Grilované ryby s paradajkami a cibuľou

podravka - fotkapodravka, 2. mája 2016
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Foto: podravka

Komerčný recept
Grilovaná pražma alebo morský vlk sú kulinárskym zážitkom. Podávané spolu s cherry paradajkami, olivovým olejom a citrónovou kôrou to bude pre vás pravý stredomorský zážitok!

4
porcie
30 minút
príprava
5 až 8 minút
tepelná úprava

Suroviny

cca 4 x 400 g
4 PL
400 g
2 ks
4 ks
3 strúčiky
75 ml
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ryby očistíme, umyjeme, osušíme papierovým obrúskom a poriadne ich zvnútra aj zvonka potrieme Podravka ochucovadlom s cesnakom. Necháme postáť asi 40 minút, nech sa chute poriadne prepoja.

  2. 2

    Gril potrieme olivovým olejom a predhrejeme ho. Na gril poukladáme ryby a podľa veľkosti ich grilujeme z každej strany 5 až 8 minút.

  3. 3

    K rybám pridáme na gril cibuľu nakrájanú na polovice, mladú cibuľku a cherry paradajky a grilujeme dokým zelenina nezmäkne a nebude pekne sfarbená.

  4. 4

    Keď sú ryby hotové, vyberieme ich na tanier a posypeme ich na hrubo pomletým čiernym korením, pretlačeným cesnakom, nastrúhanou citrónovou kôrou, prelejeme zostávajúcim olivovým olejom, ugrilovanou zeleninou a podávame.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre