
Lambeth torta
Prvé torty kedysi boli zdobené maslovým krémom a preto je vintage technika, ktorú dnes celý svet pozná pod názvom lambeth, návratom do starých čias....

Banánovo-citrónove muffiny
Keď mám prezreté banány a neviem čo s nimi... Rýchle muffiny bez váženia. Použila som...

Kuracie mäso s cestovinami, hubami a paradajkami
Výborná kombinácia mäsa a húb poteší naše chuťové poháriky. Príprava rýchla, zvyšok dokončí za nás...

Čerešňový nákyp po francúzsky
V miske zmiešame múku s cukrom. Rozklepneme 2 vajcia a oddelíme žĺtky od bielkov. Tretie...

Pizza
Chcela by som sem pridať môj obľúbený recept na pizzu. Mám ho od svojej kamarátky a robím...

Plnený makový koláč
Cesto: múku, soľ a cukor preosejeme, pridáme maslo, žĺtok a smotanu a zamiesime cesto,...

Cookies - dvojito čokoládové
Najskor si predhrejeme ruru na 180 stupnov. V mise zmiesame suche ingrediencie, muku, sol,...

Pikantná, ale tiež voňavá dobrota
Mam velmi rada chut oliv a zijem v krajine ich vyskytu, kde je ich vona citit...

Zapečený hrach s kapustou
Hrach uvaríme na hustú kašu. Pridáme kečup, kyslú kapustu, morskú soľ, korenie a...

Ovocná torta so želatínou
Toto bolo potešenie pre celú moju rodinu k výročiu. Jednoduché pečenie s výsledkom, ktorý potešil....

Elegantné ratatouille
Kombinácia baklažánu a cukiny je naozaj skvelá. Rýchla zeleninová klasika, ktorú poznáte aj z rozprávky...

Vitamínový nápoj
Autor pôvodného receptu je Kvetoslava Biljnjová. Bratislava, Tento recept som si obľúbila, robim ho často je skutočné...

Chrbát z mladého prasiatka s hrachovým pyré
Chrbát z mladého prasiatka (karé) osolíme, okoreníme a marinujeme cez noc s cesnakom a bylinkami, ...

Plnené kotlety s moravskou kapustou
Tento recept mám už dlouho uložený a konečně jsem se k němu dostala. Mou oblíbenou surovinou...

Pstruh s teplým zemiakovým šalátom
Očistenú rybu vcelku si ponecháme pri izbovej teplote a osušíme papierovým obrúskom (nemala by byť studená na...

Čokoládovo arašidové košíčky
Výborný recept pre milovníkov kombinácie čokoláda + arašidové maslo. Je to zdravšia verzia z naturálnych surovín,...

Fašiangová huspenina
Hovädzie mäso dusíme, kým nezmäkne a potom ho nakrájame na kocky. Výpek zalejeme vývarom a...

Zemiaky v syrovej omáčke
Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zriedime ju mliekom, osolíme, okoreníme, dobre...

Medová feta so sezamom
z tymto jedlom som sa zoznamila v Brightne v jednej velmi dobrej greckej restauracii

Bosonožské koláče
Recept pochádza z internetu, je to výborný recept, je to podobné ako pečené buchty kysnuté...

Koláč z oranžovej dyne/tekvice s černicami
Cuketa sa používa na koláče celkom bežne. Ale veľmi dobre sa dá na múčniky použiť aj oranžová dyňa či tekvica....

Medovníky z časopisu z roku 1997
Tieto medovníky robíme už roky a sú pre nás najlepšie. Ak ešte nemáte, kľudne sa...

Šalát z hlávkovej kapusty s jablkami a rybím filé
Kapustu očistíme, umyjeme a vyrežeme tuhý hlúb. Potom ju nakrájame alebo nastrúhame a dáme do...