
Dia kvietky
Nakoľko som sa pridala minulý týždeň ku skupine , , dia, , , tak niečo pre nás,...

Jogurtová pochúťka
Jogurt je celkom široko používaný a obľúbený v mnohých variáciách. Stále však nedokážeme doceniť využitie jeho...

Chodské koláče
Skvost svojrázneho Chodska - kysnuté koláče, ktoré sa v tomto českom regióne pečú na slávnostné príležitosti....

Hrnčekové hruškové rezy s ricottou bez lepku
Vyzerajú ako obyčajné rezy na plech, ale ich chuť je priamo božská. V tomto koláčiku sa snúbia hádam všetky chute jesene....

Morčacie krídlo na čerstvých dubákoch
dnes sme mali na obed toto úplne skvelé jedlo... jednoduché a pri tom veľmi chutné.

Vegetariánsky prívarok Mageirio z Grécka
Veľmi som si obľúbil novú tvár televíznej kuchyne, Diane Kochilas. Vyše mesiaca nás sprevádzala po...

Gözleme plnené medvedím cesnakom a syrom
Toto turecké múčne jedlo sa dá plniť rôznymi plnkami....

Skins - English chips
Wash carefully potatoes, peel them in very thick stripes (skins). Grate some cheese.

Špenátové tortičky dia
Ako diabetik sladké nesmiem, ale vyzdobím si to, ako sladký koláčik a keď ho konzumujem, myslím na...

Brokolicový nákyp
Brokolicu umyjeme, očistíme, rozdelíme na menšie kúsky a uvaríme do polomäkka. Potom vodu zlejeme...

Osie hniezda s jablkovým džúsom
Pripravíme si kvások - zmiešame droždie s džúsom a 1 dcl cukru a necháme vykysnúť. Vykysnutý...

Toasty s volským okom
Aj toasty sa dajú pripraviť netradične. V tomto prevedení sa hodia aj ako pohostenie pre návštevu....

Chvíľkové cestovinky
Dnes som dostala špenát od mojej kamarátky Martinky. Vyskúšala som takéto cestovinky čo chladnička dala.

Nadýchaný nákyp
Niečo chutne do prace na obed? Tento recept je na to to pravé. Rýchle a výdatne....

Fenyklová polévka s houbovým knedlíkem
Jednodruhová polévka z fenyklu a smetany. Fenykl se s houbami láskuje a tak knedlíček nadýchaný se...

Zemiakový šalát s feta syrom
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na koliečka. Pridáme nasekanú cibuľku aj s vňaťou, olivy a feta syr. Všetký suroviny...

Hovädzí guláš s opekanou bezlepkovou knedľou
V zimných mesiacoch sa nám pýta niečo na zahriatie, a preto si častejšie varíme husté polievky, omáčky a rôzne druhy gulášov. My sme dnes práve siahli po klasike - starý dobrý hovädzí guláš....

Kapor po alsasky
Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...

Baklažánové fusilli s paradajkovou omáčkou
Nakrájaný baklažán namočíme na 30 minút do osolenej vody. Medzitým predhrejeme rúru na teplotu 220 stupňov...

Placky so zemiakmi a mrkvou
Zemiaky a mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. V mise zmiešame nastrúhanú zeleninu s múkou...

Šalát Pikantéria
Tento recepis ponúkam všetkým tým, ktorí obľubujú jemné pikantnosti, predovšetkým v kulinárstve, ale možno...

Plnené cukinové mištičky
Dnes som mala cukinový deň. zavárala som papriku plnenú cukinovou zmesou... tak sme si urobili na...

Nátierka zo sterilizovanej kapusty
Zaujímavé a chutné využitie sterilizovanej kapusty.

Bramborový salát s jablky
brambory uvařit ve šlupce, oloupat, uvařit vejce a oloupat, oboje roztlačit přes mřížky, ...

Palacinky s ovsenými vločkami
Do mlieka namočím drvené ovsené vločky a nechám stáť 15-20 minút. Potom pridám soľ, celé...

Sviatočný zemiakový šalát
Cibuľu ošúpeme, nakrájame, dáme do misy s 3 PL octu a 100 ml teplého vývaru....