Postup
-
1
Lístkové cesto rozvaľkáme na obdĺžnik 50 - 40 cm a potrieme ho smotanovou plnkou.
- 2
Pozdĺž dlhšieho kraja naukladáme tesne vedľa seba po dĺžke natvrdo uvarené vajcia.
- 3
Plát plnkou natretého cesta posypeme šunkovo–zeleninovou zmesou a opatrne ho skrútime.
- 4
Prenesieme ho na vymastený plech, potrieme vajíčkom a upečieme.
- 5
Smotanová plnka: pochúťkovú smotanu zmiešame s rozšľahaným vajcom, vegetou a štipkou čierneho korenia.
- 6
Šunkovo–zeleninová zmes: mrazenú zeleninu krátko povaríme v osolenej vode a dáme na sito odkvapkať. Šunku nakrájame na rezance a zmiešame so zeleninou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu