Bezlepkové lokše s makom a so slivkovým lekvárom
Foto: novalim
Ako sa vraví - domáce sú domáce. Aj lokše. Chcete mať aj vy možnosť pripraviť si zemiakové domáce lokše a bez lepku? Máme
pre Zobraziť celý popisAko sa vraví - domáce sú domáce. Aj lokše. Chcete mať aj vy možnosť pripraviť si zemiakové domáce lokše a bez lepku? Máme
pre vás riešenie. Naša nová zmes na bezgluténové lokše v prášku vám to umožní. Stačí pridať vodu, zmiešať a môžete vaľkať.
Jednoduchá príprava a zemiaková chuť vás ihneď očaria. Fantázii pri plnení lokší sa medze nekladú. My sme ich naplnili klasikou
- makom a slivkovým lekvárom.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do väčšej misy vsypeme zmes na bezlepkové lokše. Postupujeme podľa návodu na obale a pridáme vodu. Najprv v mise vareškou premiešame a keď je cesto už kompaktné, prenesieme ho na pomúčenú pracovnú dosku. Pokračujeme v ručnom miesení, až kým vznikne hladké, na povrchu nelepivé cesto.
- 2
Cesto rozdelíme na 10 rovnakých dielov a z každého vytvarujeme malý bochník. Postupne každý zvlášť rozvaľkáme na približný tvar kruhu s priemerom asi 20-25 cm. Na plytkej panvici rozpálime oheň, potom stiahneme teplotu a po jednej pomaly opekáme lokše dozlatista z každej strany, kým sa vytvoria bubliny. Panvicu opätovne potierame troškou oleja pred každou ďalšou lokšou. Hotové lokše pofŕkame vlažnou vodou, aby si udržali vláčnosť.
- 3
Pomletý mak zmiešame s cukrom. Ešte teplé lokše natierame najprv slivkovým lekvárom, posypeme makom a zrolujeme. Povrch môžeme ešte poprášiť opäť makom a cukrom.
Tiež bezlepkové lokše:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu