Kuracie krídla na zázvore s karamelizovanou cibuľkou

izabella929 - fotkaizabella929, 3. mája 2015

Veru som kuracie krídla nerobila v mojej kuchyni veľmi dlho..mala som ich v mrazáku dosť dlho a teda som ich potrebovala minúť..robila som ich Zobraziť celý popisVeru som kuracie krídla nerobila v mojej kuchyni veľmi dlho..mala som ich v mrazáku dosť dlho a teda som ich potrebovala minúť..robila som ich na zázvore s cesnakom a opekala som ich na panvici..vynikajúca chuť..

4
porcie
40 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
1 plátok
1 veľká
2 strúčiky
podľa chuti
1 ČL
Príloha:




Postup

  1. 1

    Musím sa priznať, že toto kuracie mäsko nie je moja šálka kávy,, mám ich už veru dávnejšie v mrazáku a patrilo sa z nich niečo pripraviť..krídla som poriadne umyla a osušila..na panvicu som dala pokrájanú slaninu, pridala som aj pokrájanú cibuľu a všetko spolu som opiekla do zlatista..pridala som na špic noža červenú mletú papriku a podliala som troškou vody..do základu som vložila krídla , podusila som ich v tomto základe chvíľku a hneď som ich osolila, okorenila, pridala som štipku celej rasce...nastrúhala som zázvor aj cesnak a pridala som muškátový oriešok..stačí iba štipka..ako sa krídla dusili, ešte raz som ich podliala troškou vody a potom som už nechala odpariť..keď boli krídla mäkké, nechala som ich opekať na slabom plameni, čiste už iba na tuku zo slaniny, takto dostali krásnu farbu, akoby sa piekli v trúbe..naviac, boli šťavnaté..pokiaľ sa krídla dusili, pripravila som si zemiaky..hotové jedlo som uložila na taniere..ozdobila ..chcem iba dodať, že kombinácia zázvor, cesnak a muškátový oriešok je úžasne chutná vec...zostala mi cibuľa, lebo teraz som dostala kúpiť iba obrovské, tak som skaramelizovala cukor na panvici, pridala som slzu oleja a pokrájanú cibuľku som skaramelizovala..je veľmi chutná a hodí sa k mäsku aj k zemiakom..ozdobila som cibuľkou opekané krídla..prajem vám dobrú chuť...

    Kuracie krídla na zázvore s karamelizovanou cibuľkou  - obrázok 1

Diskusia k receptu

klukodvody
Další surovina ,kterou máme rádi a hodně různých děláme .Tak si je zase uložím do k.k. a přidám nebíčko ***** a po krkovičce udělám tohle .U krkovičky jsem psal pro manželku s rýží ,protože ona fazole nejí .Tak jen pro pobavení Ti napíši co z mého zlatíčka vypadlo : taková krása a je to takhle zkažené fazolema .Proto ta rýže ,ale bude to v týdnu .
afataga
podla surovin urcite velmi chutne, aj dobre vyzera, ale ja kridla moc nemam rada, je na nich na moj vkus malo masa :-)
klukodvody
@afataga já křídla dělím v kloubech na tři části .Tu horní nejslabší skoro bez masa dávám na polévku a z těch dvou mám krásné špalíčky a s těmi pracuji a je to paráda .
tassiedevil
na jednotku navarené a prezentované, len pre mňa by si musela tú kožku s tých krídieliek stiahnuť... možno si pripadám blbo, ale ja sa s hydinovými kožkami nekamarátim.:)takže, bez kožky 5* s kožkami 4*....:)
izabella929
@tassiedevil ,aj keď to bude znieť smiešne, ale ja zase bez kože nechcem,aj keď viem, že sa tam skrýva mnoho tuku..ďakujem za hviezdičky-rozosmiali ma.-)@zuznka1367 ,som veľmi rada, že sa ti páči tak, ako som ho urobila..veľmi krásny deň vám obom želám..a ďakujem veľmi pekne za milé komentáre.-)
bozulka
Krídla milujem,tiež ich robievam bez tej špičky,uvarené v polievke ich ešte dokážem .../ožužlať/ prepáčte nemám nato lepší výraz :-))))
bozulka
No a zabudla som pochváliť profesionálnu prezentáciu.:-)
evanaaa
Krídelká robievam občas, vždy inú marinádu, odoka, ale robím ich celé a tie konce ak nechcem, vyhodím.
@tassiedevil , veď nechaj kožku a stiahni ju až po upečení, aj ja tak robím ( muž ju zje), bez kožky by som nepiekla, tá troška mäska by sa vysušila a čo by som jedla, koža s tukom to chráni.
sracz
... @izabella929 milá, týmto skvostom by si si šplhla nie iba u mňa, ale aj u tunajšieho prezidenta, ktorý krídielka považuje za najväčšiu lahôdku na zemeguli!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia