Foto: clovak
Po francúzky sa volá Poulet Valée dˇAuge. V recepte sa používajú regionálne suroviny z Normandie ako Calvados a cidre (jablkové víno)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kurča rozporcujeme na 4 al. 8 dielov. Osolíme, okoreníme a kožou dospodu opečieme dozlatova na polovici másla s trochou oleja. Vyberieme a prebytočný tuk zlejeme. Opečené diely vložíme späť do panvice, prelejeme jablkovou pálenkou a zapálime. Keď pálenka vyhorí, pridáme cibuľu a krátko podusíme (bez zhnednutia). Kurča podlejeme jablkovým vínom, prikryjeme a dusíme 15 minút.
- 2
Medzitým rozohrejeme zostávajúce maslo, pridáme šampiňóny a prikryté dusíme 4 min. Pridáme ich so smotanou ku kurčaťu a dusíme 5 min. Kuracie diely vyberieme a uchováme horké.
- 3
Omáčku varíme 10 min. až zhustne, že zostáva na vareche, podľa potreby osolíme a okoreníme. Vrátime do nej kurča, privedieme do varu a mierne povaríme 2 min.
- 4
Nelúpané jablká nakrájané na plátky opečieme z oboch strán na rozohriatom masle dozlata. Kurča obložíme jablkami a môžme posypať dosekaným petržlenom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
za komentáre ďakujem.