Zemiakový šalát s mätovou majonézou
Suroviny na nálev vyšľaháme spolu s 2 PL vody. Zemiaky dôkladne umyjeme, ošúpeme, nakrájame...
Tvarohové koláče bez lepku
Dnes vás naučíme piecť kysnuté bezlepkové tvarohové koláče. Tie, ktoré máme všetci tak radi....
Pochúťka z kukurice
Drobné očistené šúľky kukurice uložíme na misu, osolíme a 24 hodín necháme stáť. Potom ich...
Cestoviny „Carbonicelli“
Cestoviny uvaríme, odstavíme ich a scedíme. Olúpeme cibuľu, nakrájame ju a dáme ju orestovať...
Žemľovka s makom a pudingom
Túto alternatívu som vymyslela z jednoduchého dôvodu: nemali sme doma tvaroh a mama dostala chuť na žemľovku....
Zapečené niťovky s jablkami
Kedysi pred rokmi som našla tento recept v nejakom časopise. Odvtedy už vyše 30 rokov príde na rad na jeseň, keď padajú jablká....
Hríbové knedličky s gorgonzolou
Žemle pokrájame na tenšie plátky, osolíme a okoreníme a zalejeme horúcim mliekom. Huby pokrájame na...
Moje veľkonočné vajíčka
Vždy sa veľmi teším na Veľkú noc - asi preto, že je to príchod nového života,...
Indický kečup
Jablká upečieme nasucho, vychladnuté očistíme, pokvapkáme šťavou z červenej repy, pridáme ocot, prelisovaný...
Plnené vajcia so syrom a pečeňovou paštétou
Vajíčka olúpeme, pozdĺžne prekrojíme na polovicu a žĺtky vyberieme. Bielky uložíme na misu. Žĺtky...
Palacinky plnené cukinou
Máme radi cukinu, tak som si povedala že vyskúšam palacinky na slano s cukinou. Držala som...
Zemiakové rezne plnené kelom
Umyté zemiaky uvaríme, ošúpeme popučíme, pridáme múku soľ vajce a spracujeme na cesto. Rozdelíme ho na osem...
Jablkové kvetinky
Jablkové kvetinky sú rýchlo pripravený dezert, ktorý poteší oko aj jazýček.
Kuřecí křídla se žampiony na víně
Místo křídel lze zajisté použít i jiné části kuřete, ale nic jiného jsem právě po ruce...
Bruschetta so sardinkami
Komerčný recept<br /> Spoznajte Stredomorie napríklad pomocou chrumkavej desiaty v podobe opečeného chleba s olivovým olejom, paradajkami...
Bombašky
Neviem čo by som Vám k tomuto receptu povedala. Asi len popriať šťastie a dobrú chuť....
Perníkovo-zázvoroví duchovia
Formička je síce anjel, ale po upečení vyzerajú ako duchovia. Ide sem živý zázvor...
Jesenné krúpové rizoto
Krúpy uvaríme v zeleninovom vývare. Varíme, kým sa všetka voda neodparí.
Roštenka s nakladanými hubami
Ďalší recept pre labužníkov húb, hubárov a tých čo ich majú radi.
Bigoli s mandľami
Bigoli sú vaječné cestoviny podobné špagetám, ktoré sú však nesušené a výrazne hrubšie. Pripravil som...
Kanapka s teplým zeleninovým tartarom a kúskami kačacieho stehna
Na masle opečieme nakrájanú zmes zeleniny a necháme restovať do polomäkka. Dochutíme soľou a korením...