Morčacie kapsy na granátových jablkách fotorecept

amelie - fotkaamelie, 5. decembra 2011
Morčacie kapsy na granátových jablkách (fotorecept)
Foto: amelie

Rodine sa zacnelo za stredomorskou stravou, tak mi zišlo na um jedlo, ktoré nám chutilo v jednej juhofrancúzskej reštike. Recept som, samozrejme, nemala, akurát Zobraziť celý popisRodine sa zacnelo za stredomorskou stravou, tak mi zišlo na um jedlo, ktoré nám chutilo v jednej juhofrancúzskej reštike. Recept som, samozrejme, nemala, akurát som si pamätala, ako jedlo vyzeralo a chutilo.

4
porcie
10 minút
príprava
120 minút
na 150-170 °C

Suroviny

800-1000 g alebo horné stehno bez kostí
3-4 ks
500 ml
3-4 PL
50 ml
200 g (dlhé plátky)




Postup

  1. 1

    Použijeme mäso z pŕs alebo z vykosteného horného stehna.

    Morčacie kapsy na granátových jablkách (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso rozkrojíme tak, aby sme dostali pláty hrubé najviac 1 cm. Granátových jabĺk potrebujeme toľko, aby sme z nich vytlačili aspoň 50 ml šťavy, z jedného jablka vyberieme jadierka. Jeden plátok slaniny pokrájame na hranolčeky. Mäso osolíme a okoreníme čerstvo zomletým korením, poukladáme naň kúsky slaniny a jadierka z granátových jabĺk.

    Morčacie kapsy na granátových jablkách (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Naplnené pláty mäsa preložime napoly a ovinieme dlhými plátkami slaniny tak, aby plnka počas pečenia nevypadla. Na dno pekáča - ktorý pri polievaní studeným vínom v rúre nepraskne - nalejeme olivový olej a poukladáme naplnené kapsy.

    Morčacie kapsy na granátových jablkách (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rúru predhrejeme na najvyššiu možnú teplotu - moja teplovzdušná rúra má maximum 275°C - a pekáč vložíme na prostredný rošt. Mäso aj slanina sa musia prudko opiecť, pričom pustia pomerne dosť šťavy. Po 1/2 - 1 minúte teplotu rúry znížime na 170°C (v teplovzdušnej na 150).

    Morčacie kapsy na granátových jablkách (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pri tejto teplote pečieme závitky 2 hodiny. Často podlievame dobrým bielym vínom a šťavou z granátových jabĺk - ak jej nie je dosť, môžeme ju doplniť 2-3 pl čerstvo vytlačenej šťavy z citróna. Pred koncom pridáme jadierka zo zvyšných granátových jabĺk.

    Morčacie kapsy na granátových jablkách (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

alena45
už dva týždne sa chystám uvariť podobný recept tiež z morčacieho(našla som na nete), ale nakoniec som tie granátové jablká zjedla. Musí to byť veľmi chutné, viem si to predstaviť.
tinca
mňam, veľmi dobrá kombinácia:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia