
Chlodnik královský, ovocný – Królewski chłodnik owocowy
Tento chlodnik patří do sladkých polévek.

Jablkový koláč s kakaovou polevou
Vajcia rozdelíme na biely a žĺtky do dvoch misiek. Vo väčšej vyšľaháme žltky s kryštálovým cukrom,...

Polievka Crema Di Funghi
Najemno nakrájanú slaninu a cibuľu orestovať na oleji. Pridať zmes hríbou, soľ, korenie, ...

Tvarohové muffiny
Vyšľaháme si vajíčka do penista s cukrom. Pridáme olej, múku, PDP, tvaroh....

Rebarborový koláč s marcipánom a posýpkou
Keď sa na trhoch a v záhradkách začne objavovať rebarbora, treba jej sezónu čo najlepšie využiť....

Baranček zo šľahaného smotanového cesta s levanduľou
Do polovice smotany nasypeme kvety levandule a privedieme do bodu varu, necháme vychladnúť, preložíme do...

Cibuľové plnené kolieska
Veľmi rýchla večera. Neskôr dobrý dych :), samozrejme po cibule. Ale i tak, ...

Makarónový nákyp
Varievam ho vtedy, keď potrebujem uvariť niečo rýchle a chutné. Taký to je...

Bravčová pečeň na šalvii
Dnes som nefotila postup, lebo som nestihla... piekla som aj zákusky, ale nepridávam recept, ...

Veľkonočný zajačik bez lepku
Viete, prečo je zajac symbolom Veľkej noci? Veľkonočné sviatky sú sviatkami ukončenia zimy a oslavy nového života. Zajac je symbolom plodnosti, ktorá sa spája v prírode s jarou, kedy všetko ožíva a množí sa....

Paradajkový koláč z bezlepkového kysnutého cesta
Letná sezóna je v plnom prúde a my grilujeme a vypekáme o stošesť. Naposledy sme si ku grilovačke upiekli tento úžasný paradajkový koláč s mozzarellou a bylinkami....

Brokolicová polievka s hráškovým pyré
Brokolicu umyjeme a rozdelíme na ružičky, vložíme do hrnca zalejeme vodou, ale len tolko, aby ledva zakryla...

Mliečna ryža s ovocím
Ryžu dobre premyjeme. Na platni na miernom ohni varíme ryžu vo vode zmiešanej s mliekom...

Jablkovo-čiernoríbezľový koláč s mrveničkou
Fajnový jemný a šťavnatý koláč vhodný na letné posedenie s rodinou....

Šampiňónový guláš
Huby sú veľmi vďačnou surovinou na varenie. Dá sa z nich pripraviť všeličo. Čo tak...

Tarhoňa zapečená s Nivou
Zapečené cestoviny sú u nás pomerne častým jedlom. Ale stačí zmeniť ich tvar a už je...

Jahodová omeleta
Žĺtky vymiešame so štipkou soli a 80 g cukru. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, zľahka...

Bravčová krkovička špikovaná pomarančovou kôrou a sušenými slivkami
Tuk na povrchu mäsa narežeme do mriežky na malé kocky až po samotné mäso. Slivky a...

Vajíčkový nárez v syrovom obale
Tvrdý syr zabalíme do mikroténového vrecúška a dáme ho variť do vody približne na 25 až 30min....

Grécka ryža s kôprom
Vitajte v kulinárskej oáze, kde sa stretávajú chute Stredozemného mora a vôňa čerstvých byliek!...

Makovo-citrónový závin z lístkového cesta
Tento recept vznikol spôsobom čo chladnička dala :-)...

Špenátovo-smotanová polievka
Pripravíte si suroviny. Maslo si dáte roztopiť do hrnca. Kým sa topí nakrájate si cibuľu a...

Hubovo–zeleninový šalát
Scedené huby premyjeme, pridáme kukuricu, hrášok, nadrobno nakrájanú cibuľu, osolíme, okoreníme, ...

Hruškový obrátený zákusok s jogurtovo-tvarohovým vanilkovým krémom
Hrušky z kompótu nechám na sitku scediť. Scedené celé štvrtiny hrušiek poukladám na maslom vymastený papier...

Zemiakové chuťovky so syrom
Jednoduché slané chuťovky z varených zemiakov plnené syrom chutia najlepšie ešte teplé.

Zemiakový krém s pórom
Několika bramborama zahustím, pórkem dochutím, žampionovýma nožičkama vytuním a levná dobrá polívka je tu.

Kysnutý závin s jablkovo-tekvicovou plnkou
Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiešame. Cesto necháme vykysnúť asi 45 minút.

Karfiolovo–šunkový nákyp
Karfiol uvaríme v slanej vode a rozoberieme ho na ružičky. Pekáč vymastíme maslom a posypeme strúhankou....

Putimské pečené zo stehna s jablkami
Bravčové stehno potrieme olejom, pridáme citrónovú šťavu, šalviu alebo bobkový list a nakrájané jablká...