Guľky v kapuste

usan - fotkausan, 11. mája 2012

Do hrnca dáme podusiť kyslú kapustu s olejom, podlejeme vodou a necháme variť. Mleté bravčové (alebo miešané) mäso dochutíme soľou, cesnakom a pridáme vajcia. Zobraziť celý popisDo hrnca dáme podusiť kyslú kapustu s olejom, podlejeme vodou a necháme variť. Mleté bravčové (alebo miešané) mäso dochutíme soľou, cesnakom a pridáme vajcia. Z hmoty formujeme guľky vo veľkosti pingpongovej loptičky a dáme do variacej sa kapusty. Varíme asi 45 minút. Dochutíme soľou, mletou červenou paprikou. Pred dokončením môžeme pridať kyslú smotanu. Ako prílohu podávame knedľu alebo varené zemiaky.

4
porcie
10 minút
príprava
1 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
3 lyžice
600 g
2 strúčky
2 ks




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme podusiť kyslú kapustu s olejom, podlejeme vodou a necháme variť.

  2. 2

    Mleté bravčové (alebo miešané) mäso dochutíme soľou, cesnakom a pridáme vajcia. Z hmoty formujeme guľky vo veľkosti pingpongovej loptičky a dáme do variacej sa kapusty. Varíme asi 45 minút. Dochutíme soľou, mletou červenou paprikou.

  3. 3

    Pred dokončením môžeme pridať kyslú smotanu. Ako prílohu podávame knedľu alebo varené zemiaky.

Diskusia k receptu

usan
Je to výborný a rýchli obedík.
fialka49
Super, mäsové guľky nemusia byť iba v rajčinovej omáčke. Práve som rozmýšľala, čo k zajtrajšiemu obedu. Ďakujem za výborný tip.
evanaaa
Toto som robila raz, ale do guliek som dala aj ryžu ako pri paradajkovej omáčke ( pln. paprika), a dobré sú aj knedličky plnené mletým mäsom v kapuste, len tam sa už ryža nedáva.
nadia56
je to vyborne jedlo, robim podobne, len do kapusty este pridam rajcinovy pretlak a vynecham smotanu, tak vyskusam podla teba, dakujem za recept:-)
helca103
veru dávno som niečo podobné nerobila, ďakujem za inšpiráciu na chutný recept
lianka
Tiež to robím s ryžou, ako píše Evanaaa a do kapusty dávam paradajkovú zásmažku, voláme to takarty, ešte som taký názov od nikoho nepočula a u nás sa to dedí, robila to babička, mamička a teraz to robím aj ja a nevieme sa toho dojesť. Je to také zimné jedlo, keď nebolo dostatok čerstvej zeleniny. Teraz to už neplatí, lebo zeleninu dostať kúpiť po celý rok. Ale aj tak je to mňamka.
evanaaa
Kapustu s pretlakom ( paradajkami) robím z čerstvej hlávky - paradajková kapusta, ale najradšej s mäskom duseným na šťave ( hovädzím).
alexa61
My to voláme plnená kapusta, ale kyslú kapustu dávame variť aj s bobkovým listom a nakrájanou cibuľou na mesiačiky. Do guliek dávame aj ryžu, podobne ako na plnenú papriku a nakoniec robíme zápražku s červenou paprikou. Mnaaaaammmmmmmmmm :) Papáme s chlebom.