, stručný. Naklepané, posolené a okorenené plátky mäsa necháme odležať v marináde z oleja, mletého cesnaku, cibule a rozmarínu aspoň 2-3 hod. Medzi tým si predvaríme sušené huby. Ja som použil zmes z letného zberu ročník 2013. Čisté sušené hríby ročník 2014 si šetrím do vianočnej a silvestrovskej kapustnice.
-
2
Plátky mäsa opečieme na rozpálenom oleji ...
-
3
Schladené, uvarené huby pokrájame na menšie kúsky.
-
4
Mäso podlejeme vývarom z húb a vodou, ...
-
5
... pridáme nadrobno pokrájané huby a ...
-
6
... za občesného podlievania vodou do mäkka udusím.
-
7
Voľný čas využijeme podľa svojho uváženia. Ja som uvaril zemiaky a ryžu, pripravil zeleninový šalát a pretože som to robil s láskou pre svoju lásku tak som jej pomohol pri plnení vianočných orechových koliesok. Fakt!!!
-
8
Udusené mäso vyberieme a do výpeku pridáme smotanu v ktorej sme rozmiešali múku a krátko povaríme.
-
9
Podával som s dusenými zemiakmi ochutenými opraženou cibuľou, zázvorovou ryžou a zeleninovým šalátom.
-
10
Varte s láskou. Jedlo varené bez lásky je ako neposolená slepačia polievka. Horúca ale nechutná. (to som teraz vymyslel !!!)
Sľubujem vám, teraz v tomto predvianočnom období, že ak ju dopozeráte do konca, uvidíte "Zlaté prasiatko".
Nech vás sprevádza láska a humor.