Kuracie krídla na zázvore s karamelizovanou cibuľkou
Foto: izabella929
Veru som kuracie krídla nerobila v mojej kuchyni veľmi dlho..mala som ich v mrazáku dosť dlho a teda som ich potrebovala minúť..robila som ich Zobraziť celý popisVeru som kuracie krídla nerobila v mojej kuchyni veľmi dlho..mala som ich v mrazáku dosť dlho a teda som ich potrebovala minúť..robila som ich na zázvore s cesnakom a opekala som ich na panvici..vynikajúca chuť..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Musím sa priznať, že toto kuracie mäsko nie je moja šálka kávy,, mám ich už veru dávnejšie v mrazáku a patrilo sa z nich niečo pripraviť..krídla som poriadne umyla a osušila..na panvicu som dala pokrájanú slaninu, pridala som aj pokrájanú cibuľu a všetko spolu som opiekla do zlatista..pridala som na špic noža červenú mletú papriku a podliala som troškou vody..do základu som vložila krídla , podusila som ich v tomto základe chvíľku a hneď som ich osolila, okorenila, pridala som štipku celej rasce...nastrúhala som zázvor aj cesnak a pridala som muškátový oriešok..stačí iba štipka..ako sa krídla dusili, ešte raz som ich podliala troškou vody a potom som už nechala odpariť..keď boli krídla mäkké, nechala som ich opekať na slabom plameni, čiste už iba na tuku zo slaniny, takto dostali krásnu farbu, akoby sa piekli v trúbe..naviac, boli šťavnaté..pokiaľ sa krídla dusili, pripravila som si zemiaky..hotové jedlo som uložila na taniere..ozdobila ..chcem iba dodať, že kombinácia zázvor, cesnak a muškátový oriešok je úžasne chutná vec...zostala mi cibuľa, lebo teraz som dostala kúpiť iba obrovské, tak som skaramelizovala cukor na panvici, pridala som slzu oleja a pokrájanú cibuľku som skaramelizovala..je veľmi chutná a hodí sa k mäsku aj k zemiakom..ozdobila som cibuľkou opekané krídla..prajem vám dobrú chuť...
@tassiedevil , veď nechaj kožku a stiahni ju až po upečení, aj ja tak robím ( muž ju zje), bez kožky by som nepiekla, tá troška mäska by sa vysušila a čo by som jedla, koža s tukom to chráni.