120 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z kvasníc, cukru a trochy mlieka urobíme kvások
- 2
Do misy na miesenie dáme preosiatu múku, vykysnutý kvások, namočené a scedené hrozienka, 1 vajce a postupne pridávame múku a mlieko za stáleho miesenia. Keď cesto je dobre vymiesené (oddeľuje sa od misy), poprášime ho zvrchu polohrubou múkou a necháme 1-1,5 hodiny kysnúť. Z cesta tvarujeme rukou šišky veľkosti vlašského orecha a vyprážame na rozpálenom oleji do hneda. Po vypražení šišky vyberieme a necháme odkvapkať na papierovom obrúsku. Posypeme práškovým cukrom a podávame.
- 3
1/2 litra mlieka môžeme nahradiť 1/4 l mlieka a 1/4 litrom piva !!!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Fotografie Oli Ball sa pokúsim zohnať, často ich robieva moje sestrernica v Nitre. Zajtra jej zatelefonujem !!! O.K. ??