Cviklový šalát s údeným pstruhom
Milan Králik
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 9. marca 2016
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 9. marca 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Surovú cviklu osolíme a okoreníme, polejeme olivovým olejom, zabalíme do alobalu a dáme piecť pri teplote 180 °C – 40 minút.
- 2
Po upečení ju očistíme a nakrájame na mesiačiky. Šalotku očistíme, nakrájame na rezančeky, pridáme k cvikle, pridáme olivový olej, balzamikový ocot, podľa chuti osolíme a okoreníme.
- 3
Z chleba spravíme krutóny, ktoré opečieme na panvici s olivovým olejom. Ochutenú cviklu dáme na tanier, rozložíme ju po dĺžke, na ňu natrháme údeného pstruha a pridáme krutóny. Vrch posypeme vlašskými orechmi a kôprom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu