Do hrnca dáme podusiť kyslú kapustu s olejom, podlejeme vodou a necháme variť. Mleté bravčové (alebo miešané) mäso dochutíme soľou, cesnakom a pridáme vajcia. Zobraziť celý popisDo hrnca dáme podusiť kyslú kapustu s olejom, podlejeme vodou a necháme variť. Mleté bravčové (alebo miešané) mäso dochutíme soľou, cesnakom a pridáme vajcia. Z hmoty formujeme guľky vo veľkosti pingpongovej loptičky a dáme do variacej sa kapusty. Varíme asi 45 minút. Dochutíme soľou, mletou červenou paprikou. Pred dokončením môžeme pridať kyslú smotanu. Ako prílohu podávame knedľu alebo varené zemiaky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca dáme podusiť kyslú kapustu s olejom, podlejeme vodou a necháme variť.
- 2
Mleté bravčové (alebo miešané) mäso dochutíme soľou, cesnakom a pridáme vajcia. Z hmoty formujeme guľky vo veľkosti pingpongovej loptičky a dáme do variacej sa kapusty. Varíme asi 45 minút. Dochutíme soľou, mletou červenou paprikou.
- 3
Pred dokončením môžeme pridať kyslú smotanu. Ako prílohu podávame knedľu alebo varené zemiaky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu