Morčacie kapsy na granátových jablkách fotorecept
Foto: amelie
Rodine sa zacnelo za stredomorskou stravou, tak mi zišlo na um jedlo, ktoré nám chutilo v jednej juhofrancúzskej reštike. Recept som, samozrejme, nemala, akurát Zobraziť celý popisRodine sa zacnelo za stredomorskou stravou, tak mi zišlo na um jedlo, ktoré nám chutilo v jednej juhofrancúzskej reštike. Recept som, samozrejme, nemala, akurát som si pamätala, ako jedlo vyzeralo a chutilo.
porcie
príprava
na 150-170 °C
Postup
-
1
Použijeme mäso z pŕs alebo z vykosteného horného stehna.
-
2
Mäso rozkrojíme tak, aby sme dostali pláty hrubé najviac 1 cm. Granátových jabĺk potrebujeme toľko, aby sme z nich vytlačili aspoň 50 ml šťavy, z jedného jablka vyberieme jadierka. Jeden plátok slaniny pokrájame na hranolčeky. Mäso osolíme a okoreníme čerstvo zomletým korením, poukladáme naň kúsky slaniny a jadierka z granátových jabĺk.
-
3
Naplnené pláty mäsa preložime napoly a ovinieme dlhými plátkami slaniny tak, aby plnka počas pečenia nevypadla. Na dno pekáča - ktorý pri polievaní studeným vínom v rúre nepraskne - nalejeme olivový olej a poukladáme naplnené kapsy.
-
4
Rúru predhrejeme na najvyššiu možnú teplotu - moja teplovzdušná rúra má maximum 275°C - a pekáč vložíme na prostredný rošt. Mäso aj slanina sa musia prudko opiecť, pričom pustia pomerne dosť šťavy. Po 1/2 - 1 minúte teplotu rúry znížime na 170°C (v teplovzdušnej na 150).
-
5
Pri tejto teplote pečieme závitky 2 hodiny. Často podlievame dobrým bielym vínom a šťavou z granátových jabĺk - ak jej nie je dosť, môžeme ju doplniť 2-3 pl čerstvo vytlačenej šťavy z citróna. Pred koncom pridáme jadierka zo zvyšných granátových jabĺk.
Diskusia k receptu