Medový jablčník

feva - fotkafeva, 10. októbra 2014
1 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

450 g
150 g
2 ks
1 bal.
4 PL
250 g
Plnka:
2 kg ošúpané




Postup

  1. 1

    Najprv si osupeme a nasledne nastruhame jablka. Dame bokom .V druhej mise si zmiesame spolu vsetky suche suroviny vajicka a mlieko . Vzpracujeme si cesto ktore dame aspon na pol hodiny do chladnicky aj hodina neuskodi. Cesto si rozdelime na dve casti jednu vyvalkame a vylozime nou plech .Na cesto si navrstvime jablka z ktorych sme pred tym vytlacili stavu pridali med podla chuti , orechy a skoricu . Na vrch kolacika nastruhame na struhadle s velkymi slzickami cesto . Dame do vyhriatej rury na 180 stupnov do ruzova . Pozor kolac rychlo mizne a je "navykovy ".Dobru chut

Diskusia k receptu

ancicka
Prečo medový,ja som si myslela,že cesto je medové,ale ty si dala do jablk med.
valeri
Určite dobrý, s jablkami nič nemôže byť zlé :-)).
evanaaa
Tiež som si hneď myslela, že to bude nejaké medové cesto s jablkovou plnkou, hľadala som preto med v surovinách na cesto......to, že je v plnke záleží aj od ľudí, ktorí si ho upečú a miesto medu dajú cukor, alebo ten med. Ináč sa mi ale koláč sám o sebe páči, len názov by som nejak pomenila.






























SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia