Cviklový šalát s údeným pstruhom

Milan Králik
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 9. marca 2016
Cviklový šalát s údeným pstruhom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g
250 g
200 g
50 g
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Surovú cviklu osolíme a okoreníme, polejeme olivovým olejom, zabalíme do alobalu a dáme piecť pri teplote 180 °C – 40 minút.

  2. 2

    Po upečení ju očistíme a nakrájame na mesiačiky. Šalotku očistíme, nakrájame na rezančeky, pridáme k cvikle, pridáme olivový olej, balzamikový ocot, podľa chuti osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Z chleba spravíme krutóny, ktoré opečieme na panvici s olivovým olejom. Ochutenú cviklu dáme na tanier, rozložíme ju po dĺžke, na ňu natrháme údeného pstruha a pridáme krutóny. Vrch posypeme vlašskými orechmi a kôprom.

Diskusia k receptu