Recept bol nápad, ako využiť menšie kúsky mäsa.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
2 ks |
|
2-3 ks |
|
2-3 lyžičky |
|
2-3 lž |
|
|
|
|
|
1 lyžička |
|
troška |
|
4 dl |
|
na ochutenie |
|
, nie je nutné |
|
1-2 lž |
|
Postup
-
1
Osmažíme cibuľku, na to dáme pripravené mäsové kocky na chvýlku aby sa opiekli trocha, posolíme a pridáme červ.papriku, rascu, tr. múky ,zamiešame a podlejeme vodou podla chuti viac-či menej.
- 2
neskoršie pridáme s tr.Maggi, tr.octa , parad.pretlak a masť (ja som mala kuraciu masť (môže byť kačacia alebo výpek zo slaniny, z mäsa). Zakryjeme hrniec a na malom plameni dusíme, kým mäso nezmäkne. Môžem povedať, že na druhý deň to bolo ešte lepšie a mäso ešte mäkšie.
- 3
Ako príloha sa k tomu hodia zemiaky, uvarené či dusené s rascou ( s petržl.vňaťou) Šalát bol : čínsky šalát, s cibulkou, jemné kúsky jablka, mrkvy, soľ a čierne korenie. ja si dávam aj šalviu, mátu, kvôli žlčníku..robí to divy, vôbec ten šalát raz za deň mi pomohol viac ako všetky lieky.)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu