Veľkonočná štrúdľa

redakcia - fotkaredakcia, 19. septembra 2009

Suroviny

7 ks
250 ml
1 KL
350 g
100 g




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozvaľkáme na obdĺžnik 50 - 40 cm a potrieme ho smotanovou plnkou.

  2. 2

    Pozdĺž dlhšieho kraja naukladáme tesne vedľa seba po dĺžke natvrdo uvarené vajcia.

  3. 3

    Plát plnkou natretého cesta posypeme šunkovo–zeleninovou zmesou a opatrne ho skrútime.

  4. 4

    Prenesieme ho na vymastený plech, potrieme vajíčkom a upečieme.

  5. 5

    Smotanová plnka: pochúťkovú smotanu zmiešame s rozšľahaným vajcom, vegetou a štipkou čierneho korenia.

  6. 6

    Šunkovo–zeleninová zmes: mrazenú zeleninu krátko povaríme v osolenej vode a dáme na sito odkvapkať. Šunku nakrájame na rezance a zmiešame so zeleninou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia