Foto: podravka
Komerčný recept<br /> Grilovaná pražma alebo morský vlk sú kulinárskym zážitkom. Podávané spolu s cherry paradajkami, olivovým olejom a citrónovou kôrou to bude pre vás Zobraziť celý popisKomerčný recept<br /> Grilovaná pražma alebo morský vlk sú kulinárskym zážitkom. Podávané spolu s cherry paradajkami, olivovým olejom a citrónovou kôrou to bude pre vás pravý stredomorský zážitok!
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryby očistíme, umyjeme, osušíme papierovým obrúskom a poriadne ich zvnútra aj zvonka potrieme vegetou s cesnakom. Necháme postáť asi 40 minút, nech sa chute poriadne prepoja.
- 2
Gril potrieme olivovým olejom a predhrejeme ho. Na gril poukladáme ryby a podľa veľkosti ich grilujeme z každej strany 5 až 8 minút.
- 3
K rybám pridáme na gril cibuľu nakrájanú na polovice, mladú cibuľku a cherry paradajky a grilujeme dokým zelenina nezmäkne a nebude pekne sfarbená.
- 4
Keď sú ryby hotové, vyberieme ich na tanier a posypeme ich na hrubo pomletým čiernym korením, pretlačeným cesnakom, nastrúhanou citrónovou kôrou, prelejeme zostávajúcim olivovým olejom, ugrilovanou zeleninou a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu